​Tystnad, det e precis vad man kan kalla denna blogg. Den har varit döds tyst enda sedan jag gjorde inlägget om mobbning. Varför?

Jo, det ska jag försöka förklara på ett simpelt och bra sätt här och nu.

Jag skapade denna blogg, inte för att skriva hundra tusentals inlägg om vad jag gör om dagarna utan jag gjorde den för att kunna skriva tankar, idéer samt ibland vad jag gör.

Vilket resulterar i att ibland kan det ta ett tag mellan inlägg på min blogg men tro inte att jag sket i bloggen utan det är som sagt för att jag inte har något att skriva i sådant fall.

Jag hoppas att mitt inlägg om mobbning fick er att tänka till och möjligen inse ett och annat.

Ha en underbar start på veckan. Ny vecka, nya förutsättningar och nya saker att göra.


Likes

Comments

Vad folk är kapabla till skrämmer mig. Det skrämmer mig att folk med egen vilja kan trycka ner folk och mobba dem.

Varje dag behöver mer än 30 tusen barn i Sverige må dåligt, de blir utsatta för mobbning varje dag. Vissa vågar inte ens gå till skolan eller lämna hemmet. Jag förstår ej hur vi kan acceptera detta, att folk i vårt land, i vårt samhälle ska bli utsatt för något så hemskt.

Istället för att stoppa mobbning så fokuserar vi på hur vida en viss kändis gjort si eller så. Bara vi tillsammans som ett samhälle får en nys om att fan vi måste göra någonting åt detta, det är då det händer någonting. Jag kan omöjligen stoppa mobbningen genom att göra ett blogg inlägg om det.

Genom min YouTube kanal så har jag fått ett flertal personer som kontaktat mig och berättat att de inte mår bra, att de blir mobbade. Jag blir lika chockad varje gång över att personer ska behöva bli detta. Jag har fått berättelser berättade för mig, berättelser så hemska att de kan få det allra starkaste hjärta att brista.

Det som jag tror är det allra svåraste kring mobbningen är att berätta för någon vad som hänt och hur man mår. Detta har jag full förståelse för då jag ibland har svårt med det också. Det finns dock en rad olika sätt du kan göra detta på och jag hade tänkt att jag skulle berätta dessa sätt för dig.

Beroende på vem du är och vad du upplevt så finns det självklart olika sätt att ta sig fram på. Det som man oftast brukar få höra från folk att man kan göra men som inte hjälper är att bara rakt upp och ner berätta för en förälder. Detta kan funka i vissa fall men det värsta med denna metoden är den pressen som läggs på en inför att göra detta stora steg och berätta för sina föräldrar, har du däremot en kompis som du står rätt nära så kan du prata med den och berätta vad som händer och att du inte mår bra.

Utöver detta så har du en av Sveriges enligt mig bästa kontakt BRIS, dit kan du ringa och prata rent allmänt eller berätta om något som hänt. De har även en chatt som är öppen om dagarna. För mer information kolla in www.bris.se

Kampen mot mobbningen har alltid varit svår då folk har svårt att erkänna att de tycker mobbning är fel, de tror att om de säger att det är fel så är det deras tur att bli mobbade. Så är dock inte fallet, det är bättre och "coolare" att gå ut med vad man tycker om mobbning och säga att det är fel än att förtrycka det och bara se det som en larvig sak.

I våras gjorde jag och en kompis en studie i alla klasser på vår dåvarande skola. Denna studie gick ut på att vi visade en film vi gjort som handlade om just mobbning och efter det ställde vi dem frågor om detta. Vi märkte starkt att det var ett svårt ämne och att det inte var många som vågade (ville) uttrycka sig om detta då det endast var ett få tal personer som svarade på alla frågor vi hade.

Det jag vill att du gör om du har en vän som blir utsatt för mobbning är att stå upp för denna vän. Visa att du bryr dig och visa att du tycker att mobbning är fel. Att inte göra något visar att du accepterar att din kompis mår dåligt och att han blir mobbad.

Till dig där ute någonstans som har det svårt och som blir mobbad;

Du är fin på ditt alldeles egna sätt, du må ej se detta själv men det är du. Vare sig någon säger att du är ful eller liknande så bär alltid med dig vetandet om att du är vackrare än du vet.

Du är även mycket starkare än du tror, du kan ta dig igenom de allra svåraste hindren men då måste du ge det några försök. Ibland räcker det inte med ett försök men då är det bara att göra det en gång till. Ger du upp så når du aldrig fram.

Men framför allt vill jag säga till dig att du kommer klara det och kom ihåg att våga säga ifrån.


Säg ifrån, gör skillnad, stoppa mobbningen.

- Dela detta inlägg så att fler kan se det och tänka om.Likes

Comments