Hemligheter för husfridens skull

Jag tror inte jag är den enda. Jag kan inte vara den enda.

Tjejerna bråkar så mycket så det tar helt slut på min energi. Varje dag är det någon kris. Varje dag måste jag rycka in och sära dom år. Åtminstone känns det som varje dag. Vid de tillfällen de leker fint med varandra och faktiskt skrattar och har kul, smyger jag på tå för att inte störa och riskera att att ett slagsmål bryter ut.

De är även väldigt missunnsamma gällande den andre. Tar helt och hållet på mig skulden där. För jag tror att det är resultatet över att alltid ha behandlat lika dant. Om en fick något skulle den andra också ha lika. Och det biter mig i arslet nu. Så nu ljuger jag, undanhåller sanningen eller om ni så har hemligheter.

Emma åkte till en kompis går och blev medbjuden på Gröna Lund. Så kul för henne men vi säger inget högt. För jag vet att om Rebecca får reda på det så kommer hon ligga på golvet och skrika det kommer slås i dörrar och "varför får hon och inte jag" kommer skalla mellan väggarna. även "det är orättvist" kommer jag få höra. Och jag orkar inte så därför säger jag inget.

Även Emma har lärt sig och säger bara jag ska vara med L idag. Vad ska ni göra? fås till svar, jag vet inte replikerar Emma. Lärd av mig för att undvika konflikt.

Jag får lite samvetskval och jag känner ett stygn av skuld och en känsla av att inte räcka till. För det borde ju finnas ett annat alternativ. Men jag ser det inte. Jag vet inte hur man ska göra. Och jag orkar inte med detta konstanta krig mellan dom.

Jag ser andra syskon som leker så fint och jag blir så avundsjuk och undrar är det bara mina barn som är mer fiender än bundsförvanter?

#barn #syskon #syskonkärlek #bråk #vänskap #children #friends #siblings #fight #love

  • Barnen
  • 187 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229