Da jeg besluttede, at nu ville jeg starte som selvstændig, besluttede jeg også at jeg max ville bruge 3 timer pr uge på administrative opgaver. Resten vil jeg betale mig fra i form af hjælp fra revisor.

Men hold op hvor er jeg blevet klogere. Bare i denne uge har jeg brugt mindst 1 hel arbejdsdag på at få begge medarbejdersignaturene til at virke, fået oprettet og godkendt bankkontiene, fået givet revisor adgang til skat.dk etc. etc.

Men nu virker medarbejder signaturerne, revisoren har fået adgang til min skat.dk, og jeg har fået indberettet moms for december 2017 (dvs. det gjorde revisoren for mig). samtidig har jeg godkendt mine firmakonti i e-boksen.

Så langt så godt.

Men det giver også en selvtilfredshed, at det bliver gjort, og for hver ting jeg kan sætte flueben ved, jo tættere er jeg på at være "rigtig" igang. For det er også en mental rejse, at vælge at blive selvstændig. Dage hvor det bare er den bedste beslutning "ever", og andre dage hvor jeg bare ville ønske, at jeg havde valgt en anden job vej.

Nu håber jeg næste uge kan blive med max 3 timers administrativt arbejde, og flest dage med bedste beslutning "ever".Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Nu efter at jeg er blevet selvstændig, tænker jeg ofte på hvornår er nok, nok ? Hvornår kan jeg tillade mig at holde fri ? Hvornår har udbyttet været nok for denne dag ? Hvornår har jeg haft nok succes for denne uge ?

Så læste jeg artiklen i Finans, om det at gå fra ansat til free-agent af Louise Orbesen: Hun har 3 råd: 1) Du skal positionere dig selv 2) Sælg ikke. Løs problemer og 3) Undgå overspringshandlinger. Til det sidste punkt bruger hun bogen SELF journal .

Den har jeg også købt, og det har været en god måde for mig, at få "nu er nok, nok " tilbage i mit arbejdsliv.

Det bogen har fået mig til er, at reflektere over hvad mine ambitioner er for de næste 12 uger, for den næste uge, for dagen i dag.

Det vil sige, at da jeg modtog bogen, og gik i gang med den, blev jeg "tvunget" til at tænkte over, hvor jeg gerne vil være om 12 uger med min virksomhed. Derforuden reflektere jeg hver mandag over, hvad jeg gerne vil nå i den kommende uge. Hver morgen, med en kop god kaffe, skriver jeg ned, hvad jeg gerne vil nå dagen i dag, samtidig med, at jeg reflektere over, hvad der var godt ved dagen i går, og hvad jeg har lært af dagen i går.

Denne bog har fået mig til, at have mere ro i min krop over,  hvornår nok er nok.

Men så alligevel; når jeg har løst dagens opgaver, og er kommet i mål med det jeg havde planlagt fra morgenstunden, kommer spørgsmålet så, har jeg være ambitiøs nok ? kunne jeg ikke have givet mig selv nogle flere mål og opgaver ?

Så hvornår mon nok er nok ?Likes

Comments

Så er jeg igang:

Jeg har fået oprettet CVR nummer, det gik nemt.

Jeg har fået oprettet bankkonto, det gik nemt

Jeg har fået koblet min nemid med min bankkonto - det gik også nogen lunde nemt.

Jeg har oprettet medarbejdersignatur - det var ikke indlysende, men det gik

Jeg har koblet mit CPR nummer på min medarbejdersignatur - pris 104 kr/kvartal.

Jeg kan bare ikke få den kobling mellem CPR og Nemid til at virke - har nu prøvet i 2 dage.

Kan man ringe til Nemid. for hjælp. Ja hvis man vil acceptere, at de tager et gebyr på 250 kr. 

Kan man skrive til Nemid ? Ja hvis man acceptere, at det koster 250 kr at få hjælp, men så har de også 2 dage til at besvare min henvendelse.

