DU ÄR VAD DU ÄTER

Jag älskar Du är vad du äter, har alltid gjort och kommer alltid göra. Det jag älskar mest att se dom där grisiga före-matborden och jag har alltid, i alla år, undrat hur man i sina sinnens fulla bruk kan äta så mycket onyttigt. Äter jag lite godis en lördagkväll ångrar jag det i tre dagar efter liksom, det är så onaturligt för mig.

Det skulle vara så kul att se hur mitt bord hade sett ut, tror faktiskt att det hade varit riktigt fräscht. I mitt kylskåp/skafferi finns det nog två saker som är mindre bra som Annica hade slängt. Det är en burk Nutella som bara står där (ingen av oss äter det förutom till våfflor två gånger per år haha) och min havregurt med vaniljsmak (4% socker) som Chrille köpte fel, jag beställde naturell. I övrigt är nog våra förråd mer eller mindre perfekta hehe.

Så, om vi visualiserar ihop hur mitt bord skulle se ut baserat på vad jag ätit den senaste veckan:

- Frukost äter jag alltid exakt samma sak oavsett vilken dag det är: Smoothie bowl eller havregrynsgröt med frysta bär, bipollen färska blåbär, banan och jordnötssmör.

- Lunch blir alltid potatis/ris/bovetepasta/sallad/rotfrukter eller annat pastasubstitut med tex. bönor i tomatsås, tofu, hela rödbetor, morötter, broccoli osv. Sås gör jag alltid på tahini, vatten och olivolja.

- Middag blir oftast exakt samma sak som lunchen eller en hemmagjord soppa gjord enbart på grönsaker/rotfrukter, vatten, buljong, krossade tomater, lite havrebas och till det 1-2 mackor med vegansmör eller tahini. Bröd köper jag alltid helt osötat och med så lite socker i som möjligt.

- Kvällsmat blir oftast melon eller banan och om jag är väldigt hungrig havregurt med havreringar. Ibland kokar vi edamamebönor som seriöst är det godaste som finns.

Den senaste helgmaten:

Fredag: Vego sushi till middag och edamamebönor till fredagsmys med vatten. Frukost och lunch var exakt samma som jag alltid äter (se ovan)

Lördag: Frukost och lunch var exakt samma som alltid, smoothie bowl till frukost och tomatsoppa till lunch. Drack två glas trocadero light men jag dricker extremt lite läsk, kanske något glas 1-2 gånger i månaden, inga energidrycker alls och bara en kaloririk kaffe om dagen vilket är min morgoncappuchino/matcha latte på skummad havremjölk. Till middag åt jag vegansk tacos, en i hårt bröd och en i mjukt, inte supernyttigt men jag hoppar ju osten och då försvinner en hel del kalorier. Sen blev det något glas vin och drink men inga mängder.

Söndag: Samma frukost som vanligt och sen pizzan till lunch som jag ångrar än idag haha, urk. Till middag åt vi ekologisk, vegansk pumpasoppa och lite bröd. Vatten hela dagen hehe.

Mitt bord hade med andra ord varit ganska fräscht tror jag, pizza äter jag kanske 1-2 gånger om året så en mer realistisk plats på det bordet är nog en äkta, italiensk pasta med mozzarella och tomatsås hehe. Helt ärligt, ett liv utan pasta är inte ett värdigt liv. Pasta ÄR livet, pasta pasta pasta.

Jag tycker dock att Anna Skipper tiden var hundra gånger mer underhållande, I miss her!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229