i detta inlägget tänkte jag skriva om hur det är att leva med panik ångest.

min panikångest har alltid funnits där men den blev så stor för något år sedan så jag har fått prata med psykolog osv. jag minns att jag vaknade upp mitt i natten och inte kunde andas och fick panik och trodde att jag skulle dö. jag har alltid en känsla av oro i kroppen. som nu går all min oro åt japan, jag är så rädd för japan resan typ att jag inte kommer lära känna någon eller att typ flygplanet kommer krascha osv. 

jag är rädd för att dö, och jag är rädd för allt som tex åka flygplan, åska, raketer, trånga utrymmen. jag har jätte svårt att sova vissa nätter då jag ligger och tänker på en massa och då börjar jag få en panikattack och då blir jag helt väck, det går inte att få kontakt med mig.

alla har någon rädsla, vissa har kanske höjdrädd och om man då gör något som är högt uppe så får man en viss oro och pirr i magen, det är väldigt olika med från person till person hur man reagerar men tänk er den här oron, den oron går jag och bär på hela tiden vad jag än gör så har jag alltid den oron och det är så sjukt jobbigt och nu som sagt hela denna oron åt japan, jag är rädd för att om jag börjar prata där så tycker dom att jag är konstig eller något och att dom inte gillar mig, för jag har alltid sett mig som annorlunda.

den senaste veckan har jag fått panikångest typ 3 gånger. det låter kanske inte alls jobbigt detta, men det är så sjukt jävla jobbigt att folk kanske tycker man är sjukt töntig om man inte vågar göra något typ.

jag vill bara bli av med den här oron men det går inte vad jag än gör jag vill få väck den. det är som en klump med oro som sen spricker  och då får jag en panikattack sen dagen efter kommer klumpen med oro tillbaka och sen håller det på så. 

jag har jätte svårt att vara ensam på nätterna, jag gillar när jag har någon som jag kan sova över med och så för då är jag inte ensam och såklart det är ju kul med. 

/ Johanna 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

nu var det ett litet tag sen jag skrev mitt senaste inlägg! jag har inte riktigt haft tid att skriva något för att det har varit mycket med skolan men jag kan berätta om vad som händer i mitt liv just nu. 

jag är ett steg närmare till tandställning i förgår så var jag hos tandläkaren och dom satte in två blåa gummiband mellan tänderna i överkäken och jag kan inte beskriva hur ont jag har, jag kan inte äta något eller bita ihop. jag får leva på potatis mos nu i några dagar. sen gör ju tandställning mer ont än vad dessa två gummiband gör. 

idag är jag hemma från skolan för att jag har jätte ont och kan inte äta och sen vaknade jag av att jag har jätte ont i huvudet och det går ner till ryggen. och igår åkte jag hem från skolan för att jag hade samma som idag. jag sov från det jag kom hem till klockan 8 sen satte jag mig och kolla på tv sen gick jag och la mig igen och somnade direkt fast jag hade sovit två timmar. antingen är det skolan jag är trött av eller så är jag sjuk nu eller nåt jag vet inte riktigt. 

i morgon så ska jag på hundkurs med sixten klockan 9 och spåra. sen på söndag ska jag till malmö :D 

tack och hej för mig 


Likes

Comments

det var länge sen jag skrev sist. jag har inte pallat skriva så mycket här. jag tänker skriva lite om vad som har hänt dom två senaste veckorna. 

förra söndagen fick jag hem en sköldpadda, vi hade honom när jag var liten med men vi lämnade honom till våra kompisar sen nu tog vi tillbaka honom. 

förra veckan så var jag också i stan och köpte kläder till spexfotot som vi hade i måndags. sen på onsdagen så fyllde jag 16 år och den dagen spenderade vi med att kolla på film osv jag fick också övning köra och det var lite läskigt sen helgen så var jag på förträff med dom jag ska åka till japan med :) 

denna veckan så har jag varit i stan, tagit spexfoto och tagit två sprutor (Hepatit A och sen något om nån hjärnhinneinflammation som finns i japan som man kan få av myggor) 

sen imorgon så ska vi fira min födelsedag med släkten och sen på lördag ska vi upp till Falkenberg och kolla på min brors teater :) 

/ Johanna

Likes

Comments

Sorry för dåligt uppdatering men jag har inte riktigt pallat!

