Header

Förvånas av mitt lugn ibland men är glad att jag har förmågan.
Igår hade vi släkt kalas för vår nyblivna tioåring. Den här gången blev vi inte lika stor skara som vanligt då många var bortresta men Mickes mostrar kom och hans familj. Barnens mormor och moster var och här så det blev en skara ändå.

Då vi närmar oss jul fastar Mickes familj. i kristendomen menas fastän att man inte äter animaliska produkter förutom fisk. Så den här gången tändes inte grillen, vilket är mycket ovanligt i detta huset. Däremot blev det lax i ugn och M gjorde den. Jag förstår inte varför han betvivlar sin förmåga i köket för det blev otroligt god och han har aldrig lagat fisk förr.
Jag gjorde för första gången Harise.

Syriansk kokoskaka. Blev faktiskt god och jag fick mycket beröm för den. Blev nervös ett tag då kakan först inte verkade suga upp sockerlagen, men till slut så.

Som vanligt blev det en otroligt trevlig kväll. Men så tog allt ett plötsligt slut. Alex busade och hoppade i soffan. plötsligt föll han bakåt och slog huvudet i vårt nya soffbord. Allt verkade ok till jag plötsligt såg att jag fick blod på handen. Han hade fått ett Jack i huvudet. Så det fick bli en tur till akuten för att limma. Att jag inte blev helt hystersik förvånar mig, men vid situationer som denna har jag en förmåga att vara väldigt behärskad. En egenskap jag inte har i andra situationer 😆  men just när någon skadar sig blir jag väldigt lugn och rationell. Olyckan ledde till gästerna bröt upp. Nästan alla i alla fall, Mina svärföräldrar stannade till M kom hem med Alex igen. Dom ville inte gå föränn han var hemma igen. Tur att akutbesöket gick ganska snabbt.

Trodde att Alex skulle ha somnat i bilen på vägen hem då klockan var mycket men han var i full gas och skulle absolut inte sova. men till slut somnade han.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er.
Här har jag inte varit på länge. Har helt enkelt inte funnits något utrymme för bloggen.
Det har varit köksrenovering, arbete, skola, personlig utveckling, u name it.

Nu börjar det lätta i schemat lite Och kanske orken kommer tillbaka snart och då då kanske ska jag återkomma hit.

Likes

Comments

Älskar när jag får hänga med på roliga saker. Idag tog min fina vän jenny med mig för att lyssna på Alexandra Pascalidous power Hour.

En kväll med mycket skratt, fundering är på den egna personen och mina mål och önskningar i livet.

Man kom ut från Intiman med stort huvud och nytt liv i drömmar sim skjutits in i de mörkaste vrårna.
Dags att gå hem, göra en shitlist på energitjuvar och hinder i livet, att skruva min historia och 50 små och stordåd jag genomfört.

Dags att prioritera, bara att hoppas på att storhetsvansinet håller i sig över natten 😆

Likes

Comments

I kväll står det bröllop på schemat. Oftast fixar jag mig själv men idag hade jag slått på stort och bokat frisör.

Var ute i god tid och bokade. Vi hade pratat om vad jag var ute efter. Då frisören var syrian visste han precis vad jag ville ha och så att han tillsammans med en kollega skulle fixa det.

Så kommer jag till frisören och han som jag bokade med var tydligen ledig. Jag får frågan vad jag vill ha och hon förstår inte vad jag är ute efter.

Har du ingen bild får jag höra. Nej det har jag ju inte för jag hade ju redan gjort upp vad jag var ute efter. Gav upp och låter henne hållas. Vad resultatet blir det får vi se för aktuell frisör förstog inte vad jag var ute efter och det blir nog mer svenskt än syrianskt 😣

Likes

Comments

Vet inte hur jag ska uttrycka min besvikelse över samhället, eller rättare sagt hur otryggt det blivit.

Idag satt och pratade om hur Emma tycker mörkret är läskigt och hur otrygg hon känner sig när hon behöver ta bussen själv eller cykla efter mörkrets inbrott. Svårigheten uppkommer ju då nu när kvällen infaller så tidigt och natten gör himlen becksvart redan innan 17. Emma behöver ta sig till sina aktiviteter och jag uppmuntrar henne att våga och utmana sin rädsla för att inte bli isolerad.

Så blinkar mejl- ikonen till på telefonen och viktig information går ut till klubbens medlemmar i basketen. Vid två tillfällen, senast igår, har en blottare ofredat tjejer som lämnat sin träning i hallen.

Hur ska jag nu motivera Emma att ta sig själv till träningar och aktiviteter, hur kan jag som förälder utsätta mitt barn för risken att bli utsatt?

Hela vår vardag påverkas, vi får ändra på rutiner och hur vi tänker. Tänker att vi måste samordna oss som föräldrar för att minska risken att våra barn utsätts. Tanken är jobbig att det inte är säkert där ute. Inte ens innan midnatt.

Visst fanns problematiken när jag var liten med. Historierna gick om blottaren som lurade i buskarna längs barnvallen. Själv råkade jag aldrig ut för en, men många av våra stallkompisar, skrämdes på sina uteritter. Det var ganska oskyldigt då, men idag ser det annorlunda ut idag.

Vågar man chansa. Dom kom undan med förskräckelsen bara de här två gångerna, men vad händer nästa gång.

Likes

Comments

Idag körs det igång, köksrenovering!

