Denna helg har jag bara tagit det lugnt men även pluggat inför nästa vecka, då jag har tenta på torsdag inom projektledning. Det ska bli så skönt att bli klar med den kursen.

Anyway jag har tittat runt på nätet och sett att det är många som gör mat för en hel vecka. Det jag tänkte är att jag ska åka imorgon och handla. Eftersom att jag inte ska till skolan utan ska till gymmet kl 7 eller 8. Jag tänker att jag ska göra min lunch från tisdag till fredag. Eftersom att jag har redan har lunch imorgon. Dock tänkte jag testa detta, eftersom att ibland har jag ingeting att ta med mig till skolan och jag orkar inte laga mat samt orkar jag inte slösa pengar på färdig mat. Så om detta fungerar kommer jag eventuellt att fortsätta med det.

Denna vecka som kommer tänker jag försöka träna varje dag förutom torsdag pga tenta.

Veckans planering är alltså:

Måndag: Träna ,handla, laga min lunch för veckan och studera.

Tisdag: Träna , lektion kl 13:15-16:00 och studera.

Onsdag: Träna och studera.

Torsdag: TENTA och ta det lugnt.

Fredag: Lektion kl 9:15-12:00, träna och studera.

Lördag: Träna, städa och studera.

Söndag: Eventuellt kyrka, träna, studera och jobba kl 16:30-21:30.

Jag kommer ha väldigt mycket att göra med studierna denna vecka men få se om jag hinner blogga lite också. Annars får jag blogga igen på torsdag eller fredag och uppdatera om hur det känns att ha matlådor redan klara inför lunch.


Hoppas er helg har varit bra och veckan blir super!

Tack för att du läste :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland krävs det tjafs, bråk osv. För att inse vem som verkligen bryr sig nog för att stanna kvar. Somliga går, men din allra bästa vän stannar. Hitta en vän som checkar hur du mår? som bryr sig nog för att se ditt värde.

Det viktigaste är att din vän ser dig, din vän tycker om dig så mycket att personen ser när du är någon du egentligen inte är. Din bästa vän är den som ser vad du själv inte ser. Men när du väl vaknar till så märker du själv att just de saker du gjorde då, var inte du. Det där var inte din stil, det där passade inte dig. Du hängde med folk som ändrade dig. Tyvärr påverkas vi människor och tror att vissa bryr sig men sanningen är att de flesta inte bryr sig.

Dock kan saker som bara inte få ske, hända. Den som såg dig för den du är, lämnar. Of course personen gör det. Eftersom att man tröttnar till slut eller så har du korsat gränsen till att faktiskt svika din bästa vän. Det viktigaste är att du inser och att det är då din vän kan förlåta dig, det är då din vän kommer tillbaks.

Jag är lycklig lottad till att ha min barndomsvän samt bästa vän. Vi hittar alltid tillbaks till varandra, dock tar det tid tills man verkligen börjar lita på varandra igen (båda har svårt med tillit till andra). För trots allt har båda sårat, sviktit och tyckt illa om varandra. Men det som räknas är att båda bryr sig nog till att gå vid varandras sida. För bästa vännen är inte som andra vänner. Man blir som familj, ibland som tvillingar. För att båda kan förstå varandra utan förklaring tillslut.

Dock har jag två bästa vänner som jag är väldigt lycklig lottad för. För dessa två personer visar vad vänskap innebär, dvs man göra misstag. Vissa kan förändra en som person, men så länge båda inser värdet av varandra och inser misstaget man gjort spelar inget av de som hänt roll.

Mina två bästa vänner är unika på sitt sätt. Den ena är väldigt beskyddande, dock har vi två haft våra dagar där vi tjafsar och tyckt illa varandra. Men vi har kännt varandra sen en lång tid tillbaka, det gör lättare att komma tillbaks och vänskapet blir som nytt. Sedan har jag min andra bästa vän som visar att oavsett hur många gånger jag än upprepar mig så finns hon och lyssnar. För vi vet att när någon behöver prata så ska man finnas right?

Dessa två personer har visat att vi inte bara är vänner utan vi blir mer som en andra familj. Vi kan höra av oss till varandra oavsett om den andra är upptagen eller så, finns vi för varandra. Vilket är skönt. Eftersom varje människa behöver personer som är vänner men ändå bryr sig hur man mår? Vad man gör?. och inte bara ringer när man behöver hjälp eller bara för att umgås bara så.

