FRIHET

Att jag har a tad mer annorlunda musiksmak än många andra 27-åringen är väl redan en etablerad sanning och jag tänker ändå att det finns någon sate där ute som har samma udda smak? Jag har i alla år försökt vara cool och utåt frontat en fasad som älskar house och hiphop och även om jag i mina yngre dagar verkligen älskade house (inget jag lyssnar på idag) så har jag alltid i smyg älskat country, svensk folkmusik, klassisk musik, väldigt mystisk musik osv. Jag har tänkt att det är så pinsamt att som 22-åring sitta och lyssna på samemusik eller svensk musik om djävulen haha, tur att man blir äldre och ger blanka f*n i vad folk tycker och tänker. ;)

Jag är en sådan där som snöar in mig på saker, speciellt musik, jag kan köra samma två låtar på repeat i en vecka, min kille kallar detta fenomen för tillfällig sinnessjukhet haha, tack bae. Just nu är det inga låtar utan två artister som jag återigen snöat in mig på nämligen Jon Henrik Fjällgren och Nordman. Min lillebror älskade Nordman när han var yngre (säkert än idag) så vi har lyssnat på mycket Nordman i vår familj genom åren och jag älskar hans gammaldags musikstil och låttexter, lite mörka och råa just the way I like it.

Jon Henrik Fjällgren är en sort för sig, ni kanske har förstått att jag har en brinnande längtan för frihet. Frihet att bo långt ifrån alla andra, fri att styra över mitt liv och fri med naturen. Jon's musik symboliserar på något sätt den friheten och även om jag sitter på ett instängt kontor i skitiga Vasastan varje dag känner jag mig på något sätt friare av både Nordman och Jon Henrik's musik, jag kan drömma om den dagen jag faktiskt är fri. Jag drömmer om att fjällvändra i Norrland någon gång, köpa ett hus några mil utanför Stockholm, odla en del av min egna mat, ha en stor skog utanför min dörr, mata rådjuren varje morgon och ha 5 minuter till en folktom strand. Men samtidigt vara superglam, haha, tro aldrig att jag släpper my super glam sida, jag känner att man kan vara både i en perfekt värld.

Har vi några andra Nordman och Jon Henrik Fjällgren fans där ute?

Gillar

Kommentarer

Sofie
Sofie,
Jag förstår din längtan till 100%, det är en otrolig frihet att befinna sig mil från allt och veta att allt du behöver finns i ryggsäcken.
Ulvelotta
Ulvelotta,

Vi hade en liten 2 åring på jobbet, (förskola) som inte kunde sova utan Jon Henrik. Och jag tycker faktiskt att han är bra..

nouw.com/ulvelotta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229