Lovis, 14.5 månader och äter i princip noll men ammar desto mera.

Med cirkus 2 veckor kvar till jobbstart för denna vårdlediga mamma blev det nog dags att börja ändra på lillasysters matrutiner (eller några sådana har vi ju inte haft, eftersom hon i princip äter inget förutom tissmjölk).

Tycker att vi har kämpat på hur länge som helst med att få henne att äta, visst vissa perioder har hon ätit bra, men aldrig mera än 3 mål/dag he vi fått i henne (normalt äter väl en 1-åring 5-6 mål/dag). Växt har hon ju alltid gjort, och undernärd har hon ju aldrig sett ut (snarare övernärd) så jag har låtit henne amma om hon nu då vill ha det istället. För egentligen har hon ju inte ammat mycket heller per dag (måst med andra ord har gräddmjölk i boobsen).

Men i helgen fick jag nog, svårt att lämna i från sig henne till skötare när man vet att hon 1) inte kommer att äta och 2) de kan inte ge henne tissen och 3) är hon hungrig och det är man själv som är boven för hennes hunger. Så i söndags bestämde vi att nu får det vara nog med ammande dagtid, och som hon drar i kläderna och borrar in ansiktet i brösten men än så länge har jag klarat av att stå emot (förutom 1 gång), och det blir ju liksom lättare och lättare för varje dag. Och kanske hon äter lite mera fastföda hon också för varje dag, ikväll åt hon hela en knackkorv vid kvällsmaten!

Som 3-skiftesarbetare blir det väl att näst på tur att sluta av att amma henne till sömns och sedan sluta av att amma nattetid, men en sak i taget vetja!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tror att de flesta tror att en hemmamamma sitter rätt så ofta i en soffa och sörplar på en kaffe, och har i överlag rätt så lugna dagar. Det tror iallafall gubben i huset, när han kommer hem och undrar vad vi har gjort, och inte riktigt har något konkret att svara, eftersom man inte har gjort något extra utan bara det vanliga och det är ju att hålla efter i det här hushållet.

Dagens antal steg på min pulsklocka idag är 26838 steg. Då var inte ens dagen slut, utan över en timme fanns ännu kvar av dagen när bilden togs.

Vad har jag gjort idag? Bara hållit efter här hemma. Ingen promenad (om man bortser från när jag gick till postlådan, vilket är ca. 200 meter när jag lagade Lovis att sova på eftermiddagen). Dessutom ikväll var vi på plastkypse-party, så fler steg skulle jag säkert ha haft idag om vi skulle bara varit hemma.

I snitt skulle jag säga att jag ligger dagligen omkring +/- 25000 steg. Så inte ligger jag bara på soffan och sörplar kaffe inte. Skall bli roligt också att se hur många steg man får på jobbet under ett arbetspass. De flesta tycker att man går mycket där, men undrar om man kommer upp till samma antal steg där som när man är här hemma och springer och håller efter ungar och gubben..

Likes

Comments

Livis rum är en bedrövelse, så mycket saker och så lite förvaring. Hur man än plockar och försöker få ordning så blir det inte bra.

Sedan stilen i hennes rum har varit lite splittrad med, en hundra år gammal säng möter IKEA's stuva förvaringsserie. Själv tycker jag att det är fint när man blandad nytt och gammalt, men i det här fallet ser det bara ut som en bedrövelse. Tror att de "nya" möblerna tar över de "gamla", så för att kompensera upp möblerna nya och gamla lite mera 50:50, skall vi nu addera att gammalt skåp som K's mamma har ärvt och som hon nu har gett åt oss/Livis.

Ovan ser ni hur skåpet ser ut i dagsläget, flera miljoner lager damm och skit på det efter att det har varit i en lada x antal år. Så nu till en början blir det att tvätta det grundligt och ta bort bokpappret från hyllorna. Sedan skall det målas ett eller två varv med ett mörkgrått kalkmål och sedan ännu vaxas. Kanske knoppen på skåpet och skall bytas ut, mot en mera kristallik sak?

Ett eller två varv med denna färg borde nog ändra skåpets utseende en aning..

Kuriosa: På insidan av skåpet finns ett urklipp från tidningen på hur man räddar liv. Såklart måste vi ju ta vara på det..

Likes

Comments

Tänk det, igår var det klassträff, 10 år sedan vi gick ut högstadiet. Svårt att tro, men tydligen var det sant. En riktigt rolig kväll på FAF hade vi (läs: jag) iallafall, slog mig flera gånger under kvällen att hjälp vilka roliga typer man hade på sin klass :)

Likes

Comments

Juli passerade kvickt, en liten bildkavalkad här ovan från vårt juli.

Vi har simmat, vi har myst här hemma och varit ute mycket på gården. Vi har varit på Jakobsdagar, och utökat våra husdjur med en rävunge, vi har cyklat, haft poolparty på terassen, snattat lillasysters nappar och varit till Skorpan på glass - och mycket mycket mera!

