Bipollen

Om nom, är det något jag älskar så är det yoghurt, yoghurt och frukt kan jag leva för haha.
Idag var jag inte så sugen på smoothie så det blev istället organisk soygurt med mullbär, en banan och bipollen. Bipollen är verkligen min nya favorit, det är så näringsrikt att det är galet.
Bipollen är det som bina samlar in från blommorna och som skonsamt fastnar på ett tråg (do not worry, allt fastnar inte på tråget så bebisbina får fortfarande all den mat de behöver, no harm done). Man samlar sedan in detta och torkar för att sedan förpacka och sälja.

Bipollen är som sagt våldsamt näringsrikt och innehåller 205 bioaktiva ämnen, 16 vitaminer, 27 mineraler, och 22 aminosyror. För veggosar av alla dess sorter borde bipollen vara obligatoriskt då det innehåller fyra gånger mer protein än rött kött. Hur underbart? Vår natur är ljuvlig. Forskare är helt övertygade om att regelbundet intag av bipollen borde kunna förhindra (ev.bota) sjukdomar men det har inga belägg för det än. Jag tycker ändå att en forskares extrema övertygelse är enough just i detta fall.

Jag trodde i flera år att det var kört för mig att äta bipollen eftersom att jag är så fruktansvärt pollenallergisk men efter lite research insåg jag att bipollen i många fall kan lindra pollenallergi. Dock ska man prova bipollen försiktigt om man är pollenallergisk men för mig gick det superbra. Jag gillar inte att ta mediciner så om min fruktansvärda pollenallergi kan lindras med naturliga medel vore ju det superhärligt?!
Vi får se i vår om detta hjälper med andra ord, spänningen är olidlig! ;)

Gillar

Kommentarer

Elli
Elli,
Vad häftigt om det hjälper mot pollen! Väntar spänt på update om några månader haha. Tyvärr innehåller det alldels för mycket kolhydrater för att jag ska kunna äta det 😟
Johannagrahn
Johannagrahn,
Carbs don’t make u fat, calories do 😉nouw.com/johannagrahn
Elli
Elli,
hehe det har inte med vikt att göra utan magproblem 😊
Johannagrahn
Johannagrahn,
haha sorry, jag som dömde för fort! då är det ju riktigt trist 😫nouw.com/johannagrahn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229