I veckor har jag hållt på att tömma köket. skåp efter skåp, låda efter låda. Ändå höll Micke på till midnatt i går, om inte längre, med att tömma det sista. Hur kan man ha så mycket saker. Omöjligt att jag verkligen använder det, men försöken till att sortera ut gick i stöpet, dom där muggarna kan ju vara bra att ha fast dom inte används, och tallrikarna med 🤣 för att inte tala om alla köksredskap och handdukar. jag skulle inte behöva tvätta på veckor och ändå ha kökshanddukar 😆.

Jag har försökt tömma kyl och frys så gott det går, men man inser hur mycket man har i gömmorna, man tröttnar på korv till slut.

Men nu kör vi o gång. Klockan 07 kommer dom och börjar riva och om vi har tur, har vi ett nytt kök om två veckor 😆

Likes

Comments

Efter en tuff vecka med mindre sömn beslöt jag mig för att inta källaren som inkvartering för natten.
Anledningen för sömnstörningarna är ca 1 m hög och kan vara vansinnigt envis.

Alexander har haft en mindre bra vecka sömnmässigt och var natt har han hamnat i min säng där han sovit oroligt och hållt mig vaken.

Så full av förhoppningar intog jag källaren. Och jag fick verkligen sova ostört men det fick även dom på övre plan, för just i natt verkar det som om Alex beslöt sig för att återgå till stabil nattsömn i egen säng.

Men trots mina ansträngningar till kurragömma, kom han nedrantande för trappan efter han vaknat för att väcka, just det, MIG inte sin pappa.
Vad är det med barn, har dom en inbyggd GPS som är inställd på mamma jämt 😆

Likes

Comments

pÄlskar Bröllop, och är det något man får gå på när man är gift med en syrian är det bröllop. Det är inte jätte ofta men har gått på min beskärda del vid det här laget. Jag skulle kunna gå på hur många som helst om jag fick, Micke slipper helst.
😂😂 Man kan undra vem som är syrianska i familjen.

Igår var första bröllopet av fyra under året som kommer. Jag tror att anledningen till min förtjusning är den stora fest det är. Nu har jag inga siffror på gårdagens evenemang men säkert mer än 400 gäster.

Maten var utmärkt. Är det något jag älskar så är det maten på dessa fester. För-äter mig alltid.

Att få klä upp sig till tänderna och sminka sig. Vilken rush det är.

Bruden var fantastiskt vacker och klänningen var fantastisk. En otrolig prinsess-klänning översållad ned blommor och stenar.

Ser redan fram i mot nästa som är redan om två veckor.

Likes

Comments

Konferens i två dagar. I mångas liv är det säkert ofta återkommande och föga roande. I mitt fall blir det ett spännande avbrott i vardagen och fyllt av spännande möten och inspiration.

För andra året nu, fick jag möjlighet att få delta i sjuksköterskeföreningens, VFU konferens. För er som inte är insatta i ämnet står VFU för verksamhets förlagd utbildning, praktik hade vi sagt för i tiden.

I två dagar träffar vi kollegor från hela landet som alla på något sätt arbetar med studenter i sitt arbete. Vi lyssnar på föreläsningar och får höra om projekt runt om i landet. I år var snäppet bättre än förra och samarbetet var ihop med Karolinska Institutet. Även förra årets innehåll var bra men det är otroligt vad val av lokal kan göra för upplevelsen.

Förutom att få vara med och delta fanns lite andra roliga inslag. Så roligt det var att stöta ihop med f.d kursare i vimlet och att helt plötsligt få träffa bekantskaper från England tiden, få möjlighet att äta lunch ihop och bara prata. Otroligt vad snabbt 6 år går och jag ljuger om jag säger att jag inte längtar tillbaka.

Ser redan fram imot nästa år

Likes

Comments

Ligger här i soffan och tycker synd om mig själv. Är genom förkyld och känner mig så risig. Fick gå hem från jobbet då det verkligen inte gick alls idag.

Tänker tillbaka till torsdagens resa på vågorna med VikingLine. Jag och två vänninor chekade in för en 22 timmars Raps kryssning. Det är tredje gången jag åker nu och jag har lika kul varje gång. Nu börjar man verkligen känna igen flera som återkommer vilket är så kul. Det är så kul att utbyta erfarenheter och upplevelser med andra inom samma branch. Raps står nämligen för Räddningstjänst, Ambulans, Polis och sjukvård. Jag vet att kryssningar kan ha sitt dåliga ryckte men jag skrattar sällan så mycket, eller dansar för den delen, så mycket som jag gör på dessa resor. Sen känns det onekligen lite lyxigt då just dessa resor medför en goodiebag. Och jag älskar ju goddiebags.


Jag tycker även att det är kul att det är så många som kommer från hela landet. Du kan verkligen träffa kollegor från norr till söder. Ett ryckte sa även att ett gäng passade på att ha en konferens asmtidigt. Man har ju sådana möjligheter på båtarna.

När vi checkade in blev vi även överraskade med att ha blivit uppgraderade. Kändes verkligen lyxigt att få en så stor hytt på översta däcket och det dessutom ingick bubbel. Inte alls illa. Problemet är ju nu att man inte kan gå tillbaka till det vi brukade ha, min väninna har redan bokat inför nästa resa, haha. Jag där emot avvaktar något ;), vem vet vad som händer.

Vår fina hytt

​Längtar redan till nästa resa

Likes

Comments

Instagram@johannas_vardag