Kampen om Ipadens vara eller icke vara

Jag hade mycket åsikter innan jag fick barn om hur jag inte skulle göra när jag fick mina egna.

Ett av dem var att inte använda tvn som barnvakt. En åsikt som varit svår att hålla. Speciellt som verkligheten ser annorlunda ut när man får barn och även rent teknologisk mot hur det gjorde för 10 år sen.

Ipadens intåg i vår vardag har förendrat hela verkligheten. Det är ju inte bara i hemmet den finns utan även i förskolan och skolan brukas den på daglig basis.

Var och varenda unge har en eller en telefon. Att sen har ett barn som är så beroende som Alexander är en utmaning.

Varje dag kämpar vi med detta beroende. Och det går inte bort bara för att vi tar bort Ipad och telefon. Vi begränsar otroligt mycket här hemma nu för tiden. Alexander får i stort sett inta ha Ipad alls för det blir sånt trauma var gång vi ska ta bort den. han kan lätt sitta en hel dag utan problem. Vi andra får gömma oss om vi ska använda telefoner och Ipad för han blir helt till sig och vill ha dom.

Han har svårt för begränsningarna med skärm. Fast vi hållit på i snart 10 månader är det fortfarande samma raseriutbrott när vi stänger av tvn för kvällen. Jag kan inte använda Ipaden eller tv medans jag lagar mat t.ex för då äter han inte sen.

Ett evigt pussel att försöka laga mat med trötta, hungriga barn och samtidigt underhålla för att undvika att använda tvn. Att få i sig kvällsmaten för att sen äntligen få en timme framför tvn. Tack och lov har Emma börjat hjälpa till en hel del att passa Alexander medans jag lagar mat, vilket underlättar väldigt. Även Rebecca börjar efter lång bearbetning hjälpa till här.

Sen kommer en timme när det är lugnt. Sen kommer ångesten igen när tvn ska stängas av. Att handskas med detta raseri som bor i denna lilla människa när man stänger av hans älskade bassonen ( pjamashjältarna)

Ska jag vara ärlig så har jag smitit undan detta moment ett tag nu. M är hemma mer på kvällarna nu så jag har låtit honom ta fajten, jag har helt enkelt inte orkat.

Man undrar i sitt stilla sinne när detta humör ska gå över, men om man tittar på hans mor så lär det väl aldrig ske ;)


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229