Dessa två personer betyder mycket för mig. Ingen kan förstöra det vänskapet vi har, det bara går inte. För att vi har en sådan stark band där vi förstår och litar på varandra. Dock finns det tjafs och massa onödigt trams i varje relation någon gång. Men just efter dem tjafsen och när man är ifrån varandra ett tag. Så känner man tomheten, för de är dem personerna + den riktiga familjen som kan få mig att le.

Tackar Gud för min familj och mina två bästa vänner. De är som pussel i livet. Man klickar med dessa personer som man inte gör med andra, vilket gör allt så himla unikt.

OBS! Vad jag vill komma fram till med denna text om du inte förstått det än haha. Det är att hitta en vän som bryr sig om dig. En vän som du kan luta dig tillbaka till när alla andra sviker. Dock är de alltid så att familjen kommer först men ibland behöver man även någon vän som man verkligen kan lita på.

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Min matlåda till imorgon

Mammas mat är nog de bästa som finns!


Studier, studier, studier..Rekommenderar denna smoothie!

1 banan

2 msk bär

1 apelsin

lättmjölk (så mycket du vill)

och Is

Sedan ska allt in i mixen, därefter är det klart!Rekommenderar denna olja:

Den är från Bodystore.

Kicka här: Argan olja

Bodystore har allt inom träning, kost men även ekologiska skönhetsprodukter!

Skulle du vilja handla annat därifrån

klicka här : Bodystore

Måndag... jobbigaste dagen på hela veckan eller är det bara jag som tycker så?

Idag har jag blivit väckt 2 gånger av familjen som var tvungna att vakna tidig för att åka till jobbet och skolan (jag var ganska trött eftersom att jag jobbade igår kväll). Det kan vara jobbigt ibland att ha mitt rum nära köket men även tvättstugan. Då jag hör ljud i princip hela tiden (förutom på nätterna). Det kan vara allt från att någon vill äta eller ljudet av tvättmaskin. Det är just därför jag föredrar att göra klart mina studier i skolan, för att sedan komma hem och ta det lugnt med familjen.

Tyvärr blev det inte så idag. Jag gick inte till skolan pga jag var för trött, dock satt jag hemma och fick ganska mycket gjort ändå. Eftersom att ingen var hemma förens vid kl 16 och innan 14 var pappa hemma, men han sov precis som jag som fick sova om 2 gånger haha. Iallafall efter att jag vakna ännu en gång kl 10, så gjorde jag en god frukost som bestod av filmjölk, chiafrön, hampafrön och havregryn samt två knäckebröd med ost och paprika. Dock har jag ingen bild på det haha. Men det var riktig gott! Efter det satt jag en stund vid datorn. Jag skrev lite på en gruppuppgift som jag har inom en kurs vid namn ekonomiska kalkyler och intern styrning. Vi är klara snart,vilket är superskönt! Dock har vi det sista som ska bli klart sedan kan vi skicka in den eventuellt redan imorn (egentligen ska den in på söndag men vi föredrog att bli klara så fort som möjligt). Efter att ha gjort klart skicka jag den iväg till min vän som skulle titta genom på det vi hittils har blivit klara med.

Sedan titta jag klart på en serie som heter 13 reasons why på netflix. Denna serie handlar om en tjej som valde att ta livet av sig och berättar i serien varför hon gjorde det. Denna serie fick mig i djupa tankar, man ska ta hand om varandra och inte se ner på varandra. Dock är det många idag som har lättare för att se ner på någon annan för att känna sig bättre. Time to make difference... Om man ska tänka ännu djupare kan man se att idag kan man förlora en vän på en minut. Det spelar ingen roll vad du än har gjort för personen. Även om det var du som fanns där när ingen annan gjorde det så väljer inte personen dig. Utan sviker dig och går.. Kom ihåg vem du väljer, den personen som brydde sig om dig kan en dag försvinna pga du valde att kasta personen för att priorietera andra före..

