Projekt 2

Jag hade temat historia.

Jag ville göra något som symboliserade vad man har lärt sig av historien. Något fel vi gjort genom historien som vi sedan lärt oss av. Jag började med att söka på internet efter händelser i historien som har återkommit och försökte se ett samband mellan dessa händelser. Ett samband jag såg var att vi alltid har varit beroende av varandra och valde därför en händelse där detta verkligen kommer fram.
Jag valde att ta triangelhandeln som exempel.

Först tänkte jag att göra som en jordglob och sedan sätta ut knappnålar på de ställen där triangelhandeln var. Men jag valde istället att ta ett papper och ta kartong på "landytan". Något jag även tänkte göra var att istället för att ta kartong, ta lera. Men jag hade inget tillräckligt starkt papper och inte tillräckligt med tid, så jag tog kartong istället.
Jag tyckte det var svårt i början med att veta vad det var jag skulle göra och hur jag skulle börja. Men jag började med att skriva ut en världsbild och sedan kalkera ut landytorna. Sedan skar jag ut landytorna på en kartong. Jag målade kartongbitarna i grönt, men jag blandade även med vitt och svart för att få mer djup och för att de skulle se verkligare ut. Detta gjorde jag även på grund av att visa hur klimatet ser ut på dessa världsdelar.
Jag valde att måla med akvarell på grund av att jag inte har gjort det förut och jag tyckte det kunde passa in.
Jag valde att göra landytan i 3D för att i verkligheten är land oftast ovanför vattnet. Jag tyckte även det blev en cool effekt och får teckningen att se roligare ut, men även mer levande.

I början hade jag tänkt att ha en tråd mellan varje knappnål, men knappnålarna fastande inte lika bra då, så valde att ta bort tråden.
Om jag hade gjort om projektet skulle jag fokuserat mer på detaljer, så att det skulle se finare och mer välgjorda ut. Jag tycker den ser lite slarvig ut. Jag hade även tagit en tjockare kartong så att det hade varit enklare att sätta i nålarna, nu åkte dem ur. Men jag löste detta genom att limma på dem också.

Mitt budskap med teckningen var att visa att vi är beroende av varandra. Vare sig det är länder, hushåll eller individer. Vi alla är bra på olika saker och genom att sammarbeta kan man göra det ännu bättre och lättare för sig själv och andra. Om inte alla länder hade samarbetat på detta sätt hade det varit omöjligt att genomföra det. Detta tycker jag visar starkt att det är viktigt att samarbeta.
De länder i triangelhandeln använde sig dock fel av de "svagare" länderna, genom att utnyttja dem.

Jag blev ganska nöjd med min teckning på grund att av den inte blev riktigt som jag tänkt mig. Jag hade behövt ännu mer tid och behövt komma ihåg tidigare. Men jag tyckte fortfarande man kan förstå budskapet och vilken händelse det är.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Projekt 1

Mitt tema är känslor.

Det jag har försökt att fokusera på är alla de olika färgerna. Att regnet ska vara färgglatt och ha hyfsat ljus färger, medan tjej ska vara grå och se ledsen ut. Det ska bli en kontrast mellan henne och det som händer runt om henne. Hennes kropps språk ska visa att hon inte mår så bra eller är så glad.
Jag hittade min inspiration på internet och sociala medier. Jag har sett några bilder där de gör regnet med smälta kritor, men jag tog istället vattenfärg och droppade pappret. Det gör så att det ser mer ut som regn och blir lite ljusare, kritorna kan göra att det ser väldigt tjockt ut och så det ser väldigt tungt ut. Akvarellfärgen gör så att det mer ser ut som regn som faller ner.

Jag har använt mig av två tekniker, den ena är blyerts och den andra akvarell. Jag använde blyerts för att göra flickan. Blyerts tycker jag kan göra att det ser ganska dystert ut och det var det humöret jag ville att flickan skulle förmedla. Akvarell använde jag på grund av att det ser glatt och blir inte så skarpa linjer. Man får mer djup med blyerts medan jag tycker att akvarell kan ge en lätt och en luftig känsla. Med akvarell får man inte heller lika skarpa linjer som man kan få om man ritar med blyerts.

Det jag ville att bilden skulle förmedla var att man får massor av intryck från omvärldens, men man orkar inte fokusera på det och istället stänger in sig i sin egna "bubbla".

Jag tror alla har olika åsikter hur man tolkar bildens uttryck, det är upp till dig själv. Hur du ser på saker och ting, en tolknings fråga. Men jag tycker man får fram att hon är ledsen och känner sig ensam, genom att regnet är så färgglatt och hon är har ganska mörka färger.

