Header

Postad i: Vardag

Oj. Det var ett tag sen hörrni. Jag vet inte varför, men jag fick ett infall av att fixa i ordning allt här och faktiskt skriva lite igen. Kanske är det bara ikväll, kanske är det för en vecka eller så kanske kanske kanske jag faktiskt lyckas skriva en del här i sommar. Jag tycker om att blogga, det är ett bra sätt att få ur mig skrivarglädjen även om jag inte har något att skriva om, men samtidigt tänker jag lätt på annat och struntar i detta. Men men, vi får väl se hur detta går.

Ungefär 90% av mina vänner sitter just nu i en bar på Rhodos på studentresa. Jag skulle följt med egentligen, men efter att jag och min finaste Julia fick tag i Håkanbiljetter så blev resan inställd. Just nu, en vecka innan jag faktiskt sitter där i Ullevi, känns det rätt surt när mina vänner lägger upp bilder på stränder, sjaskiga hotellrum, bikiniklädda kroppar och färgglada drinkar. Just nu ångrar jag faktiskt att jag inte följde med, men efter konserten tror jag att det kommer kännas annorlunda. Jag får istället göra det bästa av den här veckan, måste låta min kropp nuddas av solljuset för att inte vara likblek på studenten (Just nu är det inte särskilt stor skillnad på den vita klänningen och min hud), måste sova ut några extra timmar varje morgon, måste planera inför sommaren och hösten. Och så hittade jag ju tillbaka hit också. Vi får se vad det blir av detta. Saknar iallafall mina kompisar som super sig lite för fulla i ett annat land, och hoppas, för min egen vinning, att någon gör en fylletatuering. Då kanske jag tycker det är roligare att sitta här hemma.

Vi hörs någongång, antagligen snart.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag har jag rensat på mitt rum. Egentligen var planen att bara ta bort kläderna från golvet och bädda sängen, men jag fick ett sånt där ryck som man får en gång om halvåret och städade i säkert fyra timmar totalt. Jag har rensat böcker, gjort rent mitt skrivbord som hade blyertsmärken ungefär överallt, tagit bort onödvändigheter som mest stod i vägen, rensat lite i garderoben och i bokhyllan också. Snodde några blommar från vardagsrummet och ställde in dem hos mig också. Satte i ett nytt batteri i klockan så att jag får höra mitt stilla tickande på natten. Kopplade även i mina gamla högtalare till min skoldator, så nu har jag tio gånger bättre ljud än vad jag hade innan.

Nu när jag äntligen är färdig med rummet så sitter jag och skriver lite. Lite här på bloggen, och lite på vad som faktiskt skulle kunna bli en längre bok. Jag har kommit igång med den ordentligt nu, och skriver ner nya ideér på min mobil hela tiden. Vem vet, om nått år kanske den också står i bokhyllan. Drömma kan man ju alltid göra.

Två snabba från dagen. Räddade en fjäril som tappat sin verklighet genom att flyga in i mitt fönster och inte förstå att det var en ruta mellan dess vingar och verkligheten utanför, När jag rensade bland böckerna kunde jag inte låta bli att vara stolt över min samling, blev motiverad till att läsa om flera av de böcker jag har nu när jag väl började bläddra i dem.

Likes

Comments

Postad i: Strunt

Sitter just nu i min säng, skriver, lyssnar på musik och försöker tänka på allt som händer. Allt som hänt, allt som kommer hända. Det är svårt, nästan jobbigt, men åh så roligt. Jag känner verkligen att jag har så mycket i mitt liv att se fram emot, men jag vill helst av allt att det ska dra igång redan nu. Jag vill att något ska hända. Något som jag kan njuta av i nuet, istället för att längta efter.

Denna veckan har inte bjudit på mycket. Har mest planerat inför kommande veckor faktiskt. Jag fyller arton om cirka 22 dagar, 1 timme och tre minuter, och det snurrar i mitt huvud hela tiden. Jag har varit i skolan i veckan, det har dragit igång nu med uppgifter i alla ämnen och redan nästa vecka är det dags för första provet för terminen. Men jag vet inte, det känns inte så svårt i år. Det känns som om alla bara hänger kvar där de varit de två senaste åren och liksom försöker hålla kvar mig innan jag får lov att fly härifrån. Som om detta året lika gärna kunnat vara förra året. Som sagt, jag kräver lite av det där jag ser fram emot att möta på, det behöver jag lite av just nu. Men medan jag väntar på det så har jag iallafall mitt skrivande och musiken att lägga tid på. Missuppfatta mig inte, jag mår bra och inget går dåligt överhuvudtaget, men det händer somsagt inget heller. Inget nytt. Och det blir tröttsamt.