Iallafall efter att ha sett klart serien gick jag för att göra min ansiktrutin,bortsa håret och tänderna osv. Därefter skrev jag en sammanfattning på boken inom kursen: ekonomiska kalkyler och intern styrning, eftersom att jag har lånat den och den ska in imorgon. Jag planerade även i kalendern för denna vecka dvs vad som behövs göras och inte göras. Sedan bestämde jag mig för att städa mitt rum och tvätta kläder. Det är skönt att byta sängkläder och damma av osv. Dock gjorde jag det idag eftersom att jag inte hann under helgen, då jag har jobbat och pluggat ganska mycket.

Idag skulle jag egentligen ha gymmat, men valde istället att träna dans hemma. Eftersom att jag har ganska mycket att göra i skolan. Jag får ta tag i gymmet imorgon efter skolan istället och bara få så mycket gjort idag.

Hur har er måndag varit?

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

I dagens samhälle är det många som säger "jag tål att du är ärlig". MEN när det väl kommer till en situation där man bör vara ärlig blir de flesta irriterade och sticker utan att förklara på en gång vad som var felet. Tydligen är man taskig, oförskämd och mycket mer bara för att man själv är ärlig och rak på sak.

MEN samtidig kan dessa personer själva göra samma sak och man själv måste acceptera det. För man accepterar vad den andra känner oavsett hur illa man kan ta vid sig. Jag är trött på att anpassa mig och försöka när andra i princip sitter och kan säga vad som helst. Men när man själv talar så är det helt plötsligt fel, även fast man inte ens talat illa. Utan bara sagt hur det påverkar en själv.

Helt seriöst har börjat tröttna och slutat bry mig. Jag är ärlig istället för att vara den som biter ihop och låtsas. Helt seriöst när det väl kommer till något som är viktig t.ex skola, träning och framtid kommer jag att prioritera det. För helt ärlig är trött på att folk låtsas vara ens vän, men inte är som en. För helt ärlig en vän respekterar sina vänners mål i livet och inte är där när det bara passar.

Jag är den jag är. Jag anser mig själv som en lojal och en person som bryr sig om sina vänner men är samtidig ärlig oavsett hur illa det än kan vara. MEN kommer det till den punkten där jag ser att en person inte riktig är som en vän, går jag hellre ifrån än att vara kvar. För helt ärligt varför ska jag vara kvar? Finns det ens någon mening med ordet vänskap då? Jag är seriöst trött på att ta in personer som man börjar bry sig om, men som faktiskt är bara där när det passar. Det som är skönt är att det alltid kommer fram.

Var ärlig mot dig själv? Vill du ha en äkta vän eller en som leker att det är en vän till dig? Isåfall börja kolla dig själv i spegeln och se vart du står hos dina vänner. Det är dags att börja behandla sina medmänniskor så som man själv vill bli behandlad.

Var inte dubbelmoral. Kan du, så kan din vän också eller hur?

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte har bloggat på en vecka. Jag har haft mycket att göra i skolan, men i fredags och i lördags tog jag det lite lugnt med plugget för att göra annat istället.

I fredags gick jag och min syster på bio. Vi såg på filmen the maze runner som hade premiär. Om du inte har sett den än så kan jag rekommendera den. Den var så bra!

I lördags däremot åkte jag till Stockholm för att umgås med en underbar vän som jag har saknat väldigt mycket. Det känns faktiskt bra att vår vänskap är detsamma oavsett hur lite vi än träffas. Det är så skönt med vänner som man vet att man kan lita på och som tar det mesta med en nypa salt.

Vi hade iallafall superkul i Stockholm. Vi åkte runt med tunnelbanan och var i bland annat Kista där vi åt på cheesecake palace, väldig goda bakelser och drycker där, rekommenderar stället. Vi var även på sushi yama som hade rullband sushi, vilket var supergott. Dock var båda ganska trötta men men vi skratta och skoja ganska mycket, vilket vi alltid gör haha.

Tisdag:

Idag gick jag till skolan på morgonen. Dock kände jag mig illmående och åkte hem efter ett tag. Därefter försökte jag åka till gymmet istället, men det blev bara cirka 40 minuters träning (brukar träna i 2 timmar minst). Därför ska jag vila resten av dagen, så att jag orkar gå till skolan imorgon för lite plugg.


Hur har er dag och vecka varit? Kommentera gärna!

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Behöver du nya kläder eller vad sägs om kosttillskott?

Eller du som är inne på skönhet kanske behöver nya skönhetsprodukter?

