Ångest och stress

Alltså vet knappt var jag ska börja egentligen. Det senaste har allt bara blivit för mycket!
Jag har känt mig så stressad över typ allt, känns som att jag håller på och gå sönder. Allt med vovven, hans insjuknande och allt som hörde till det. Att klara av allt ekonomiskt efter hans operation. Att samtidigt som allt detta jobba heltid, ta körkort och plugga. Det har bara blivit för mycket.
Jobbet har alltid varit min fristad för där kan jag tänka på annat och så är det väl fortfarande. Men sömnen, att jobba natt osv. Antingen sover jag en hel dag från det att jag slutat jobbet vid 06 och tills 21 då jag snart ska jobba igen, eller så kan jag inte somna alls.
Jag lider ju också av sån prestationsångest, det är både positivt ovh negativt.. Positivt att jag har höga betyg, negativt att jag sliter ut mig typ vad jag än gör. Rädsla för att inte duga och inte klara av det. Har börjat "behandla" det med min psykolog och ska börja i en grupp... Då jag fått besked för tusende gången av min läkare att jag faktiskt inte kan köra på som jag gör. Mitt hjärta mår helt enkelt inte bra av det.
Jag hoppas verkligen på att det blir bättre snart och vet att det är jag som måste göra en förändring, lugna ner mig och återfå min balans i vardagen.

mina tips att hantera ångest!

🌺Ta en promenad med bra musik/podd
🌺Intala dig själv att det är okej att inte orka
🌺Prata med en vän/familjemedlem eller bara någon som ger dig trygghet
🌺Gör nåt du tycker är roligt
🌺Håll koll på din andning
🌺Kolla på asmr/något annat som lugnar
🌺Vila

Detta är några tips som hjälper mig att hantera min ångest! Finns så mycket mer men detta är vad jag oftast gör helt enkelt. Hoppas att det finns något där som kan hjälpa någon utav er!
Vad brukar ni göra för att hantera ångest?

Gillar

Kommentarer

Emma Engström
Emma Engström,
Det kan verkligen bli jobbigt när det blir en massa saker samtidigt som händer, men jag hoppas verkligen att det kommer gå bra allt vännen! Kram <3nouw.com/emmaengstrom
Julia Svensson
Julia Svensson,
Åh så himla bra och viktiga tips!!juliasvenssons.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229