Helgens kanotutflykt

Halloj igen tänkte berätta vad vi hittade på i helgen.

Fredag
Efter lunchen i fredags hoppade vi in i kanoterna och började paddla. Vi paddlade i kanske 2h, det var ganska lätt paddling då det inte var speciellt blåsigt och vi hade även tur med vädret. Vi kom fram till en väldigt fin lägerplats som de hade bokat för oss och där fanns utedass så det var ganska lyxig camping. Vi blev uppdelade i olika mat- och tält-lag så man spenderade ganska mycket tid med vissa och mindre med andra. Till kvällsmat åt vi burritos som vi grillade lite ovanför elden men de var till mestadels kalla, vi hade gaskök med oss men vi glömde grytorna så vi fick improvisera lite. Senare på kvällen hade vi lite utvärderingar och sjöng camp-sånger kring lägerelden och bondade som en grupp.

Lördag
Till frukost åt vi flingor och pulvermjök som vi blandade med vatten sen paddlade vi vidare till nästa lägerställe. Det var inte någon lång paddling vilket var skönt, när vi var framme delade vi upp oss på 2 olika lägerplatser då det inte fanns plats för alla på en och samma vilket var lite synd. Denna lägerplatsen var mycket sämre än den förra då det för det mesta lutade och var fullt med stenar så det var lite obekvämare, dock var det också mycket varmare andra natten så vi vaknade inte av att vi frös som natten innan. Till lunch åt vi tjocka skivor av ost och typ vitlökskorv i tortillabröd, och det var nog det värsta jag ätit sedan jag kom hit😅 Sen gjorde vi inte så mycket mer än att sätta upp tält och chilla/sola på sjön i våra kanoter. Till kvällsmat åt vi couscous och burkkyckling.

Söndag
På söndagen gjorde vi inte så mycket utan packade mest ihop våra grejer och åt frukost, som var havregrynsgröt med farinsocker. Gröten var i färdigblandade påsar och det var väldigt sött! Väl hemma igen satte vi upp tälten igen och städade dem samt diskade allt vi hade använt på utflykten. Sen tog vi en välbehövlig dusch och vissa tog ett dopp i sjön innan vi åkte iväg och åt sandwiches på ”Thirsty Whale” i en by typ 30min från camp. Vi åkte även till Walmart och köpte SIM kort(!!!). Tillbaka på camp sen satt vi nästan alla ledare på seglingsbryggan och tittade på solnedgången <3.

Sammanfattningsvis var det en väldigt bra utflykt, främst eftersom vi lärde känna varandra bättre och kom varandra närmre.

Eftersom vi inte hade telefoner med oss har jag inga bilder från utflykten men jag bjuder på några bilder från söndagskvällen.

Gillar

Kommentarer

Totojonte,
Hej Johanna! Jätteroligt att läsa dina inlägg! Har du hittat någon person som du trivs extra bra med? Blir du bombaderad av frågor om Sverige, eller tror de bara att du är ifrån en annan delstat?
Jag noterade att ett av rummen var uppkallad efter en indianstam (eller "native american tribe" som den politiskt korrekta termen lyder 😉). Gäller det samtliga rum?
Oj, det var en frågvis morbror du har. 😉 Ha det bra och ta hand om dig! Kram Jonas
Johanna_Bengtsson
Johanna_Bengtsson,
Vad kul att höra! Vi bor 6 tjejer tillsammans så hänger mest med dem men lär känna fler och fler för varje dag som går. De frågar faktiskt inte så mycket men alla vet att jag är från ett annat land och de flesta verkar känna till Sverige.

Har dålig koll på var namnen kommer ifrån😅 men exempel på namn är Kickapoo, Chippewa och Winniebago.
Bara kul att få frågor så fråga på! Det ska jag, ni med! Kram🤗
nouw.com/johanna_bengtsson
Totojonte,
Yep, det är indianstammar.🤠 Lycka till med ledarutbildningen. Kram Jonte