Hej!

Jag har blivit dunderförkyld igen. Det höll på att ge med sig i torsdags, men igår blev det värre igen med hosta, rinnsnuva, frossa, huvudvärk etc. Är så trött på dessa förkylningstider, nackdelen med att ha barn på dagis.

Jag har i alla fall orkat rita dessa dagar, eller orkat och orkat... har tvingat mig själv till det för att det är så kul. 😌
Den här helgen lär vi nog bara ta det lugnt. Mina föräldrar har bjudit hem oss på fika imorgon, men vi får se hur jag mår. Det skulle iofs vara bra med lite miljöombyte en stund, särskilt för L. Idag ska vi inte göra någonting förutom att L ska bada och sen ska jag byta sängkläder till henne. Juste vi måste laga mat också. Skönt att slippa gå ut i alla fall.

Hoppas att ni har en trevlig lördag! 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Igår var det en jobbig och tråkig dag. Jag blir stressad och får lätt ångest när jag är rastlös och igår fanns det ingenting att göra. Idag har jag i alla fall tvättid hela eftermiddagen, men det lär nog bli rastlöst däremellan. L kräver ju sin uppmärksamhet så man kan ju inte göra vad som helst.

Jag har ju skrivit tidigare om att bli ratad av sitt barn och att bara den ena föräldern duger. Så är det varje dag, men förr har jag i alla fall fått bära henne från dagis hem, men det får jag inte längre. Hon vill bara att P ska bära henne. Jag blir så ledsen när hon gör så, jag känner mig så bortstött. Jag måste vara den sämsta mamman i världen. Det kanske är just min rastlöshet och orolighet som gör att hon inte vill vara med mig?!
Jag vill ha ett till barn, men tänk om det blir likadant med det barnet? Vad ska jag göra? Jag får väl prata om det med min kontakt på psyk.
Nu måste jag ner i tvättstugan!

Hej så länge!

Likes

Comments

Hej igen!

Jag blir aldrig nöjd med något jag gör, jag ser alltid fel i allt. Ett minsta litet ojämnt streck kan göra att hela teckningen blir ful. Jag har så många teckningar som bara är halvfärdiga eller som jag knappt börjat på för att jag hela tiden blir missnöjd och tänker att jag måste göra en ny. Eller så märker jag, efter att jag börjat färglägga, att mönstret inte blev bra. Jag vet inte varför jag gör så, jag borde ju åtminstone göra klart teckningarna, men då känns det slöseri med både tid och pennor. Jag tröttnar också på att hålla på med samma teckning.
Jag har så otroligt höga krav på mig själv när det gäller sånt.
Jag har precis börjat på en ny teckning, en mandala denna gång, för jag blev missnöjd med mina fjärilar och blommor. Vi får se om jag snart kommer att tröttna på den också, eller om jag lyckas bli nöjd med den.

Likes

Comments

God förmiddag!

Den här helgen har jag hostat och snorat halvt ihjäl mig, hela familjen har hostat ikapp, men oavsett om man är sjuk eller ej så måste man ta hand om sitt barn som alltid är så morgonpigg.
I lördags städade vi lägenheten och bara det är krävande när man är sjuk, samtidigt som L är så nyfiken på dammsugaren och moppvattnet. Man måste verkligen ha ögon i nacken så att hon inte gör något galet. På kvällen tittade vi på melodifestivalen, men vi tyckte att det var riktigt kassa låtar och allt blir bara sämre för varje år.
I söndags (igår) hade vi besök av mina föräldrar så tiden gick lite fortare även om det är jobbigt att känna sig sjuk när man har besök. L tycker så mycket om sina morföräldrar, hon busar och leker med dem. Det är så bra att hon är så positiv till dem.
Det var en liten förkortning av denna helg och nu är det måndag igen, vilket betyder att jag ska på mitt veckosamtal på psyk idag, men eftersom att jag fortfarande är dunderförkyld så tänkte vi avboka det idag. Jag får ta det lugnt och kurera mig idag istället. Jag tänkte ta och måla lite.
Vad ska ni hitta på idag!

Likes

Comments

Hej!

Hela förmiddagen har gått åt till att städa lägenheten och däremellan skulle dottern ha mat också. Nu sover hon middag och vi vilar i soffan medan vi tittar på "That 70's show". Det blir så smulig och skräpigt nu förtiden, så blev det inte innan vi fick barn. Men nu är det gjort i alla fall!

Det var bara städning inplanerat idag och senare ska vi bada L, men hon är inte så jätteförtjust i det så vi får se hur det går.

Igår var jag ju hos min läkare på psyk och hon gav mig en massa skattningskalor att fylla i så det kan jag fördriva min lediga tid med. Skattningskalorna handlar om Autism och ADHD. Jag har vissa symptom som stämmer in på de diagnoserna och läkaren tycker att det är bättre att köra uteslutningsmetoden, det tycker jag är jättebra. Men när man äntligen får en bra läkare som verkligen vill hjälpa en och ta reda på saker då ska den sluta, eller sluta?! ... hon fick tydligen sparken pga att hon hade kritik om psykiatrin. Undrar vem det är som sitter på högsta maktpositionen inom psykvården, riktiga idioter.
Jag vill inte träffa ännu en ny läkare som jag ska behöva berätta hela min livshistoria för, vet inte hur många gånger jag har gjort det.

Nej nu måste jag nog rota lite så att jag får säkringar tankarna och irritationen. Hoppas att ni får en bra lördag!

Likes

Comments

Hejsan! 😊

Jag älskar den här tiden på dygnet, då jag är ensam hemma och kan dricka mitt kaffe i lugn och ro och kan rita utan att någon snor mina pennor. Men det allra bästa är att slippa ha någon hemma som gör mig stressad.

