Här sitter jag nu, många mil hemifrån i ett fönster med utsikt mot Vituskatedralen, denna 1000-åriga byggnad som bara genom sitt Gotiska utseende ger mig en känsla av att vara tillbaka till år 900 f.kr.

1 1/5 mil har jag promenerat idag, runt på Prags gator och inandats vårens luft, lyssnats på fåglarnas kvitter och gjorde även ett besök inne i Vituskatedralen, magnifikt.

Det blev självklart ett antal stopp på vägen för att tanka på med mitt svarta guld-kaffe.

Jag hade inte så mycket att skriva mer idag. Jag är trött, leker med snapchat och tänker på hur bra man har det.

I mitt nästa inlägg tänkte jag skriva lite om min väg tillbaka från ett liv i terror, att tvingas leva på okänd adress, att få diagnosen PTSD och att lära sig att hantera följderna som kommer utav det.

Det är just det, vägen tillbaka till en sunt liv och att kunna leva ett liv med bl.a PTSD utan mediciner som jag vill dela med mig av, som jag har tänkt att den här bloggen ska handla om. Jag har så mycket att dela med mig av och vill så gärna hjälpa människor som lever med psykisk ohälsa som idag är väldigt vanligt.

Så dela gärna med er av era historier.
Fridens ❣️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej du!
Den här måndagen vet jag inte riktigt vart den tog vägen.
Först och främst så har jag sovit ca 2 timmar i natt och då är inte humöret på topp precis.
Så jag bestämde mig för att fylla dagen ordentligt med aktiviteter bara för att undvika eftermiddagskoma tack vare min sömnbrist.

Jag ringde H och frågade om hon ville följa med mig på en PW kl 8 på morgonen. En sån där då man bara spurtar på i ren ilska och pratar av sig med sin polare. Hon var lika trött och irriterad som jag var så hon tackade ja direkt! 👌🏼

Efter den givande promenaden som även ingav en stor del lugn som resultat åkte vi till skolan för att plugga. Vi hade inga lektioner inbokade men att åka dit och sätta sig för att plugga ihop gör det lite lättare.

Det gick sisådär kan jag säga...

Efter en timma hade H och jag pimplat i oss 2 stora muggar kaffe var, löst världens alla problem utan att ens öppna böckerna. En sån där dag ni vet...

Vi satt ett par timmar utan att vara speciellt produktiva. Jag var så trött, sur och irriterad.
Till slut packade jag ihop och åkte hem, det funkade inte idag helt enkelt.
Väl hemma pluggade jag in mina lurar och startade en bok på Storytel, gick ut och fick liv i gräsklipparen för våran trädgård såg mer eller mindre ut som Borneos djungel, bara vrålaporna som fattades!

Vissa dagar är ju så där ni vet, man orkar inte men gör ändå. Man vill Inte men  gör ändå.

Nu ska jag äta kycklingklubbor som jag grillar i ugnen i lite créme fraische, grädde och inlagda Jalapeños.
LCHF när den är som bäst! 👌🏼

Ha en alldeles fantastisk dag nu!
Mitt nästa blogginlägg kommer att handla om uppkomsten av PTSD.

Var rädd om dig 🙏🏼

Likes

Comments

Hej på dig! 😊

Idag har varit en sån där dag då man inte vill att den ska ta slut.
Jag började dagen med en PW med systeryster, 9 km av samtal och skratt. Syrran har precis flyttat hem igen efter många år i Västerås, så självklart har vi mycket att babbla om 😃
Väl hemma igen plockade jag av av 1,7 kg gula pärontomater från plantorna som numera är stora som träd. Jag använder dom till att koka egen Chutney, riktigt supergott 👌🏼
Alla ingredienser kommer från trädgården, clean eating när den är som bäst.

