Syriansk påskfirande - firandet av uppståndelsen

Vilken helg! Den har varit intensiv men jättetrevlig och inte gjorde vädret det sämre.

I lördags var vi i kyrkan igen. Det krockade med Majbrasan men vi gjorde så att vi gick till majbrasan först och sen gick vi till kyrkan efter för den låg så sent på kvällen. 20 - 22:30 höll den på. Det är för ufft för barnen att vara där hela 2,5 timme så vi var där sista 45 minuterna tror jag. Alexander skötte sig ypperligt måste jag säga för att vara en 1,5 åring kyrkan.

I vanliga fall har man kyrkan på Söndag morgon då det är påskdags gudtjänst . Jag vet inte riktigt varför vi har på lördagen men jag tror det är för att vi håller till i en svensk kyrka och det då krockar med den svenska gudtjänsten.

Det erbjuds nattvard med under denna gudtjänst. Egentligen ska man bara ta den om man har fastat men det är ganska godtyckligt nu för tiden. Många av de yngre fastar inte alls men tar nattvarden ändå och det är ingen som gör någon stor sak av det.

​Vid utgången ur kyrkan får man plocka på sig blommor från "Jesus kista" som bars genom kyrkan på fredagen. Det var detta tjejerna sett fram emot mest och blev glada då de lyckades få till sig några halvledsna rosor.

Det delades även ut godis och bröd.

Hade detta nu varit söndag morgon skulle maten stått i ugnen och man hade sen gått hem och ätit en ordentlig måltid efter kyrkan. Nu sköts det till Söndag istället.

Så trötta efter en dag full med aktiviteter gick vi hem och som gått.

​Glad påsk till alla ortodoxa kristna


#påsk #syrian #syrianskapåsken #påskdagen

Gillar

Kommentarer