om på ruta ett igen

Jag misslyckades, jag misslyckades så hårt.

Min farhåga har varit december månad med kalas, julafton, julgods, julkakor, helt enkelt att jag itne skulle kunna avhålla mig och hålla mig till min kost enbart. Det slog in. jag älskar lussebullar, jag älskar julgodis, tårtor o alla onyttigheter som hör julen till. Ändå har jag varit så strikt under hösten. Till och med hittat mig en glögg, dyr som bara den, som jag kan dricka. Avstått från alkohol och ätit väldigt tråkig mat då orken och fantasin har styrt. Ökade matutgifter då man inte haft orken och "rätt" mat då blir dyrare.

vad hände då?

Sonen fyllde år. Svärmor bakade godaste tårtan hon någonsin gjort. Jag fick beställning av sonen på lussebullar, chokaldbollar och pepparkakor, hans önskan ska såklart uppfyllas på sin födelsedag. Jag kunde inte låta bli att smaka. När jag väl hade smakat så kunde jag inte hålla mig från att fuska ännu mer.

Idag var jag trött och lite stressad på morgonen, fick en tanke om hur gott det skulle vara med en macka med julig gräddost på, visste att det fanns. Det var ju dessutom snabbare än att ordna annan frukost så jag föll dit. Och det var iten ens så fantastiskt gott som jag föreställde mig, men ändå åt jag upp det. Nu sitter jag här med en äckligt mätt mage och superdåligt samvete. jag vet ju att detta kan ge mig bakslag i 90 dagar framöver. Jag som bara vill vara frisk, må bra och orka mer!

Bara att börja om, hoppas att jag nästa gång lyckas motstå suget. Kanske ska bokföra och räkna dagarna här för att få ökad motivation.


#medicalmedium #healthyfood #healthylifestyle #challenge

Gillar

Kommentarer