Likes

Comments

Jag som hade tänkt att nu hinner jag nog blogga flitigt i sommar, när jag skall vara ledig hela sommaren, men att jag inte lär mig, men har inte speciellt mycket ledig tid när man är ensam hemma med 2 sjövilda ungar och en trött arbetande gubbe, så det blev noll inlägg i juni. Men tänkte ändå bjussa på en inblick i mitt juni 2017.

Minns att almanackan sa att det var andra juni och termometern visade +2 på förmiddagen, kändes väldigt surt att ha semester just då, men som tur lossnade det ju sedan en riktig varm och skön sommarvärme. Vi var mycket utomhus på gården, Lovis är nöjdast att vara ute och så länge grannpojken också är ute så trivs Livis med. Även många besök till glasskiosken hann vi med. Livis har blivit en riktig boklus, så biblioteket besöker vi rätt så ofta. Rävakissorna är ju rikigt gulliga just nu, och de var vi och kikade på en dag också, och Livis skulle ju ha velat hålla i princip varje rävunge. Midsommar firades också med blomkrans i håret på Grisselören, och så tog flickorna även årets första dopp.

Likes

Comments

Igår jobbade jag mitt sista skifte, på ett tag! För nu väntar först några lediga dagar, sedan 20 dagar semester och så lite mer än 2 månader föräldraledighet, sedan när alla dessa har passerat borde det så småningom börja stå september i kalender igen och jag återgår till mitt sjuksköterskejobb!

Nog för att jag tycker om mitt arbete, men ack vad skönt det skall vara att bara vara hemma med mina busfrön. Sedan har jag också lagt in en beställning på en varm, solig och skön sommar!

Livis fick annars sommarlov från dagis redan förra veckan, men var igår faktiskt me dagiset och pappan på utflykt till Musmamman/Vörå.

Vårfest på dagis, en kall och regnig sådan. Men är det fest så är det fest, och man måste absolut ha kjol på sig!

Likes

Comments

Tänk att det redan har gått 1 år sedan lillasyster anlände till vår familj - galet!

Förra veckan på torsdag blev lillasyster uppsjungningen (okej, hon vaknade först av oss alla) på säng och fick presenter piffade med majskrokar (storasyster öppnade paketen och lillasyster åt en majskrok). Sedan blev det att ställa till för kalas, eftersom släkten kom och firade henne senare på eftermiddagen.

Igår var det rådgivningsbesök och hennes strategiska mått för tillfället var 10740 gram, 76,7 cm och huvudomkretsen 47,9 cm. Växtkurvan var på dalande, men det kom inte som någon överraskning precis eftersom hon har nu matvägrat i cirkus 1 månad och i princip bara ätit bröstet, majskrokar och någon sked gröt/mat om man har varit tillräckligt snabb och fått in lurat den i munnen på samma gång som hon öppnar den för att själv ta en bit majskrok. 3 vacciner fick och med (Stelkramp, pneumokocker och mpr).

Gången är inte långt borta nu, hon står nog mest av sin vakna tid, men skall hon förflytta sig från A till B så kryper hon nog, men hon kan nog gå utan stöd till en cirka 5-10 steg till en om man säger att hon skall komma. 2 andra saker som hon gör hela tiden är att vinka och klapp händerna, vinkar gör hon åt allt och alla hela tiden och så klappar hon i händerna varje gång man säger duktig! Klättra har hon även börjat göra, och favoriten är att klättra upp för IKEA's bekväm pall till handfatet och tvätta händerna (läs: plaska med vattnet). Ute tycker hon också om att vara, gunga och krypa runt i sandlådan.

3-dagars feber har vi haft för en månad sedan och nu för lite mindre än 2 veckor hade hon ett virus med feber igen (Livis hade med, trodde att hon hade angina och fick AB men sedan visade det sig att svalgprovet var negativt, men skulle ändå äta sin 10 dagars AB-kur tillslut).

Nu hoppas vi bara att ätande vänder, för annars är allt frid och fröjd med våran älskade lillasyster.

Likes

Comments

Häromdagen var vi på utflykt från föräldrabarngruppen (läs mammabarn) till Juthas. Där fick vi se på får, getter, kor, höns, kaniner, åsnors och såklart lamadjur som de har. Livis (och ibland också Lovis) brukar var hit rätt så ofta med K och kika runt, så för henne var det kanske inte så "exotiskt" som det var för mig. Och nu har jag matat ett lamadjur, det ni!

Likes

Comments

Ikväll har Livis och jag pysslat ihop morsdagskort åt mammorna som vi skall fira på söndag. Mommo, fammo och gambälmommo skall alla få varsin solros och ett paket. För passande nog levererades bilderna från dagisfotograferingen idag, och såklart skall de också få en morsdagsros dagen till ära.

Oh idag hade Livis också hem sin morsdagspresent (dom låg in i en svart sopsäck) åt mig från dagis, min allra första present som hon gjort idag - stort! Är så nyfiken på innehållet, men måste nog hålla mig, kan ju inte vara en sån ursel mamma som tjuvkikar.

Likes

Comments