AHA-SYRA MOT KERATOSIS PILARIS

Vilken härlig dag!
Efter jobbet tuffade jag bort till Sjöstaden för ett återbesök på Formavita hos bästa Fanny. Jag är väldigt stark i höger glabella så jag behövde lite mer botox där efter senaste gången jag var där och gjorde panna + glabella. Ett litet stick and I was out the door.

På tvärbanan hamnade jag mitt emot ett ganska ungt narkoman/fyllepar som bråkade och grät högt och ljudligt. Efter en kvart började de helt plötsligt grovhångla för att sedan avsluta det hela med att voffa och morra på varandra. Väldigt oklart och jag fick bita mig hårt i läppen för att inte börja asflabba när de satt där och voffa och morrade. Människor alltså... Svängde förbi Hunkemöller och hämtade upp en beställning och sedan raka vägen hem. Gick ut på en låååång powerwalk med Oskar Linnros i lurarna, finns verkligen inget bättre än powerwalks men det börjar spritta i springbenen nu, må snön smälta ASAP!

Men nu till dagens skönhetsfix! Jag har en väldigt light version av keratosis pilaris vilket är basically att man får små, små knottror på huden (överarm och lår för mig) för att en är så torr. Jag har som sagt en väldigt light version men på sistonde har jag blivit besatt av att få resten av huden på kroppen lika fin som hyn i mitt ansikte. Har läst en del och såg att AHA-syror ska göra susen mot denna åkomma så jag beställde hem The Ordinary’s AHA-syra + BHA peeling solution. Smörjde in hela kroppen med denna syra och lät verka i 20 minuter innan jag hoppade in i duschen. Där provade jag Fab First Aid Beauty’s body polish som också ska vara extra tuff mot dessa plitor och avslutade med väldigt mycket Biotherm lotion. Nu får vi se hur huden ser ut dels imorgon men också efter några användningar. Behandlingen stack lite och mitt ansikte var exakt lika lent som siden efteråt, magiskt. Ska prova lite andra syror och behandlingar från The Ordinary för denna var ju fenomenal om jag får säga det själv. Har bla. beställt en koffein-behandling som ska göra huden runt ögonen klarare och ”piggare” och jag har extremt höga förväntningar. Mitt mål är att ha så lite smink som möjligt men ändå så flawless ut, än är det en bit kvar.

Nu är det dags att läsa och sova. Imorgon ska jag luncha med styvpappa och på kvällen är det 2,5 timmes franska lektion igen. SÅ KUL!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229