Är det rätt så är det lätt?

​Det finns så många vitsiga ordspråk som är ämnade att guida människor genom livet och hjälpa till att ta stora beslut. Problemet är ju dock att alla dessa ordspråk inte alltid stämmer. Den som provocerar mig allra mest är Är det lätt så är det rätt! när det gäller kärlek, Gud hjälpe mig vad fel det är. HJÄLP! Basera absolut inga beslut på detta ordspråk någonsin i livet, lova mig det.

Jag har haft ytterst få förhållanden, två seriösa på några år och kanske 1-2 halvseriösa i några månader. De halvseriösa var superlätta men ack så fel. Det var inte rätt någonstans. Mitt första riktiga förhållande hade jag när jag var 17 till 19 år och uppenbarligen var det inte rätt och inte heller lätt, mest för att jag inte är en förhållandetjej och det krävs mycket za za zu för att jag ska vara engagerad och lyckas behålla känslorna.

Men min nuvarande kille är så rätt, 110 % rätt, gonna die togheter love, can't live without. Men herregud vad det INTE har varit lätt. De första 2,5 åren ungefär bråkade vi nästan varje dag, varje helg och ibland flera gånger om dagen. Vi gjorde slut varannan vecka, vi kom inte överens om någonting och vi hade ytterst lite gemensamt. Det var fruktansvärt, mina vänner frågade mig alltid hur jag orkade leva så men mitt svar var bara att en dag kommer det att bli bra. För efter varje bråk så blev vi sams igen, varje gång vi gjort slut ångrade vi oss efter 1 timme. Det fanns inte på kartan att vi två skulle vara med någon annan. Och vi visste det men vi visste inte hur vi skulle lösa det. Därför slutade vi aldrig att kämpa hur hopplöst det än var. Det var verkligen inte lätt en endaste dag.

Idag är vi på ett helt annat ställe där allting är så rätt och så lätt. Det tog lång tid men vi är där nu. Vi bråkar kanske 1 gång i månaden, om ens det. Minns inte senast vi bråkade liksom, kan inte komma på något vi skulle kunna bråka om. Vi förstår varandra, vi känner varandra och vi har liksom nått mållinjen. Det var inte lätt men ändå var det helt rätt. 

Jag skulle aldrig kunna skriva om detta tidigare fören jag visste att vi är in the safe zone men samtidigt är det viktigt att inte bara visa upp "perfekta förhållanden" för då tror vi att allt annat är fel. Jag pratade med en kompis för några veckor sedan och vi hade ingen kontakt under några år och bla. under tiden då jag blev tillsammans med min kille så hon visste inte hur vi har haft det. Hon har det ofta tufft i sitt förhållande och hennes reaktion när jag berättade vår historia var: Fy fan vad skönt att höra detta, det ger mig hopp. 

Notera dock att man aldrig ska kämpa för något där någon far illa, tex om man blir fysiskt eller psykiskt misshandlad och om någon är otrogen om och om igen osv. Nej, jag menar om man vet att man ska vara med varandra men det inte funkar. Om båda två vill det tillräckligt mycket så kommer det förmodligen lösa sig förr eller senare. För som vi alla vet sitter ödet av våra liv i våra huvuden.


Gillar

Kommentarer

Tessi
Tessi,
Åh va fint att läsa det här! 😊 Tack. Och lycka till ni två!!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229