Zipline bland trädtopparna

Efter frukost begav sig Bengtsson-bilen mot nationalparken kring Arenal vulkanen. Där vandrade vi ca 2km till lavaflödet från utbrottet år 1992 och gick en bit ibland lavastenarna. Sen gick vi tillbaka till bilen och tog den upp till en utkiksplats varifrån man skulle se vulkanen väldigt fint. Dock så var det väldigt molnigt så man såg knappt vulkanen men vi har sett den från hotellet tidigare i veckan så det var ingen större fara. Man åkte liksom bilen runt till olika ställen och vi åkte vidare ner till slingan som gick ner till vulkansjön. Där var det jättefin utsikt över den stilla sjön och omkringliggande berg. På vägen tillbaka till bilen igen började det regna och vi skyndade oss att hoppa in i bilen och åka mot lunch. Vi stannade på ett ställe som såg mysigt ut längs vägen tillbaka till La Fortuna.

Sen var klockan 14:30 och det var dags att börja bege sig mot Zipline! Vi bytte om till långbyxor och provade sedan utrustning innan vi fick en säkerhetsgenomgång. Alla fick sedan provåka på en kort liten bana precis vid huset innan vi hoppade in i en bil som körde oss långt upp på toppen. Vi åkte med ett gäng tyskar och sammanlagt var vi 12 stycken i gruppen, det var nästan lite för många då det blev ganska mycket väntan mellan linorna. Men väl på toppen åkte vi längs med vajrar och plattformar mellan träden ner till startpunkten igen. Vi åkte 12 linor totalt och några var väldigt långa och hade väldigt fina vyer över berg och dal. Vet inte hur högt över marken vi var men en bra bit var det, dock var det inte alls läskigt utan man kände sig väldigt fri som om man flög fram.
Det var en lite lugnare aktivitet än forsränningen igår men ack så häftigt att testa på zipline då ingen av oss hade gjort det tidigare.
Vi åkte sedan tillbaka till hotellet som ligger precis bredvid ziplinen, och spelade lite spel innan vi tog ett dopp i poolerna. Det blev sedan en sen middag, vid kl 21, på en kycklingrestaurang nere i byn som hade god mat och mysigt ställe med livemusik.
Nu ligger vi i sängarna och ska sova, imorgon förmiddag bär det av tillbaka till huset i San José.

Puss och kram <3

Gillar

Kommentarer

BB4,
Vilka häftiga äventyr ni är ute på ! Kram
Johanna_Bengtsson
Johanna_Bengtsson,
Ja det var verkligen ett par fartfyllda dagar i La Fortuna!
nouw.com/johanna_bengtsson