Därför har jag två samarbete med två bra företag. Ett av dem är bodystore som har allt från hälsokost till ekologiska skönhetsprodukter. Vilket låter super! Gå in och kika själv, dessutom är det 10% rabatt på allt om du anger koden METAPICBOD18 i kassan. Klicka här

Den andra sidan är gymgrossisten som har allt inom kosttillskott och träning. Du som är mer inne på att träna kanske hittar något som passar just för dig och din träning. Kika in på sidan och ange koden METAPICGG18 i kassan för att få 10% rabatt på ditt köp även där. Klicka här.

OBS! Koderna gäller fram till den 26/1 så passa på att beställa nu!!

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Skönt med fredag? Kanske för vissa av er men inte för mig eller? haha...

Denna fredag består av jobb. Då jag kommer att arbeta från 13:00-21:30. Dock var de längesen jag arbetade, därför har jag ändå saknat mina patienter. Det kommer nog vara en bra fredag. Då mina patienter får mig alltid att bli glad, eftersom de själva är positiva.

Dock vakna jag idag och var/är tvungen att mentalt förbereda mig för denna dag. Eftersom att det har varit mycket i skolan och jag kan behöva lite ledighet, men men man ska alltid vara positiv. Jag kommer att arbeta idag och imorgon. Imorgon är schemat från 7:00-13:00 och sedan 16:30-21:30.

Anyway, jag har precis kommit hem från gymmet. Dock känner jag mig bättre efter lite träning. Jag som för typ 1 år sedan gick fram och tillbaka med gymmet har nu kommit igång på allvar. Det känns bara bäst.

Innan gymmet lämnade jag av min syster till skolan som missade bussen. Tänkte tillbaka till min tid då jag inte hade körkort. Bussar kan vara så sega och jobbiga, speciellt när man precis har hunnit fram till busshållplatsen. Då ska dem köra iväg. Varför kan dem inte bara stanna till lite? Eller ser dem inte i backspeglarna? hahah. Aja nu ska jag iallafall njuta av lite grönt te och hinna med lite studier samt lite lunch innan jag åker iväg för att jobba.

Hoppas er fredag har varit nice och fortsätter att vara nice! Ta hand om er :D

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Contains affiliate links
Super sköna jeans som passar nu när de är så kallt! klicka => Highwaist Skinny Jeans: 299 kr
Denna tröja är så snygg! Klicka =>Wrapped Rib Choker Top: 149,50 kr
Jag älskar verkligen miltäraktiga kläder! klicka =>Feminist Tee: 89,50 kr
Denna tröja alltså! Klicka => The Future Equals Female Sleeves Top: 124,50 kr!

Hej allesammans!

I samarbete med NA-KD. Vem älskar inte NA-KD? De har super snygga kläder som passar till det mesta! Denna hemsida är en av de hemsidor jag shoppar mest ifrån! Eftersom att man alltid hittar något som man själv tycker om. Dessa kläder är kanske något för dig? Eller så kanske du hittar andra kläder på hemsidan som är mer din stil? Isåfall har jag en rabattkod som eventuellt gynnar dig. Det är bara att skriva in koden: GRA20 så får du 20% rabatt på ditt köp. Grymt va? Bara att klicka in på länkarna eller bilden så kommer du fram till kläderna eller så kan du klicka=> här för att komma till sidan! #nakdxmetapic

OBS! rabatten gäller på allt förutom reavaror!

hoppas du får en nice shoppingrunda! :D
Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Well förr var jag inte alls en morgon människa, men nu för tiden vaknar jag alltid runt 4 eller 5 och sover runt 20-tiden. Förstår inte hur de kunde ändra sig, kanske pga tentorna jag hade? Då jag var tvungen att vakna kl 4 för att hinna med bussen, eftersom jag pendlar ibland?

