Årebby!
Byn som jag en gång kallade mitt hem. Byn där jag trivs så himla bra. Byn som för alltid kommer vara min favoritby. Hur kan man göra annat än att älska detta stället? Det finns liksom allt. Skidåkning, vänner, familj, mat, party, natur, shopping och en atmosfär som jag aldrig har upplevt någon annanstans. Det är svårt att sammanfattat veckan i ord så därför får ni istället en del bilder. Men tyvärr så har jag inga bilder från mina topp 5 stunder under veckan. då var jag förmodligen för upptagen med att njuta istället för att ta kort ;)

* Middag på BomBom med Filippa (lillgittan), Rebecka och Emma
* Middag hos Familjen Helin, med norskkaraoke isch
* BellaLinda på Prima Pasta
* Fuldans hela natten lång på Bygget, biblioteket aka vippen
* Att äntligen få kram alla saknade vänner

En vecka var för kort tid. Vi hann med allt som vi hade på schemat. I bilen upp så gjorde jag och Rebecka ett schema för veckan. Hur vi på bästa sätt får med allt vi vill göra och hur vi lägger upp det för att maxa på den tiden vi har. Vi hann med allt, men inget mer. En vecka till och det hade varit top notch. Men ingen fara årebby, vi ses när du minst anar det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Dom som alltid stöttar mig, som tror på mig, som är mina största fans och dom som alltid skrattar åt mina skämt, även fast dom kanske inte alltid är så roliga (men oftast!). Dom som är mina idoler och förebilder. Dom som betyder allt!


Mamma & Pappa, jag älskar er

Likes

Comments

Flyttade tillbaka till Swedenland efter 8 månader i Swaziiland

Klippte av mig håret

Tröttande på kylan i Sverige, så flydde till solen

Njöt av svensk sommar

Gick på mina livs första bröllop

Åkte Sverige runt i en ford....

​Hängde i Malmö

Fyllde 21år

Det blev höst och vi åkte till huvudstaden

Ett år som har innehållit mycket sol, vänner, mat och lite av varje. Ett år som har varit helt okej, vissa stunder bättre än andra. Vissa perioder mer händelserika än andra. Ett speciellt år, helt klart. Jag är ändå glad över 2017, men jag ser verkligen fram emot 2018 & vad detta år har att erbjuda

Likes

Comments

Foto: Lydia Dackerud

YOLK ALSKA DAY = JAG ÄLSKAR DIG

Denna resa, livets resa. Grannarna, tre killar, som blev till mina bästavänner. Sito, Ncedo och Bongani. Jag saknar er varje dag. Att bara umgås med er. Ni har gett mig så otroligt mycket och ni har lärt mig vad det egentligen handlar om. Ni har lärt mig vad det innebär att vara en medmänniska. Att finnas där, när ingen gör det. Att göra rätt oavsett vad alla andra tycker och tänker. Rätt är alltid rätt oavsett vad. Att aldrig sluta tro på att kämpa för vad som är rätt, är värt det. Ni fanns där redan från början. Ni var dom första som kom för att säga hej, säga välkommen och för att kolla hur vi hade det. Era förutsättningar jämför med ungdomar i Sverige går liksom inte ens att jämföra. Men den glädje och kärlek som ni har går heller inte att jämföra hos ungdomar i Sverige. 16 & 17 år men klokare än många vuxna. Tack för allt ni har lärt mig. Tack för allt ni har gjort för mig. För vad ni har betytt och för vad ni betyder. Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för er.


BestFriendsForever

Likes

Comments

Kärlek och närhet är ju vad julen egentligen handlar om,
Det var ju på julen som Jesus kom.

Det är lätt att bara se julgran, julklappar och julmat,
Men istället borde vi fokusera på att utplåna allt hat.

Tillsammans är vi starka och kan skillnad göra,
Och hur, det ska ni nu få höra.

Visa varandra respekt och kärlek,
Kramar, pussar och ibland smek

Man måste stötta istället för att trycka ner,
Jag lovar att du efter ett tag, skillnad ser.

Jag hoppas att ni ett bra slut på julen får,
och även ett gott nytt år.

Glöm aldrig att Gud är din far,
Och att du är fin, älskad och helt underbar!