Men jag vet inte, det kanske är tonårsångesten som äntligen smugit sig på.

Likes

Comments

Postad i: Musik

Den svenska björnstammen släppte sin nya skiva igår, och det var inte många minuter jag inte hade musiken igång. Har lyssnat igenom skivan ordentligt, och hittat mina små guldkorn. Favoriten är denna.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Den senaste veckan har varit minst sagt händelserik. I söndags red jag ut med @juliasegedal och @evelinalundgren, vilket resulterade i en avramling från mig och en eventuell hjärnskakning. Jag hade ont i huvudet i något dygn, så jag klarade mig inte länge i skolan i måndags. Men resten av veckan har jag spenderat i skolan och på min andra vecka som tredjeklassare. Det har kommit igång lite mer nu, vi har fått våra första arbeten, fått allt klart med schemat, pyntat skåpet och till och med börjat med gymnasiearbetet lite smått. Jag ska skriva mitt arbete tillsammans med Paula och Wilma (de som jag lunchade med för några veckor sedan), alltså blir det något av ett dreamteam. Vi ska skriva om kvinnoförtryck inom sexindustrin, trafficking samt inom prostitutionsyrket, så det kan nog bli rätt så intressant!

Utöver skolan har jag även betat av en walkthrough av spelet Until Dawn, eftersom jag aldrig skulle våga spela det själv. Men det var ett helt fantasiskt spel så om ni inte har planerat att spela så rekommenderar jag er att kolla lite här, ni kommer inte ångra er. Jag har även hunnit med stallet några dagar, och igår tömkörde jag Tintin för första gången på gud vet hur länge. Han har börjat få en ordentlig fettnacke nu så den måste bort så fort som möjligt. Även en ursäkt till att få umgås lite extra med min lilla prins!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Nu har jag gått mer än en vecka i skolan. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det känns bra att ha börjat igen, så jag har något att göra om dagarna, men sen när jag kommer hem är jag så himla trött. Jag orkar inte göra någonting, och det är lite jobbigt. Flera gånger den här veckan har jag gått och lagt min innan klockan tio, och ändå varit lika trött dagen efter. Det är jobbigt. Förhoppningsvis vänjer jag mig snart vid alla rutiner, tider, tankar och den ansträngning man behöver ta till för att ens gå till skolan.

Det som egentligen har gjort att jag ens orkat resa mig ur sängen är egentligen alla mina vänner i skolan och utanför skolan, det är alltid roligt att träffa dem. Sedan uppskattar jag de kvällar och eftermiddagar jag spenderar i stallet väldigt mycket också, de är guld värda. Där kan jag verkligen slappna av och inte behöva tänka i några timmar. Men som sagt,det känns bra att ha kommit igång med livet igen. Även om sommarlovet är något av det bästa jag vet så ser jag fram emot den här hösten, jag har mycket roligt och spännande framför mig.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag besökte jag för säkert femte gången denna sommaren Liseberg. En sista gång nu när sensommaren slagit till oss så hårt i ansiktet att vi knappt kan tänka klart, och det är varmare än det varit på flera månader. Jag har besökt Liseberg mest för artisterna i år (har varit på Veronica Maggio, Icona Pop samt Mums mums), och förra onsdagen var jag ju där med mina fina stallvänner och åkte en massa roligt. Idag åkte jag ingenting, men hade ändå sådär roligt man alltid har när man besöker den finaste platsen i Götlaborg. Man får en sådan fin känsla när man kliver in i parken, skratt och rop överallt, massor av barn som ler så stort att solen har svårt att lysa ikapp, vackra parker med blommor som alltid verkar blomma, och såklart alla snygga killar som finns lite överallt. Det finns många fördelar med att åka dit även om man inte åker något, helt enkelt.

Idag var jag där med två av mina närmsta vänner (Wilma & Paula, på bild i inlägget nedan) och vi var med om både det ena och det andra. Medan de åkte karuseller satt jag på en bänk och alternativ 1. svettades i solen eller alternativ 2. frös i skuggan - men det var en väldigt skön dag ändå. Paula blev överlycklig över en vinst i plopphjulet, och jag blev minst lika glad över en vinst i kaninhjulet. Fick även världens varmaste kram av en lisebergskanin som nog helst hade velat följa med mig hem, medan Wilma och Paula panikartat försökte ta sig ifrån den. Tydligen är de läskiga, vilket jag aldrig upptäckt själv. Men en bra dag, det var det!

