Header

Jag och min kompis Cissi hade bestämt under veckan att vi skulle åka till Köpenhamn, så igår åkte vi in och kollade på bland annat de olika julmarknaderna som fanns där. Vi hade verkligen vädret på vår sida och det var så himla fint överallt! Alla ljus, alla dofter och den stämningen som låg över Ströget... Går inte att beskriva! Vi åt på en pizzeria i Nyhavn och eftersom jag inte tänker på vad saker och ting heter så kan jag inte säga vad resturangen hette. Men pizzan var jättegod och personalen var så trevliga! Efter maten gick vi runt hela Nyhavn och sedan tillbaka mot Ströget. Vi kollade runt i olika butiker och helt plötsligt hamnade vi i Frederiksberg. Jag har inte gått i det området tidigare men där var faktiskt fint att gå i de små gatorna. Det låter inte alls särskilt roligt men att just gå på små betydelselösa gator är något jag uppskattar väldigt mycket, speciellt om man går med någon som man kan prata med.

Ett ord för att beskriva denna dagen måste vara fantastisk och jag hoppas verkligen att jag kommer bege mig dit inom kort igen. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar Köpenhamn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Välkomna tillbaka till den förmodligen sämsta bloggen på Nouw. Om ens någon läser detta, oops. Iallafall, för några dagar sedan så stack jag och några kompisar ner till svarte och solade. Vi hade tänkt att bada men vattnet var ju så himla kallt så det blev mer att slänga sig i vattnet och sedan springa upp igen för att värma sig. Men mysigt var det att ligga där nere!
Midsommar firades med blommor och dricka, men vissa saker är ju bättre osagda så tänker inte gå in mer på det.

Ha så bra!


#midsommar #stranden

Likes

Comments

Idag blev det en grundlig tur inom Lillstaden. För att komma till Lillstaden tog vi oss över Karlsbron. Vi gick till kyrkan som ligger rakt framför Karlsbron. Man fick lov att gå upp i tornet om man betalade så det var det vi gjorde. Påvägen upp fanns det ingångar till små rum där tornvaktare bott en gång i tiden, och de rummen var verkligen små! Det var en massa trappsteg som var små och höga på vägen upp, vilket var jobbigt för mina stackars knän haha, men det var verkligen värt det. Utsikten över Prag var fantastisk. Tog några bilder och gick upp ännu högre upp men där fanns det bara små fönster med nät över så såg inte så mycket. Där fanns även en bok som man kunde skriva i att man varit där så självklart gjorde jag det.

Sedan var det att gå ner för alla små trappor igen och när jag var nere på fast mark igen så kände man att fötterna värkte. Har absolut inget fel med min kropp men till och med jag tyckte dem trapporna var jobbiga.

Vi gick till en österrikisk resturang som låg precis intill Karlsbron där jag beställde en schnitzel med rostad potatis och fanta. Vad jag fick var tre enorma schnitzel bitar och en liten skål med potatis. Men schnitzeln var riktigt god och bra tillagad, men det var så mättande att jag var tvungen att lämna kvar en liten bit på tallriken. Sedan fortsatte vi till Kampa området och Djävulströmmen, som är döpt efter en kvinna som bodde i området och hon hade ett väldigt dåligt temperament.

Efter det gick vi uppåt mot italienska gatan, och fortsatte ända upp till toppen av Prag där svenska ambassaden låg. Själva ambassad byggnaden var inte så vacker att titta på, som Tysklands ambassadbyggnad, men den låg jättevackert och hade utsikt över hela Prag. Det låg en resturang lite högre upp om ambassaden till vänster där vi köpte dricka, jag beställde bara vanligt vatten. Utsikten var fantastisk. Sedan bar det av nerför igen. Gick igenom Gamla staden och sedan in på gågatan där jag gick in på Bershka och handlade. En bra dag!

#prage #shopping #czechrepublic

Likes

Comments

Idag var det min andra dag i Prag. Dagen började bra, gick ner till hotellets första våning och åt frukost. Själva matsalen var väldigt fin, och såg ut att vara typiskt tjeckisk. Frukosten var sådär, om man är den människan som älskar en nyttigare frukost med grova bröd och allt så var denna frukosten inte något att rekommendera men för mig som kan äta i princip vad som helst så funkade den utmärkt. När vi borstat tänderna och fixat oss så var det dags att ge sig ut i staden och se sig mer omkring.

