Hälsokost - Mjuk pepparkaka

Man kan ju fråga sig hur det har gått? Det har gått skapligt. Jag har misslyckats en gång till, dessa lussebullar. älskade kära lussebullar. Ni har varit min största svaghet i livet de senaste åren. Jag kunde inte låta bli att "smaka" på lussebullarna som sambon bad mig köpa hem i fredags. Jag tog 2 bett, sedan insåg jag att det var långtifrån så gott som jag hade föreställt

mig, åt då inte mer. Blev till och med lite stolt.

Jag har funderat mycket kring hur jag ska överleva julen med alla grejer jag inte kan äta. Fläsk, mejerier, fett, gluten. Det är ju vad i princip alla jultraditioner i matväg innehåller. I lördags testade jag ett recept på en mjuk pepparkaka, och det blev faktiskt rätt så bra!

Man skulle ha i:

1 dl rismjöl

2 dl mandelmjöl

12 dadlar

1 tsk bikarbonat

1 tsk fiberhusk

2 tsk vaniljpulver

2,5 dl kokosmjölk

0,5 avokado

4 tsk pepparkakskrydda

2 msk lönnsirap eller honung. Jag tog lönnsirap. (egentligen agave men jag äter ju inte heller sötningsmedel enligt AW:s kostrekommendation)

1 msk chiafrö.

1 msk olivolja

1 nypa salt


allt detta tillagades sedan på 175 grader i 45 min i en smord sockerkaksform, här tog jag solrosolja.

Inför nästa gång kommer jag troligen ta extra lönnsirap/honung, jag kände att pepparkakskryddorna nog kommer fram mer av sötningen. Om man är van vid "söta" kakor, bakverk o godis är det svårt att bli tillfredsställd på den nivån med den här kosten. Det kommer så småningom. Jag kan lova att sådant jag hade älskat förut skulle ändå upplevas för sött nu i många fall.



Gillar

Kommentarer