Göteborg är ju en himla fin stad också. Människorna, gatorna och atmosfären. Jag tycker verkligen om det. Även om jag idag bara såg centralen, insidan av en spårvagn och Liseberg, så känner man ändå av det där som bara Göteborg erbjuder. Bilden är tagen mitt på torget framför centralen i början av sommaren, när det fortfarande var lite mörkt på kvällarna.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag har jag gjort grejer. Tagit tag i min sista lediga dag och faktiskt gjort något av den. Dagen började med att klockan ringde redan 08.30, något som var väldigt ovälkommet. Jag steg upp, gjorde mig i ordning och tog bussen till Vänersborg där jag hade en körlektion i 80 minuter. Det gick någorlunda bra. När lektionen var avklarad hoppade jag på nästa buss som förde mig till mina underbara vänner Wilma och Paula, som jag skulle möta upp för att äta lunch med. Det hela slutade med att vi åt lunch, och sedan satt och pratade alldeles för länge. Såsom det brukar bli.

Efter lunchtdejten tog jag nästa buss in till trollhättan, och sedan ännu en buss ut till stallet. Där tog jag in Tintin, gosade och borstade honom ordentligt, och sedan tog jag två bussar hem igen. Jag har säkert åkt buss i 2 timmar idag, om inte ännu längre, men jag gillar det så jag klagar inte. Det är rätt harmoniskt att bara ta en paus i vardagen för att ta sig någonstans, utan att vara tvungen att tänka på annat än musiken som flödar in i öronen och träden som susar förbi utanför fönstret. Det är sådana stunder man måste ta vara på.

Wilma och Paula får stå för bilden idag, finare vänner får man leta efter.

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Kreativt, Inspiration

Min sista lediga dag för den här sommaren är alltså äntligen kommen. Eller ja, äntligen skulle jag inte vilja säga. Jag hade gärna haft lov i några veckor till, om inte för evigt. Jag tänker inte va den där klyschiga ​åhvakulattkommatillbakatillskolantillbakatillminarutiner- ​människan, för det ska fan inte bli skönt att gå upp klockan sex på morgonen, inte alls. Men jag har faktiskt sjukt mycket saker jag ser fram emot just nu.

Först och främst vill jag bara put it out there - jag ska alltså börja mitt allra sista år i gymnasiet. Det känns som om det var igår jag för första gången klev in i skolan, blev uppropad, var rädd att mitt "ja" skulle vara för mesigt, var rädd att jag inte skulle hamna i samma klass som mina vänner, och första gången jag träffade människor som idag är några av mina bästa vänner. Samtidigt som det känns som om dessa två åren jag gått i gymnasiet gått så himla fort, så blir de bara längre och längre ju mer jag tänker på dem. Jag kommer ihåg, för länge länge sedan, när jag hade världens crush på en som gick i trean när jag gick i ettan, jag kommer ihåg första gången jag var tvungen att äta lunch med några jag knappt pratat ordentligt med eftersom mina vanliga lunchvänner inte var i skolan, jag kommer ihåg hur jag kommit nära så många olika, fantastiska människor som nu känns som gamla barndomsvänner. Och nu är mitt sista år här. Äntligen. Men samtidigt inte äntligen. Jag vill sluta gymnasiet, det är liksom det jag kom dit för att göra, men det är ändå en väldigt stor grej att lämna bakom sig. Alla lärare, klasskompisar, lokaler och temadagar. Även om jag hatar hälften av det så är det ett bitterljuvt farväl jag kommer behöva ta om tio månader.

Trots det, så är jag så taggad för det här året. Jag har valt att verkligen satsa på mig själv i år, inget och framför allt ingen ska få komma ivägen för mig, jag ska bli mer självsäker och modig och vänligare och mer bestämd och umgås med dem jag faktiskt vill umgås med. Jag ska säga vad jag tycker även om det inte är alltid det andra tycker, och jag ska inte låta några känslor komma ivägen för att jag ska kunna gå ur skolan med de bästa betygen jag kan åstadkomma. Sedan har jag även balen och själva studentdagarna att se fram emot, men de känns så himla långt bort. Och sedan det jag längtar mest efter - att gå vidare i livet. Att flytta. Försvinna ifrån den här staden och ta mig an livet någon helt annanstans, med nya möjligheter och nya människor överallt omkring mig. Först ska jag bara totalt briljera det här skolåret.

Till alla som börjar gymnasiet imorgon, eller till alla som överhuvudtaget börjar skolan den här veckan - Lycka till. Allt kommer gå bra. 

 Likes

Comments