Jag ska berätta om musiken jag gillar och vilken musik som gjort störst intryck på mig under mitt liv. Vad jag lyssnar på nuförtiden och hur jag ställer mig till olika musik sorter.

Min pappa lyssnar på rock, country, jazz, pop, synth och blues musik... så ja lite allt möjligt.

Han kan även spela i princip alla instrument som gitarr, piano, saxofon, bas, trummor, kontrabas, dragspel m.m

Därför så har jag under min uppväxt introducerats till i princip alla olika sorters musik och instrument.

Jag tänker då börja med de band som haft mest inflytande på mig när jag var yngre och det var rockband från runt 80-talet. T.ex Iron Maiden, Kiss, AC/DC, Queen och Europe, det är band som jag har många gamla minnen av.

När jag tänker på låtarna som jag hörde under den tiden så är det iallafall dem här som gjorde störst intryck.

Jag har ju förstås fått lyssna på många andra rockband från den här tiden som Black Sabbath och Judas priests.

Mamma och pappa har ju förstås spelat mycket åttiotals musik då dem var ungdomar på den tiden fast det var först i somras som jag fastnade för åttiotalsmusiken.
Jag hittade en Spotify lista som heter all out 80's och då kände jag igen så många låtar och började lyssna på det mer frekvent.

Det här var ju verkligen musikens guldålder!

Jag började lyssna på synth musik från tiden och generellt på allt som hade med 80-talet att göra.

Jag lyssnade på band som Alphaville, Depeche mode och Wham! Bland annat.(det gör jag ju fortfarande)

Och sångare som Cyndi Lauper, Bonnie Tyler, Laura Brannigan, Madonna, Whitney Houston, Phil Collins, Van Halen och Michael Jackson.

Men även band som Dire Straits, Duran Duran,
(Earth, Wind and Fire) och Pet Shop Boys.

Jag må vara insnöad på musik från 70,80,90-talen men jag lyssnar också på mycket modern musik.

Ett av mina favoritband nuförtiden är Sabaton

Min musiklärare tipsade mig om det här bandet och jag lyssnar på det väldigt mycket, jag tycker att deras låtar är fantastiska och dem har en så bra känsla i musiken, jag som är historie intresserad gillar ju också hur deras låtar ofta handlar om historiska krig.

En artist som jag gillar som är lite mer "vanlig" är Adele och det är också mycket pågrund utav att hon verkar vara så trevlig, det är ju oftast kul om artister är sympatiska människor utanför deras yrke.

Det var allt om mitt musikliv.
Oj det blev ett rätt långt inlägg😅
Nej men jag hade nog kunnat skriva flera sidor till om jag tagit med individuella låtars betydelse men kände att det var tillräckligt för idag.

Kanske en annan dag, hejdå😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Många på sociala medier har framställt 2016 som ett väldigt dåligt år, javisst bra artister som David Bowie, Prince och Leonard Cohen har dött, terrorist attacker har krävt liven på tusentals människor men för mig som individ så anser jag att det har varit ett fantastiskt år!

Jag har utvecklats mycket under 2016. Inte bara i kroppen men jag har även lärt mig väldigt mycket och har nu mycket ny kunskap att ha nytta av i framtiden. Jag har jobbat ännu bättre i skolan vilket som har gett mig 302,5 meritpoäng( vilket som är en rätt så stor ändring från förra terminens 285) och känner mig för första gången helt säker på att jag kan få den utbildningen jag vill ha👍🏻

Jag har besökt Kroatien, Portugal, Danmark, England och Finland det här året som även om jag varit i dessa länder tidigare har gett mig nya upplevelser och nya minnen för resten av mitt liv.