Idag har jag tid hos min läkare på psykiatrin kl 14. Jag hade ju tid hos henne i onsdags, men eftersom att det blev krock med dotterns tider så fick vi telefontid då istället. Jag förstår dock inte varför hon bokade en ny tid till idag eftersom att vi pratade med henne i onsdags. Vi vet ju redan om att hon ska sluta. Men men, vi får se vad hon säger.
Vi handlade inte igår för att det blev för mycket med tvättningen så vi ska handla idag efter psyk istället, och då ska vi även in på apoteket och hämta den nya medicinen och även köpa hostmedicin då hela familjen nästan hostar upp lungorna.

Nu ska jag fortsätta att rita och senare ska jag hoppa in i duschen. Hoppas att ni får en skön fredag! 😊

Likes

Comments

God förmiddag!

I vanliga fall brukar L väcka mig, men imorse vaknade jag av att P klev upp ur sängen vid kl 6.30. L vaknade inte av det, som hon brukar görs, utan hon sov så skönt. Jag gick upp 5-10 minuter senare och då kunde jag vakna till i lugn och ro utan stress. L vaknade runt kl 6.55 så då var det bara att börja fixa frukost, men det är faktiskt guld värt att få vakna före henne.

Den här dagen ser ut som så att kl 12 ska vi hämta L på dagis, som vanligt, och när vi kommer hem ska hon sova en stund. Kl 13 har jag tvättid så nästan hela eftermiddagen kommer gå åt till att tvätta. Vi ska även åka till apoteket och hämta ut en ny medicin till mig som tydligen ska hjälpa mig att skingra tankarna.
Vi brukar handla på torsdagar då det är mindre folk den dagen, men eftersom vi storhandlade i tisdags så behöver vi inte handla så mycket, bara så att vi klarar oss hela helgen. Vi undviker helst att handla under helgerna för då är det alltid mycket folk. Resten av dagen spenderas med tvätt och underhålla L.
Så ser denna torsdag ut för oss. Hoppas att ni får en fin torsdag! 😊

Likes

Comments

Hallå igen!

När dottern hade vaknat åkte vi till Ikea. Vi köpte bara 4 kuddar och 4 kuddfodral till soffan. Vår soffa är inte alls fin, men vi har inte råd att köpa en ny, så det enda vi kan göra är att byta kuddfodral för att det ska kännas någorlunda bra. Jag vill ha en mörkgrå soffa, men får fortsätta att spara pengar så kanske vi kan köpa en ny tillslut.
Vi tittade även efter lampa till köket, men vi tyckte inte att någon var fin. Har någon tips på var man kan hitta Kökslampor?

Nu sitter vi och slötittar på Det okända på sjuan medan L springer runt och busar. Nu blir det en lugn kväll, förhoppningsvis. Den här tiden tycker jag är jobbig varje dag, tiden mellan middag och dotterns kvällsgröt, det är ungefär 2 timmars dötid som man bara går runt och väntar ut. Vad kan man göra med ett 17 månaders barn? Hon blir lika rastlös som jag när det inte händer något. Hon tycker om sitt kök i alla fall så vi får väl gå dit och leka lite.

Hoppas att ni har en bra onsdagskväll! 😊

Likes

Comments

Halloj!

Hoppas att ni mår bra. 😊
Idag hade jag en tid med min läkare på psykiatrin, men vi avbokade den tiden pga att det inte funkar att ta med dottern dit, det är mitt i hennes sovtid och vi har ingen lust att ha ett grinigt barn med oss. Vi har bara 20 timmar per vecka på dagis, men eftersom att vi fick lägga till en timme i måndags så blir det för mycket om L ska vara längre på dagis idag också. Bara bekymmer.... 😔
Och när vi avbokade tiden fick vi även reda på att min läkare ska sluta, den enda läkare jag haft som verkligen har försökt och vill hjälpa mig. Varför ska alla som man börjar få förtroende för sluta?!
Så nu ska man få en ny läkare som inte vet någonting om mig och som inte ens orkar läsa min journal, för det gör de typ aldrig. Aja nog om det...

Så hur kommer denna dag se ut nu då? Vi ska strax hämta tjejen på dagis och när vi kommer hem ska hon sova. Hon brukar vakna runt kl 14 och efter det brukar det bli långtråkigt om man inte hittar på något speciellt. Jag vill ju gärna åka till Ikea så vi kanske gör det idag, om familjen också vill det. Vi får se!

Hej då länge! 😊

Likes

Comments

Hej!

Imorse vaknade vi kl 7.30, jippi för sovmorgon tänker man, men det är inte kul att stressa när man har en 17 månaders dotter som är i någon slags fas. Hon matvägrar och hon ska bara bli hjälpt av sin pappa, jag får inte göra någonting. Eller så är det ingen fas, hon kanske inte ens tycker om mig. Jag med mina psykiska besvär, hon kanske inte känner någon trygghet i mig. Tankarna går oftast så. Jag känner mig oduglig och otillräcklig. Att bli ratad av sitt eget barn. Jag känner mig som världens sämsta mamma. Jag vet inte om det är vanligt att barnet bara tyr sig till en förälder, jobbigt är det i alla fall.

Hur som helst, idag är det en betydligt lugnare dag än igår. Vi har nyss hämtat L på dagis och nu sover hon sin middagsvila. När hon vaknar ska vi åka och handla på Ica, det är det enda inplanerade idag. Gårdagen bestod av möten på psyk hela eftermiddagen så det är skönt att ha dagar då man inte har något särskilt inplanerat.

Likes

Comments