Simhallshyfs

I söndags blev det en tur till Husbybadet för hela familjen. Tjejerna vill så gärna så trots söndag och höstlov så bokade jag in oss för lite vatten tid. Det var fullbokat men ändå helt ok med folk väl där.

En massa funderingar blossade ändå upp när jag var där. Uppvuxen som jag är i en kommun där man i iallafall inte då ifråga satte regler på badhuset (eller så var det bara så att jag hade föräldrar som bara var noga med att lära oss följa dom) är det en självklarhet att duscha utan badkläder innan bad. Jag har dock märkt att jag är en av de få, trots att det står tydligt att det är det som gäller. Och det är ju faktiskt så att dessa regler inte är satta bara för skojs skull utan faktiskt fyller en funktion. För varje person som inte tvättar sig ordentligt innan bad i allmän simhall måste de ha i ännu mer reningsmedel i form av bla klor för att hålla rätta värden på vattnet. Vem vill bada i andras skit liksom. för mig som är överkänslig mot klor är det lika med att jag kanske inte kommer kunna bada med mina barn så mycket som jag skulle önska. Minst vattenstänk i ögonen skapar irritation och klåda som det är. Det är dessutom svårt att motivera för mina barn att följa reglerna när andra inte gör det runt om kring.

Jag reagerade dessutom på de människor som badade med underkläder på sig och i vanligt linne och tights. Det står ju tydligt att det heller inte är tillåtet, men att de dessutom inte blev upplysta av personal att de bröt mot bad reglerna förvånade mig ännu mer. Är det inte deras jobb att hålla ordning och se till att folk följer reglerna. Var ju inte direkt så det inte syntes.

Bastun var något bättre. Där var kanske skylten men överstrukna badkläder tydlig nog, men även här förvånades jag över föräldrar som själva var noga med att följa föreskrifterna men inte uppmuntrade sina barn att göra detsamma. Om man nu inte vill visa sina behag vilket jag kan först ibland så kan man ju ha en handduk runt sig, det är ju ok att ha med sig in. Och i duschen sen hade dom faktiskt tom satt upp ett dusch skynke för en dusch för dom som känner sig obekväma i sin nakenhet.

Varför är det ok att ignorera föreskrifterna? Och jag köper inte att det är äckligt i duscharna för det är ännu äckligare att bada i samma vatten som hundratals andra oduschade kroppar med alla bakterier de bär med sig ner med sina smutsiga underkläder. Men det är min åsikt, jag vet att det med säkerhet finns flera som inte håller med mig.

  • 181 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229