Vänner på psyk

Inspiration, kärlek, vänskap

Hur vi lärde känna varann

A- Jag kom hit I måndags eftermiddag. Tidigare under dagen hade jag varit hos min terapeut som sedan var med mig till en läkare. I samråd med läkaren och min terapeut åkte jag och min terapeut till psykakuten. Där var även Johanna. Jag såg inte henne utan var vilse i mitt eget huvud. När jag senare kommer upp på avdelningen så är hon också här. Jag reagerar inte riktigt på henne utan hade fullt upp med mig själv. Jag får ett rum, ringer Rasmus och ber honom komma dit med saker. Han kommer, tröstar mig lite och vi pratar. Sen åker han hem. Jag blir själv. Jag gråter en del, har mycket ångest.

Senare på kvällen är det kvällsfika. Jag kommer ut i dagrummet och sätter mig av en slump bredvid Johanna. Hon frågar hur det är och jag säger något i stil med att det funkar. Hon säger det är Troja på TV och ler. "Brad Pitt är med, han är snygg han." säger och flinar. Jag garvar och säger att jag är mer för Johnny Depp-typen. Där började vår vänskap.

Det är något annat att mötas i en miljö som denna. På en vecka så känner hon bitar av mig som vänner jag haft i år inte har en aning om. Endast mina närmsta vänner känner dom bitarna och det tog några år.

Kram Alice

J- Alice kom ut, hon såg ut som en liten duva. Jag försökte trösta henne. Jag satt och åt mina knäckebröd och kände mig manisk. Hur ska jag hjälpa denna tjej? Vi kollade Troja. Jag älskar Brad Pitt, så jag kommer ihåg att jag sa ''kolla sex scenen, Brad pitt har en bra rumpa''. Vi satt och pratade som inga främlingar, vi pratade om min sjukdom, om hennes ångest och hur världen kan bli bättre. Dagen efter blev hon min kompis i korridoren. På kvällarna nu sitter vi med vår kopp te och pratar om saker som jag inte har varit djup om förut. Vi pratar om hur vi vill inspirera andra. Nu har vår rutin också blivit att efter klockan elva så borstar vi tänderna ihopa, kramar varandra och säger godnatt. Det känns verkligen som jag har träffat min nya bästavän!

kram johanna

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229