Ett stort intresse jag har är gamla analoga kameror. Det jag fastnade för när jag började samla var designen många äldre kameror har jämfört med dagens digitala kameror. Jag fotar inte så mycket analogt just nu men jag ska köpa hem några rullar snart så jag kan testa några av dom 30tal jag har. Jag har alla möjliga olika kameror från Tyskland, Frankrike, Japan, USA. En kamera som jag verkligen har velat köpa är just det ni ser på bild, Rolleicord. Det finns många ute på tradera och ebay men då går dom på 1500kr och uppåt. Men jag hade turen att få köpa två stycken för 800kr från en fotokompis som skulle göra sig av med sina. Är supertaggad på att ta några bilder på framtidens bröllopsfotograferingar.

Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I tisdags så var jag ledig och Caroline slutade tidigt, så vi bestämde oss för att åka ut till Ikea och köpa en del grejer som vi behöver till lägenheten. Framför allt så skulle vi kolla efter ett nytt skrivbord till kontoret och äntligen kom vi hem med ett som passar in superbra. Vi köpte bland annat två taklampor, kuddar, hatthylla, skoställ, småsaker till köket, skrivbordslampa. Men det bästa med dagen var ändå att vi kom hem med Rut och Nelly, två helt underbara kaniner som har blivit våra nya medlemmar i familjen, som även har fått en egen Instagram där jag och Caroline kommer lägga ut bilder på våra sötnosar,(den hittar ni här Rut And Elly) Har mest bilder på Rut just nu då hon är mest nyfiken.


Skrivbordsskiva: LINNMON, Ekmönstrad

Ben: FINNVARD

Lampa: RANARP

Vi hörs!


Likes

Comments

Eftersom jag jobbade hela dagen idag så kan jag passa på att visa upp några bilder från min senaste bröllopsfotografering som jag fotade i slutet på januari. Bröllopet ägde rum uppe i Hemlingby kapell och som tur va så låg det mycket snö kvar.. Det här bröllopet såg jag verkligen fram emot att fotografera då jag känner brudparet + att dom skulle vara ute och grilla efter vigseln. Vem gillar inte ett sådant bröllop? Min största styrka är när jag smyger runt och fångar ögonblicken jag ser. Älskar verkligen att söka efter en känsla. En känsla som många ska kunna känna och ta el utav.

När det kommer till att redigera bröllopsbilder så blir det väldigt olika berodde på årstid, ljusförutsättningar och plats. Denna gången så var det soligt. Min värsta mardröm att fotografera in klart väder eftersom det är svårt att få till redigeringen som man vill ha den om inte Raw filen är neutral. Men eftersom solen stod lågt så bestämde jag mig för att jobba med solen istället för att gå in i skugga.

Nedan ser ni ett urval från bröllopet och några FÖRE / EFTER. Redigerar bara i Lightroom CC. Har ni frågor så svarar jag gärna på dom!

Vi hörs!

Likes

Comments

Idag gjorde jag min första dag hos Gästrike återvinnare i Gävle. Jag sökte dit igen för att det blir mindre med jobb på Tieroom som ligger i Gamla Uppsala. Jag började jobba som Studiofotograf där i September 2017. Men nu när det är mindre jobb där ett tag framöver så tog jag kontakt med Gästrike återvinnare igen för att höra om dom behövde mer folk och det behövde dom. Första dagen gick superbra! Började dagen med att åka och testa kläder som man behöver för att stå ute i -15. På klädd i lager med kläder (jag känner mig som en björn) fick jag följa med min äldre bror ut och och gå med och titta på hur en vanlig arbetsdag ser ut. Blev en riktigt bra första dag på nya jobbet. Efter att ha stått ute från 8:00 till 17:00 så var det underbart att komma hem till lägenheten och ta en efterlängtad dusch, skrubba ansiktet för ett sedan krypa ner i soffan med min fina sambo och titta på några avsnitt av whalgrens värld. Snart blir det att krypa ner i sängen och ta nya tag imorgon eftersom jag ska upp 05:00, Imorgon blir det ett 07:00-15:00 så det blir skönt att komma hem lite tidigare.


Jag har nyligen startat ett eget företag som fotograf men än så länge så kan jag inte helt leva på det eftersom jag ska investera i en ny kamera snart. Så därför jobbar jag som timanställd hos Tieroom och nu hos Gästrike återvinnare för att kunna spara så mycket jag kan i företaget. Och jag trivs väldigt bra med att jobba med olika saker.


Vi hörs!

Carolines Blogg hittar ni här

Likes

Comments

Hade satt klockan på 8:30 så att jag skulle komma upp i tid.. men såklart så var det skönare att ligga kvar ett tag till och titta runt på Instagram. När jag insåg att det var snöstorm fortfarande ute så blev det fart i benen helt plötsligt. Hoppade nästan i sägen av glädje och förklarade den stora nyheten för Caroline som snabbt tittade ut. Fotade några bilder ut från ett fönster men det är alltid svårt att visa hur mycket det verkligen snöar. Efter det så blev det frukost och That 70´s Show. En äldre serie som jag tittade mycket på när den gick på tv, men nu tittar vi om hela på Netflix. När vi hade plockat undan frukosten så packade vi ihop våra kameror och objektiven vi ville ha med. Sen åkte vi för att hälsa på underbara lilla Zelda hos Carolines Mamma och Magnus. Efter att ha spenderat runt två timmar med Zelda och även en tupplur med Zelda ihopkrupen mellan mig och Caroline, så bestämde jag mig för att dra ut på en promenad i stormen. Hade dock korta strumpor och jeans så att pulsa i en metar snö var inte min bästa idé. Kom hem med några bilder på mig själv och bortdomnade ben. Vi tog även med Loppan till nya lägenheten. Loppan är Carolines Busråtta. Jag gillade inte råttor när jag och Caroline träffades. Men nu är hon en i familjen.

Nu sitter vi i soffan och redigerar och ska snart börja kolla på whalgrens värld och Imorgon blir det jobb hela dagen.

Vi ses och hörs!Likes

Comments

Nu när jag och min fästmö har blivit sambos så kom Caroline på den briljanta idéen att börja blogga, och såklart så kunde inte jag vara sämre. Så därför tänker jag testa iallafall så får vi se vad som händer. Jag kan säga redan nu att jag är ganska kass på att skriva texter som är intressanta men jag ska göra mitt bästa iallafall.

Lägenheten är en stor trea på 85 km2 med tre stora garderober med utsikt över stora ängar och hästhagar. Så rent sagt ett drömläge med ett stenkast till Dalälven.

Innan jul så ramlade jag på is och kameran pajade ganska rejält. Sedan dess har kameran varit på spa hos Nikon i cirka tre veckor.  Kameran kom tillbaka perfekt till första riktiga snöstormen på länge. Och eftersom vi nyligen har flyttat så passade jag på att gå en vända i närheten och testa kameran och nu funkar den som den ska igen. Imorgon ska vi ut och fotografera igen och hälsa på Carolines mamma som har skaffat en kattunge. Blir en hel del bilder på den såklart så håll utkik imorgon efter söta kattbilder. 

Carolines blogg hittar ni här

Vi hörs.


https://joelericsson.myportfolio.com


Likes

Comments