Första rökfria dagen, idioter och Bloggbevakning

Idag slutade jag att röka på riktigt (yey me och så vidare yada yada), har trappat ner ganska rejält fram tills idag de senaste veckorna och just idag ska alla ta fram sin mest idiotiska sida och verkligen reta en till bristningsgränsen. Ja ja. finns inget att göra med idioterna men jag har funderat en hel del på om jag ska skriva ett inlägg om bloggbevakning eller inte. Jag har nämligen fått kritik för att jag ska ha propagerat för att man ska vara schysstare mot varandra på nätet (vilket jag har) samtidigt som jag skriver elaka kommentarer om bloggare på Bloggbevakning (vilket jag inte gör). Ja, jag skrev något mindre trevligt en gång när det var någon mammabloggare som smutskastade sin dotter och gav henne hobbydiagnos från vänster och höger, då skrev jag att jag hellre dör än att ha henne som min mamma på ett relativt sarkastiskt sätt. Men jag tycker att det sättet hon skrev om sin dotter på var vansinnigt och precis som man skriver att Donald Trump är sämst på att vara president så kan jag skriva att jag inte vill ha någon som mamma, det fanns skäliga grunder till mitt uttalande och om den bilden man ger ut av sig själv inte stämmer får man själv jobba med att byta ut den till en mer korrekt om de anklagelser som man får inte klingar rätt för en. Skulle hon säga de sakerna face to face skulle jag givit henne en betydligt otrevligare avhyvling.

I övrigt kan jag hålla med när skribenten Camcam (skribenten av bloggbevakning) lägger fram diverse frågeställningar om tex. denna bloggare skrev såhär igår och nu ser det ut såhär. Det är inte mobbning eller elaka kommentarer men i vårat otroligt lättkränkta samhälle blir vi verkligen kränkta av allting, att jag fortfarande chockeras av detta är ju lite tröghet från mitt håll. Jag brukar tänka "Skulle jag bli kränkt av detta?" Skulle jag inte det så lägger jag ibland fram min åsikt, där skon klämmer är väl att jag ytterst sällan blir kränkt.

Jag tycker att det är viktigt att det finns en blogg som bloggbevakning som granskar bloggare och ser till att deras reklam märks ut korrekt, reflekterar över vilka budskap de sprider och även hela branschen. Det är en så pass ny bransch att allting är nytt för alla, är det inte ganska skönt med någon som på ett konstruktivt sätt granskar bloggare?

Man kan inte sitta och gråta för att tex. bloggbevakning tycker att skorna du nyss designade inte är något för henne eller om bloggbevakning noterar att du igår skrev att du lovade att vara nykter nu men dagen efter körde du all in med helrör. Alla kommer aldrig älska allt du gör och människor kan komma att ifrågasätta brutna löften.Jag tycker att det är vettigt och kanske kan man se det som en chans att lära sig att sluta bli så förbaskat kränkt/känna sig mobbad för allt. Att vara bloggare verkar i det stora hela handla om att alltid vilja bli stryken medhårs och det är ju inte realistiskt.

Vad tycker ni? Yey or ney på Bloggbevakning ?

Gillar

Kommentarer

Maja
Maja,
CamCam är inte alltid objektiv, hon kan vara lite vass ibland men hon är inte elak, vad vissa kommenterar inne hos henne låter jag däremot vara osagt.. Vissa bloggare tycker antingen att a) det är pinsamt att deras spons måste reklammärkas eftersom de sluppit innan eller b) att det är jobbigt att höra att en outfit inte var den snyggaste. Yay för bloggbevakning tycker jag. Vill man bilda sin uppfattning om henne ska man läsa hennes blogg helt enkelt! 😊
Johannagrahn
Johannagrahn,
Ja ibland kan hon vässa klorna vassare mot vissa bloggare (Typ Tyra haha) men rent generellt tror jag det är EXAKT som du skriver. Bloggare tycker att det är jobbigt att behöva märka sina inlägg och att inte alltid bli klappad medhårs. Att märka sina inlägg är något jag aldrig kan förstå, det tar mig 2 sekunder att märka mina inlägg och cirka noll procent i kraftansträngning haha.nouw.com/johannagrahn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229