Något som jag verkligen älskar med Prag är att staden är så "grön" om man kan uttrycka sig så. Det finns träd och buskar överallt, så att man får en känsla av att en skog börjar växa upp mellan gatorna, vilket är riktigt häftigt. Vi gick vidare ner bland gatorna och kom till ett torg med en marknad där jag var tvungen att köpa en Cola eftersom det var riktigt varmt. Åt också en traditionell tjeckisk dessert som kallas TRDLO, ett bröd med hål i och socker runt om. Men i sockret kan man ha olika fyllningar som glass eller jordgubbe med grädde. Jag åt en trdlo med nutella i på ett kafé som heter Illy, men tyvärr smakade den lite bränt så om man vill äta en trdlo finns det massvis med kioskar som man kan gå till istället och köpa en som är nybakad dessutom. Till min trdlo drack jag en strawberry shake som var riktigt god, inte alls så tjock som till exempel McDonalds milkshakes är.

Efter fikan fortsatte vi neråt mot gamla staden. Gick igenom massvis med gränder som var jättevackra, tills vi kom fram till Karlsbron. Vi gick över Karlsbron för att komma till Lillsidan, och Lillsidan var otroligt vacker. Stannade för att vila benen och köpte en bägarglass med choklad, jordgubbe och citron innan vi gick vidare upp i Lillsidan. Klockan var runt halv fyra så vi började kolla lite efter en resturang så att vi kunde äta. Gick nära kanalen och Karlsbron hela tiden men alla hus nere vid Lillsidan är fantastiskt vackra, och när det började bli solnedgång så exploderade alla husen i vackra färger. Jag gick runt och fotade en del tills vi blev så hungriga att vi bestämde oss att äta på samma resturang som vi åt på igår, som låg vid gamla staden. Jag åt pommes, tartar sås och friterad ost, och det var verkligen super gott och något jag kan rekommendera! När vi satt där så var det fortfarande varmt men det började blåsa något fruktansvärt så jag frös en hel del, eftersom jag bara hade på mig en jeans skjorta och ett linne. Gick tillbaka till hotellet och nu är jag fruktansvärt trött i fötterna men jag älskar det.

Hoppas ni har haft en trevlig måndag för det har jag haft.

#prague #czechrepublic

Likes

Comments

Igår påbörjade jag resan till Tjeckiens huvudstad Prag.

Känns grymt härligt att kunna vara här i några dagar nu, eftersom jag aldrig har varit i Tjeckien och jag älskar verkligen att resa till olika länder. Vi tog nattfärjan från Trelleborg till Rostock och körde sedan ända ner till Prag med bara ett stopp. När vi stannade i Tyskland för att sträcka lite på benen och gå på toaletten så fanns där en liten affär vid toaletten som bland annat sålde tidningar och godis men även glass. Jag verkligen älskar Oreo och då såg jag att de sålde en Oreo glass som jag verkligen var tvungen att prova. Den var riktigt god faktiskt! När benen var sträckta var det bara att fortsätta att köra.

Vi körde förbi Dresden, en riktigt stor tysk stad som av någon konstig anledning påminde om Svedala multiplicerat med tio, på ett ungefär. Vi åkte ända bort till gränsen mot Tjeckien men där var man tvungen att stanna eftersom man tydligen måste köpa ett märke att sätta på rutan på bilen för att få lov att köra i Tjeckien. Vi körde igenom en tunnel och sedan var man i Czech Republic. Det var inte så jättemånga städer på vägen till Prag, men där var riktigt många enorma kullar och massvis med skog, fantastiskt vackert.
Kan tyvärr inte säga mer om vägen till Prag för jag sov större delen av resan, obehagligt att sova i en rullande bil men nödvändigt eftersom nattfärjan gick 22.30 och var i Rostock 06.30, så var tvungen att gå upp runt 05.00 för att kunna äta, borsta tänderna och tvätta ansiktet.

Men nu är jag iallafall här och planerar på att ha en grymt rolig semester. Ska ut ikväll och äta för att fira ankomsten men känner att detta inlägget kommer bli riktigt långt så avslutar det nu. Ha så kul allihopa och en trevlig söndag!

Likes

Comments