Likes

Comments

I'm collecting sunlight, sunlight, sunlight for a rainy day

I'm collecting sunlight, sunlight, sunlight for when the skies are grey
You're the only one to whom I promised the sun
I'll let it shine on you 'til all the clouds are gone
So I'm collecting sunlight, for a rainy day, yeah yeah yeah
For a rainy

Likes

Comments

Alltså KOLLA BARA!!

Inte utan att mitt hjärta brister i tusen bitar. Man vet inte hur värdefullt något är tills man förlorar det. Jag fick alltså äran att umgås med dessa guldklimpar flera dagar i veckan. Och visst förstod jag det även då, vilket privilegium det var. Men jag förstår det kanske ännu mera nu. Det enda jag vill är att kramas med er. Trots att vi inte, överhuvud taget förstod varandra så hade vi alltid roligt. Man behöver inte kunna prata för att skratta och busa. Det finns många fler sätt att kommunicera på utöver att prata. En kram, en blick, att putta fart på gungan, att kasta en boll, att dela en vattenflaska. Det ligger något i att handlingar väger tyngre än ord. Mina kids! Jag saknar er. Jag hoppas att ni förstår hur värdefulla ni är. Dessa barn är liksom denna världens framtid. Hur kan man inte visa dom kärlek. Hur kan man inte behandla dom med respekt. Det är liksom obegripligt. Varje barn, oavsett bakgrund, har rätt att behandlas med respekt och att få komma till tals. Alla barn har rätt till att leka, vila och fritid. Alla barn har rätt till utbildning. Eller rättare sagt alla barn SKA ha rätt till detta men långt ifrån alla har det. För trots att det är en självklarhet för mig så delar tydligen inte alla min åsikt om detta, för tro det eller ej så behandlas inte alla barn med värdighet och respekt. Och jag tror knappast att detta är en nyhet för någon. Men vad gör vi åt det? I slutet av 2015 fanns det 21,3 miljoner flyktingar i världen. Deras livssituation är farlig och desperat att de tvingas fly över en gräns för att söka skydd i ett närliggande land. Många av dessa barn. Barn som inte ens har fått en chans att starta sina liv, som inte har haft en chans att ändra eller påverka deras livssituation. För dom handlar allt om att överleva. Detta är ett problem. Detta är ett stort problem eftersom att barnen är vår framtid. Vår framtid vilar på sätt och vis i barnens händer. Men om det enda deras liv handlar om just nu är att överleva dagen så kraschar det lite. Hur kan dom vara framtidens räddning om dom inte ens har en framtid eller om dom saknar räddning.  För att vi ska ha en chans måste vi först ge dom en chans. En chans till ett värdigt liv, en chans till  att leka, vila och fritid. Ens chans till framtid.

Likes

Comments

Jag längtar till att åka utomlands ca hela tiden. Är mer än trött på detta väder, på denna lilla by & på att jobba. Men när man stannar upp, ser alla små detaljer & bara är, så finns det kanske ingen bättre plats än Rimforsa att bara "vara". Så trots allt är jag otroligt tacksam för att jag bor och är uppvuxen här.

| Rimforsa, no place I rather be |

Likes

Comments

I lördags morse tog jag & HD tåget upp mot Sthlm. Vi tog sedan tunnelbanan och åkte hem till Alexandra. Efter att ha lämnat våra grejer åkte vi tillbaka in till stan för att äta lunch och gå lite i butiker. Vårt bord på LingLong var bokat vid 18.30, så åkte bara hem för att göra oss i ordning för att sedan åka direkt in till stan igen. Maten på LingLong var amazing!!! Många smaker som jag aldrig har testat innan, rekommenderar starkt! Kvällen avslutades på Mr french.

Igår, söndag hade vi en mysfrukost innan vi återigen åkte in mot centrum, Vi spenderade större delen av dagen på Söder & i gamla stan.
Sammanfattningen av helgen: fint väder, god- och mycket mat, massa minnen, massa ny energi men framförallt älskvärda vänner.

Tack för en fin helg tjejer, ni betyder allt!

Likes

Comments


- Så tacksam för nära till natur & för nära vänner -

Igår bestämde jag, Hilda & Iréne för att vi skulle träffas idag för att vara ute i naturen och grilla. Vid strax innan 13 så hämtade Hilda upp mig för att sedan åka och handla till hamburgare & bannanchoklad. Iréne mötte oss vid grillplatsen. Nu 3h senare är vi mätta på, burgare, bannanchoklad, käff & nybakta bullar. Väldigt mysigt & väldigt välbehövligt.

Likes

Comments