Ett problem jag stötte på var att akvarell färgen bara stannade och inte rann. Detta löste jag genom att ta ännu mer vatten. Färgerna blandades sig även med varandra, men jag gjorde bara större mellanrum mellan de olika färgerna och väntade till att dem torkat. Sedan droppade jag färgerna ännu närmare, så att det inte skulle bli så stora mellanrum.
Jag blev inte så nöjd med flickan eftersom hon ser inte riktigt ut som jag tänkt mig, men genom att fylla i hennes konturer med en svart penna blev det mycket bättre. Jag ritade även flickan ganska litet, vilket gjorde att det blev väldigt svårt att göra de små detaljerna fina.
Det jag blev mest nöjd med var kontrasten mellan flickan och regnet. Det blir en väldigt stor skillnad på det färgglada regnet och tjejen som är helt grå.

Ett råd till någon som ska göra ett liknande projekt hade varit att lägga mer tid på människan, tänka mer på små detaljerna så bilden får ett mer djup.
Likes

Comments

Utvärdering av Bildmapp

Jag fick min i idé till min mapp på grund av att jag tycker det kan vara intressant med rymden, jag tycker även det är roligt med horoskop.

Jag började med att ta ett svart papper och dutta på färgen med en svamp. Detta gjorde jag så att det inte skulle bli så skarpa linjer, vilket jag tycker att det kan bli när man använder en pensel. Jag tog lite olika färger ex. blå, lila, rosa, vit och svart.
Jag tog lite ljusare färger så att det skulle sticka ut från den mörka bakgrunden, men ville att det skulle gå i mer blå färger. Den svarta bakgrunden och de blå färgerna smälter ihop lite, det blir mer djup i bilden. Sedan tog jag en pensel och skvätte med vit färg så det skulle se som stjärnor. På vissa ställen blev det inte prickar utan linjer, men jag tyckte detta blev fint, det händer lite i bilden då. Sedan tog jag glitter så det blev ytterligare mer djup.

I början tänkte jag sätta namnet i mitten av mappen, men tyckte det blev snyggare i hörnet för annars blir allt fokus på mitten. När jag satte det i hörnet blev det mer utspritt på pappret och det kändes som "galaxen" framhävdes mer. Jag gjorde även galaxen diagonal över pappret, detta gjorde att större del av pappret täcks upp.

Jag blev nöjd med min mapp, den blev ungefär så jag hade tänkt mig att den skulle se ut. I början var det svårt att göra så att alla färger blandades för jag tog endast en färg i taget. När jag sedan tog fler färger på samma gång blandades dem mer naturligt. Ett problem jag hade var när jag skulle skvätta på stjärnorna, men jag blandade färgerna med lite varmt vatten och detta gjorde att det blev enklare att sprätta ut den vita färgen. Något jag skulle förbättrat med min mapp är att göra så att det blå går längre ut, så den blåa/lila färgen tonas ut lite mer. Nu blir det mesta färgen bara på mitten av pappret, det hade sett snyggare ut om man spred ut den.

.Likes

Comments

Idag har jag arbetat med temat historia.
Idag har jag fyllt i "havet" med blå färg, även skurit ut alla världsdelar.
Det jag blev mest nöjd var att jag är klar med hela havet och det blev som jag tänkt mig.
Något som var svårt var att skära ut alla världsdelar, det blev ganska pilligt och svårt att göra detaljerna.
Jag löste det genom att jag gjorde det långsamt och noggrant.

Hej då!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag fortsatt jobba med projekt 1.

Idag har jag gjort "regnet" med akrylfärg. Jag blev nöjd, när jag testade på ett annat papper var det ganska svårt, men när jag gjorde det på rätta pappret blev det bättre.
Det jag inte blev så nöjd med var människan i blyerts, så nästa vecka tror jag jag ska måla den helt svart så man ser konturerna bara. Tror även det kan bli snyggare.

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag jobbat med mitt första projekt, temat känslor.
Jag har kommit på vad jag ska göra, jag har gjort en skiss och en tankekarta.

Det jag är mest nöjd med är att jag har kommit på en idé och vet hur jag ska gå till väg för att genomföra den.

Ett problem jag har stöt på var att på inspirations bilderna jag hittade hade dem använt kritor, som de smälte så de skulle se ut som regn. Men istället ska jag ta akvarellfärg, då ser det lite mer ut som vatten.

Hej då!

Likes

Comments