Jag har fått spendera mycket tid med släkt och familj och kära vänner. En väldigt stor del av mitt liv kretsar kring mina vänner och jag håller dem alla kärt(vet inte om det är så man skriver😅) det är ett par av mina vänner som har gjort ett extra stort intryck på mig det här året men kommer inte nämna deras namn då jag inte vet om dem vill det eller ej. Dessa vänner har undermedvetet påverkat många av mina livsval detta år(på ett positivt sätt förstås) och kommer nog att ha en fortsatt stor påverkan på mitt liv:)

Jag har även märkt att många nya tankar snurrar i mitt huvud, tankar som jag inte är van vid och måste vänja mig vid då jag vet att de hör till min personliga utveckling. Tänker dock inte dela med mig av dessa tankar då... ja de är privata och jag inte vill att vem som helst ska höra😅

Jag har spenderat ungefär 9 månader av detta år singel, en avvikelse från de normala tolv😂 ja jag hade min första relation i år, den körde dock fast lite och tog slut men jag gick inte tomhänt ifrån den då jag tjänat erfarenheter👌🏻 man ska aldrig underskatta värdet av det.

Jag har även introducerats till bandet Sabaton🤘🏻 vilket som blivit ett av mina favorit band på senare tid. Tackar min musiklärare för detta🙏🏻

Ja vad mer ska man skriva?

Jag har börjat odla en mustasch😂
Samtidigt som jag behövt börja raka andra ställen🙄😅

Och med det fantastiska avslutet med en fin touch av "too much information"😂 så säger jag hejdå✋🏻Likes

Comments

som titeln säger så kommer det här handla om "den perfekta tjejen". Alltså Vad en perfekt tjej är för mig och om jag stött på någon av dessa sällsynta varelser😄. Jag anser att den perfekta tjejen ska vara intelligent och vacker, Hon ska ha en bra humor och vara trevlig. Och hon ska vara stark. Hon ska helst vara intresserad av mat( på ett gastronomiskt sätt alltså inte bara intresserad att äta vilket som alla är) och gilla att resa då jag vill ta henne på semestrar runt världen. Nu kanske ni tänker att det är så alla tycker den perfekta tjejen ska va och det kan mycket möjligt vara så. Men skillnaden till många tror jag är att jag faktiskt har lärt känna en sådan tjej! Ja coolt va😂 Jag har dock inte en relation med henne på det sättet. En människa som faktiskt uppfyller alla de saker jag nyss nämt. Vi har känt varandra länge men det har aldrig blivit något av det. En situation som nog många killar och tjejer i min ålder känner igen sig i. Detta är ju mitt fel fast jag menar inte på självhatande sätt för jag har inga problem med mig själv🙂. Jag är inte blyg eller så men jag känner att jag inte varit tillräckligt framåt. Det har funnits chanser som jag inte tagit typ. jag vill att läsaren ska veta att det här korta inlägget inte var något sorgligt eftersom tjejen i fråga fortfarande gör mig jätteglad oavsett om hon e en vän och inte flickvän🙂👍🏻

HEJDÅ!


Likes

Comments

Jag är ca:185 cm lång.

Jag är blond och har blåa ögon(har ni kanske redan sett på bilden)

Jag är lite liberal och ganska konservativ av mig(kommer rösta borgerligt) kommunister är det värsta jag vet!.

Gällande politiska frågor så är jag för Ett svenskt NATO medlemsskap och för kärnkraft(de ämnena kommer antagligen tas upp i bloggen vid senare tillfälle).

Mitt favorit land är Tyskland både pågrund av deras fantastiska kultur och vackra landskap, det är ju även ett intressant land för mig som är historieintresserad.

Jag planerar att studera naturvetenskap på rudbeckianska gymnasiet här i Västerås.

Mina favorit maträtter är Råbiff, Gratinerad hummer, oxfilé med bea och potatisgratäng, Isterband med stuvadpotatis och tillsist ragú.

Mina favorit författare är Tom Leveen, Antony Beevor och Lars Wilderäng

Jag läser spanska i skolan.

Det var allt för idag. Adios, hasta luego😄Likes

Comments

Nu har jag bestämt mig för att börja blogga. Jag känner att det är ett bra sätt att få sprida mina idéer och tankar till människor utan att behöva störa mina vänner med konstant babbel😅 Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv och mina intressen. Jag är intresserad av politik i alla olika former men mest säkerhetspolitik, historia vilket som jag läser mycket om och anser att jag kan mycket om(speciellt gällande andra världskriget), karate som jag utövat i elva år på Västerås karate center, tjejer och allt som har att göra med dem(fast det är ju inte överraskande från en 15 årig kille eller?😁). Ja... det var allt för denna gång, hejdå🙂

Likes

Comments