indiskt

Tidigare när jag testat indisk mat har jg upplevt den som ofräsch och inte god. En dåligt gjord "snabbmat" som kan köpas på dåliga restauranger. För 2 år sedan åt jag dock indisk currygryta med vitlöksnaanbröd i Malmö. Det var toppnotch. Vi hade bråttom vidare och jag hann inte äta upp mitt naanbröd, det var så gott att jag smög ner det i fick för att mumsa vidare efteråt.

Min hälsostatus har som redan nämnts medfört en ändrad kosthålling. Trötthet har medfört att man inte alltid haft orken för matlagning, men också svårare att köpa snabbmat eller hämtmat. Då upptäckte vi thaimaten som är ett av de säkrare korten. När detta började bli tjatigt kom vi på att det fanns ett indiskt ställe 2 mil härifrån. De kunde anpassa maten och ta mer kokosgrädde istället för yoghurt i de rätter där det användes.

Idag testade jag att laga egen indisk kyckling currygryta. I skulle det vara mandlar, kokosmjölk, russin, ingefära, en massa kryddor men ffa kardemummakapslar. Det skulle puttra i 3 h. Såååå såå gott. jag älskar kryddig mat! Och att ha hittat något som innehåller så mycket välgörande mat? Yeaaaaay! Ser fram emot att testa fler indiska recept, även vegetariska.

Gillar

Kommentarer