Nu på kvällen har jag och dottern varit på kräftskiva hos min pappa. Det var så trevligt och mysigt, saknade dock lillasyster (har 2 systrar) som var i Stockholm och sprang tjejmilen, bra jobbat 💪

Nu är det midnatt och jag ligger i soffan här hemma och vill helst inte att lördagen ska ta slut.
Men jag gör som jag brukar när det är dags för John blund att anlända. Kryper ner under täcket, startar en bra bok på Storytel och blundar, lyssnar och inväntar drömmarnas värld 😴

Sov gott och var rädd om dig 💤🙏🏼

Likes

Comments

Hej på dig!
Då var den här, fredagen! 👍
Jag tänkte att jag skulle ha en lugn fredag helt för mig själv.
Kanske ta ett glas vin, kolla på någon bra serie på Netflix och bara chilla.
Nu blev det ju inte riktigt så då 😁
När jag kom hem efter att ha varit och pluggat Psykiatri med en kursare till mig så satte jag mig i soffan och lyssnade på tystnaden i huset. Dottern åkte till sin pappa idag och sambon är på konferensresa i Prag.
Tystnaden... Den funkar en stund på mig, sen kommer krypningarna och den välkända rastlösheten.
Jag tänkte -" Nej, jag möblerar om i vardagsrummet alldeles själv"
Bra Johanna 👌🏼

Vi har väldigt mycket böcker hemma så det blev ett himla bärande fram och tillbaka.
Men med Storytel på och en bra bok som ljuder i högtalarna så funkade det.
Nu, 4 timmar senare ligger jag här i soffan och undrar vad jag kan hitta på nu då.

Denna eviga rastlöshet som präglar allt jag gör kan jag bli så trött på. Varför kan jag inte bara njuta av nuet?
Jo, för så här är det.
Jag har PTSD-Post Traumatiskt Stress syndrom.
Vad det innebär för mig är att om jag lägger mig i soffan och lyssnar till det som för dig kanske är lugn, skön tystnad, så börjar min hjärna att arbeta på högvarv.
Händelserna, som ledde till min diagnos, spelas upp i mitt huvud likt en ångestkramande skräckfim.

Jag blir snabbandad, torr i munnen, stressad och har känslan av att någon står i rummet intill och väntar. Någon som jag inte ens vill höra talas om. Denna någon som fick mig att bli sån här.

Jag är givetvis fullt medveten om att så inte är fallet, men min hjärna plockar fram de värsta händelserna per automatik och känslan av att allt hände igår och inte för 5 år sedan är påtaglig.

Men visst måste man ta sig tid till vila lite då och då. Så jag måste ha Tv-n på eller så lyssnar jag på en ljudbok.
Då funkar det, då har min hjärna något annat att koncentrera sig på.


Nu ligger jag här och lyssnar lite halvt om halvt på tv-n, stirrar in i min fototapet och känner att mitt lugn kommer 😊

Det här med PTSD kommer jag att ta upp allt mer med dig men jag börjar lite lugnt. Jag vet att ni är många som lider av det av olika anledningar och jag vill så gärna, mer än något annat lyfta det här med psykisk ohälsa. För ute i samhället är det inte helt accepterat ännu. För syns det inte utanpå, finns det inte. Utan tydliga ärr, har det inte hänt.

Ha nu en helt fantastisk fredag.
Själv ska jag korka upp en flaska vin, lyssna på en ljudbok och stirra in i min artificiella skog 👌🏼😊


Likes

Comments

Hej på dig! 😃

Här sitter jag nu vid datorn med en rykande kopp kaffe, mitt svarta guld. Jag trodde aldrig att jag skulle starta en blogg. Jag menar, nästan alla har det så vad finns det mer att skriva om, tänkte jag. Vem skulle vara intresserad av det?

Jag funderade mycket på vad min blogg skulle kunna handla om, och självklart ska den handla om det jag har att berätta för de som vill läsa.

Jag har varit med om saker som ingen ska behöva utsättas för, och nu brinner jag för att hjälpa andra som har varit/är i samma situation jag befann mig i. Men det ska jag berätta om senare.

Idag ville jag bara presentera mig själv lite allmänt. Jag har just varit ute på en löparrunda med min mamma. Det var svettigt kan jag lova, då jag struntat i mig själv alldeles för länge, konditionen tappade jag någon gång för 5 år sedan.

Så min blogg kommer att handla om psykisk ohälsa, vägen tillbaka till ett friskare liv och hur man går tillväga för att stärka sig själv mentalt och somatiskt.

Du som kikar in här, berätta gärna lite om dig själv och vad just du brinner för 💪

Nu ska jag avsluta det här inlägget och plugga psykiatri, skola i morgon.


​Var rädd om dig och kom ihåg, det finns ingen som du. Att försöka vara någon man inte är, det är slöseri med den du är 🙏

Fridens ✌

Likes

Comments