Kaffeplantage

Dagen startade ganska tidigt imorse, vid 07:45 lämnade vi hotellet för att åka mot en guidad tur på en kaffe- och kakaoplantage. Det var en fantastisk tur som började med att vi tittade i plantagerna samt fick veta massa om hur man tänkte när man odlade och att man också har andra växter i plantagerna som skyddar samt ger näring och aromer till kaffet. Vi fick även se lite olika djur, bland annat ett par giftiga grodor. Vår guide var jätterolig när vi frågade vad som hände om grodorna förgiftade en och han bara ”Ens muskler stelnar så man blir helt paralyserad, men det släpper efter någon timme så det är ingen fara” sa han och rykte lite på axlarna. Märks att hans idé av ett ”inte så farligt djur” är på en betydligt annan nivå än vår.
Vi gick sedan tillbaka till gården och började med kakaon som vi fick se när de rostade och sen fick vi göra kakaosmör av det och smaksätta och göra egna praliner. På vägen dit smakade vi även kakao-te, chokladmassa, råa bönor(Bittra kärnor men väldigt sött fruktkött!), rostade bönor och flera olika % choklad. Sen gick vi vidare till kaffet, vi fick se hur de rostade och lära oss hur man skiljer de olika rost-graderna och hur man kan se hur bra kvalite en kaffeböna har. Vi fick även, såklart, smaka två olika sorter kaffe en mellanrost och en mörkrost. Turen avslutades med att vi också fick pressa sockerrör, som innehöll jättemycket vätska, och sedan dricka den söta saften samt provsmaka en spritsort som de hade gjort på rören. Det var en väldigt lärorik tur med underbara guider, rekommenderar verkligen varmt North Fields Cafe och deras guidade turer om ni någongång är här!

Direkt efter kaffeplantagen åkte vi mot ett vattenfall för att ta ett svalkande dopp. Det var 500 trappsteg ner dit, men det var inte så farligt. Väl nere bytte vi snabbt om och hoppade i och det var verkligen svalkande, ca 20 grader gissar vi på, men väldigt skönt. Coolt att verkligen få känna hur stark kraft vattenfallen ger, det var helt omöjligt att simma nära det och man trycktes tillbaka mot land. Där fanns badvakter så man inte skulle gå för nära för om man lyckas komma dit och trycks under ytan kan man fastna under vattenfallet i strömmarna som bildas. Sen väntade bara de 500 trappstegen tillbaka upp igen, och nu kändes det lite jobbigare😅Men denna resa är ju tema stentrappor så detta var ingen match jämfört med tidigare utflykter. Även fast det var ett svalkande dopp så gjorde trapporna att man var svettigare efteråt än innan, men coolt var det!

Vi åkte sedan in till La fortuna by och hittade en väldigt bra lunchrestaurang där vi åt både huvudrätt och efterrätt då de var kända för sina kakor och massa olika kaffesorter. Sen var tanken att vi skulle gå en sväng vid vulkanen men sista insläppstid var 14:30 och då var vi knappt färdigätna så det hann vi inte. Vi kollade också på att åka zipline men även dem stängde tidigt så det blev att vi åkte tillbaka till hotellet och badade i poolerna istället. Vi badade länge men vid kl 19 gick vi upp för att duscha. Ingen var speciellt hungrig efter den stora lunchen men vi åkte ändå in till stan för att äta något litet, jag åt en mozzarella- och tomatsallad. Sen åkte vi tillbaka hem och har sedan dess legat i sängarna och streamat sista avsnittet av Över Atlanten som är ett program vi alla gillar, och nu är det sovdags.
Imorgon väntar en heldag av vilda forsar då vi ska göra forsränning, spännande men också lite nervöst.

Puss och kram <3

Gillar

Kommentarer