Snart är lovet slut och skolan börjar igen :( på lovet så har jag varit med Daniela, klippt Sixten, hälsat på min systers jobb, badat, varit på sjukhuset, var och hämtade spanjorerna igår och idag var jag i vånga och gjorde surdegs pizza med släkten :)

Imorgon så ska jag gå upp kl 06.30 på morgonen för att åka till Åhus och passa fem barn hela dagen! / Johanna
Likes

Comments

det var längesen jag skrev något här! sorry för det! iaf igår så var jag på Ingelstad gymnasiet! och den skolan verkade skit bra! så det blir mitt första val! jag fick veta väldigt mycket om gymnasiet och den linjen jag ska gå på verkade också jätte bra! och vi gick runt och kollade på djuren och dom hade papegojor där och en pytonorm och boorm eller hur de stavas! dom hade också kameleont och olika ödlor och majsormar, sköldpaddor, minigrisar. hästar och hundar och katter så där fanns väldigt mycket! sen fanns där också en veterinär klinik som dom som ska gå på djursjukvård! sen efter vi hade varit på Ingelstad så åkte vi snabbt inom ikea och köpte möbler till mitt  nya rum! vilket är färdigt nu (har bara några saker till att sätta upp) men det är typ färdigt och jag är sjukt nöjd och det kommer komma bilder på de nån gång :) /johanna

Likes

Comments

​hej

vet inte vad det är med mig idag men jag känner mig väldigt nere! mår inte så bra! det har inte hänt något speciellt men jaja sånna här dagar finns ju tyvärr. 

imorgon är det äntligen fredag och jag ska åka till mina kusiner för att min moster fyller år :) har inte gjort något mer än att varit i skolan idag/ johanna 

Likes

Comments

Hej
Idag var jag och en kompis iStan och det var väldigt kul :)
Det är bilder på allt jag köpt och jag är ganska nöjd! :)
Har inte gjort så jätte mycket dom andra dagarna därför har jag inte skrivit något på länge!
Imorgon öppnar gymnasievalet och det stänger den 15 februari :)
/ Johanna

Likes

Comments

det var länge sen jag bloggade! har inte så mkt att skriva om egentligen! men skolan började i torsdags och jag har inte gjort så jätte mkt efter skolan. igår så kollade vi på dumb dumber 2 och sen gick jag upp och kollade på modern family! :) 

idag började jag också dagen med att kolla på modern family och sen gick jag ut och gick och det blåser skit mycket! nu ska vi snart fika sen ska jag gå upp och måla på mitt rum sen så händer det inte så jätte mycket! / Johanna :) 

Likes

Comments

​idag har jag inte gjort så jätte mycket likadant som igår bara det att jag har varit ute och gått med hundarna! när vi va ute och gick så sköt de ganska mycket så jag och min syster gick och lyssnade på musik och sjöng haha för att om dom skulle vara vid oss så dom skulle höra oss haha 

nu så ska vi äta och sen ska vi spela spel! imorgon ska jag sitta i bilen halva dagen för vi ska lämna min bror i Falkenberg och min mormor ska köra så jag erbjöd mig att hänga med och prata med henne på vägen hem så hon inte blir ensam :) sen på torsdag börjar skolan :( /Johanna

Likes

Comments

​sorry för att jag inte skrev något inlägg igår! men jag var med en kompis från kl 3 tills nu :) och det var ganska kul tyckte jag. Vi kollade på film och en massa youtube klipp sen så pratade vi. och idag händer det inte så mycket mer än att sitt vid datan, det kommer inte hända något imorgon heller men på onsdag händer det något haha :) sen så börjar skolan på torsdag :( 

 blev inte så jätte långt för jag har inte så jätte mkt att skriva om :) ha de bra / johanna :)

Likes

Comments