Arganolja, I love you!

Det finns många saker jag älskar och använder varje dag men ingenting är lika viktigt för mig som min arganolja är sen 5 år tillbaka. Jag anvönder den varje kväll som nattkräm och nästan varje dag som dagkräm om jag inte är stressad. Kruxet med att använda det som dagkräm är att det måste hinna torka 3-5 minuter innan man börjar med foundation, enligt mitt tycke, för att det inte ska bli för ojligt. Jag använder det även som hårinpackning över natten innan jag ska tvätta det och jag skulle helst av allt vilja bada i arganolja varje kväll. (Men det skulle nog vara himla opraktiskt).

De egenskaperna som gör att jag adore denna himmelska olja är att den är så tunn vilket gör att det är väldigt enkelt för oljan att tränga ner i hyn och den är därför fantastisk för att motverka rynkor med. Det är därför också den bästa oljan att använda runt ögonen då området runt ögonen är väldigt känsligt mot fett men just arganolja kan faktiskt behandla detta område på ett skonsamt och extemt återfuktande sätt. På vår och sommar dränker jag in området runt ögonen med arganolja eftersom jag oftast är så röd och torr efter allt kliande i ögonen då. Ljuvligt, efter 5 minuter har det slutata svida helt.

Kallpressad, ekologisk arganolja är också 100 gånger bättre än alla framställda cremer mot både rynkor och torr hy då det är en naturlig produkt som vår kropp kan ta upp och processera och jag vågar nästan lova att du kommer se fräschare ut som 60-åring om du använder arganolja istället för en svindyr rynkcremé/återfuktande cremé hela ditt liv. Det räcker att byta ut nattcremén om det känns läskigt med olja under foundationen Arganolja ska även hjälpa huden att inte överproducera talg = mindre finner och glansig hy. Många tror att olja täpper igen hyn och att man då ska få mer finnar och kvisslor men rengör man huden som som vanligt (noga!) och använder BRA oljor som arganolja så är effekten oftast motsatt, att torka ut huden och använda kemiskt framställda produkter kan däremot rubba balansen i hyn = mer finnar. Det där är ju en hel vetenskap och jag talar bara från egna erfarenheter och oändligt många timmars läsande av studier haha.

När jag snubblade på en grusväg för två år sedan och skrapade upp halva kinden så smörjde jag in ansiktet med arganolja två gånger om dagen och redan efter 2 dagar såg det nästan läkt ut and let me tell you, it was nasty at first. Riktigt, riktigt obehagligt var det haha. Just my luck* Idag har jag inte ett endaste ärr kvar från detta och jag tror helt och hållet på att det är tack vare mitt arganberoende.


Jag använder Loelle's arganolja, den finns lite överallt :) Jag rekomenderar ren arnganolja istället för speciella ansiktsoljor, de innehåller oftast annat. The pure, liquid gold är vad man ska aim for ;)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229