Iallafall igår hann jag inte blogga. Då jag bokstavligen somna runt 20:00 haha, men men jag hade en ny kurs igår. Ekonomiska kalkyler och intern styrning heter den. Det var rätt okej, dock är man tvungen och lägga all uppmärksamhet till läraren för att förstå ett ord av vad som sägs. Eftersom att läraren pratar ganska tyst och hör inte bra dessutom. Ifall man behöver fråga något är man tvungen och skrika ut frågan eller så kommer läraren fram öga mot öga typ, haha. Anyway kursen känns bra efter första föreläsningen. Dock ville jag inte gå ut igår, det var storm ute. Jag hade hellre stannat hemma och bara tagit det lugnt. :/

Idag är planen att gå på föreläsning som handlar om programmering. Sedan stanna kvar i skolan för att studera lite. Därefter har jag dans runt 19:05 (om jag orkar vara vaken tills dess haha). Dock kanske jag träffar en saknad vän innan. Få se vad vi hittar på isåfall.

Hoppas er dag blir bäst idag!

Ps: Lägg till mig på snapchat: johannabarjosef. Jag är mest aktiv där. 

Tack för att du läste :)

Likes

Comments

Man blir aldrig av med plugget :(

Dagens föreläsning :D

Bästa på hela dagen, gym.

Frukost, Gröt:

1 matsked chiafrön

1 dl havregryn

1 matsked hampafrön

1 tesked riven kokos

Malen kanel och lättmjölk till

På tallriken blev det:

50 gram Gröt med malen kanel och lättmjölk.

Vilket blir 195 kcal


Lunchen (samma foto som igår, orkade inte ta en ny haha): En liten recept av såsen med kyckling:

2 st kycklingfilé

1 hel tomat

1 hel paprika

1 påse blå band currysås

1-2 tesked grillkrydda

1-2 tesked curry

1-2 tesked vitpeppar

1 krm salt

Lite lättmjölk

Hacka kycklingfiléerna, tomaten, paprikan. Stek kycklingen ordentlig, tillsätt salt samt grillkrydda. Blanda. Sedan tillsätt vitpeppar. Därefter gör i ordning currysåsen som det står på paketet, rör om och låt den värmas upp. Koka inte upp helt. Blanda det sedan i stekpannan också. Blanda. Häll lite mjölk. Blanda igen. Sedan lägg till lite extra curry. Blanda igen och låt det koka upp. Klar :)

På tallriken i gram:

Cirka 146 gram av min lilla sås med kyckling.

Cirka 37 gram ris.


Vilket blir 195 kcal


Middag:

1 kycklinglår

1/4 fetaost

49 gram pasta

en halv paprika

På tallriken:

404 gram vilket blir 618 kcal.

jag väger vad jag äter med denna våg. Dock minns jag inte var jag köpte den men det finns en liknande på clas ohlson, Klicka här

Jag vaknade upp idag av mig själv cirka 5.30. Det var en bra morgon fram tills att jag skulle ut för att gymma, vilket inte blev av på grund av att jag fick panik. Eftersom att andra paret av mina favorit skor var borta. Istället för gymmet vände jag upp och ner på hela huset för att hitta dem utan resultat. Då ringde jag mina föräldrar som skulle hjälpa mig efter jobbet. Haha vilken dilemma! men jaja ibland så är vissa saker viktiga för en som inte är för andra.

Dock vakna jag och gjorde gröt. Idag la jag i chiafrön, kokos och hampafrön i min gröt. Det var rätt okej, i vanliga fall väljer jag bara kokos. Sedan satte jag mig ner och började studera innan skolan. Efter min sko-drama, satt jag istället kvar hemma fram till cirka 12 och studerade.

Min lunch blev det jag gjorde igår, dvs kyckling med tomat, paprika och currysås över samt ris.

Sedan åkte jag till biblioteket för att låna en bok till kursen. För att sedan åka till föreläsningen. Jag tycker programmering känns helt okej, har en fördel. Eftersom att jag läste webbdesign innan. Principen är detsamma, det känns bra ändå. Efter förläsningen åkte jag hem och vila en stund samt åt middag som bestod av kyckling, pasta, paprika och feta ost.

Efter någon timme åkte jag iväg till gymmet, det var ändå bra att jag åkte runt 18 istället. Eftersom att jag var ändå tvungen att prata med receptionen. Efter gymmet åkte jag hem och duscha.

Nu sitter jag i mitt rum för att fortsätta studera innan läggdags. Jag är alltid så trött, känns som om jag behöver sömn för en vecka minst. Haha 😩

Ps: Jag hitta skorna. Det roliga är att min bror hade med sig dem till skolan 😂

Hoppas er måndagsmorgon och dag har varit bra! :D

Tack för att du läste :)

Likes

Comments