På Nemid's hjemmeside står;

Som NemID administrator kan du kontakte NemID erhvervssupport.. En henvendelse koster 250 kr. ekskl. moms

Er der andre end mig der syntes at NemId skulle på et service kursus ? Hvad er der blevet af "kunderne har altid ret" ?

Likes

Comments

Ja, så er jeg sprunget ud i det !

Har oprettet CVR nummer og fået de første kunder.

Jeg har i forbindelse med min jobsøgning, haft mange møder med rigtige mange spændende virksomhedsejere og i forlængelse af nogle af disse møder, er jeg blevet bedt om at komme med et oplæg til en løsning af en konkret opgave.

Alle de oplæg jeg har udarbejdet, har taget udgangspunkt i min kommercielle, strukturerende tilgang til det at drive virksomhed.

Jeg har talt med mange ejerledere, der har for meget fokus på driften, og ikke nok på udvikling af virksomheden, selvom de godt er klar over, at det er forkert prioritering. Så det er blevet virksomheden, der styrer dem, og ikke dem der styrer virksomheden.

Det er så her jeg kan hjælpe som sparringspartner, penne-fører, indpisker, facilitator etc.

Denne kompetence kan også bruges når virksomheden skal rustes til ejerskifte. Jeg er derfor på jagt efter virksomheder, som står med overvejelserne, om hvordan de bliver klar til generationsskifte eller salg til evt. en kapitalfond.

Så kender I nogen, der har lyst til et uformelt møde med mig så sig endelig til og gerne i hele landet.Likes

Comments

Så kom dagen, hvor jeg var indkaldt til møde på jobcentret i Århus.

Allerede på vej ind til mødet, var jeg ret negativ, hvad pokker kan de gøre for at hjælpe netop mig.

Jeg ankom i god tid, som er typisk for mig

For at få tiden til, at gå stod jeg, og læste nogle af deres brochurer, blandt andet en der hedder "7 ting, du altid skal huske".

I den stod der til min skræk, at da jeg er over 49 år, skal jeg senest have et tilbud fra jobcentret indenfor 13 uger. Allerede der begyndte galskaben, at sive ud af min krop, for det er snart. Hvordan pokker skal jeg få tid til både, at have et aktiveringsjob samtidig med, at jeg netværker så meget som jeg gør ?

Der sad jeg så, og ventede sammen med en hel masse andre person på at komme ind til en sagsbehandler. Alle de andre blev alle kaldt ind før mig, og alle af unge piger/damer på ca 30 år. Så mine tanker blev ikke bedre af, at tænke på deres alder. Hvad pokker kan et så ungt menneske hjælpe mig med ?

Tiden gik og min konsulent Joan var forsinket - nu kunne jeg næste ikke være i min krop af arrigskab - dampen væltede ud af mine ører, og hjertet bankede ret så hurtigt. Faktisk havde jeg mest lyst til at gå igen.

Nu kunne jeg godt mærke at dette vil blive en "træls" oplevelse, for jeg var total fuld af fordomme, og indtil nu var de alle blevet bekræftet.

Så kom Joan og kaldte mig ind.....

Sikke et sødt menneske, så fuld af gode ideer og super god sparring, hvor var det bare en god oplevelse. Tusind tak til dig Joan for din måde, at håndtere mig på.

Sikke mange spændende ting de kan tilbyde, så nu vil jeg på iværksætter kursus medio januar, som værende mit aktiveringsforløb.

Så springe jeg ud som selvstændig, med hjælp fra jobcenteret.

Hvor er det fedt at få afkræftet nogle af sine fordomme.

Tak til en super god oplevelse.

Med venlig hilsen

Lise-Lotte

Likes

Comments

Kan det virkelig passe, at jeg skal holde op med at reklamere med, at jeg er arbejdssøgende, indtil jeg har fået et job ?

I forbindelse med nogle af mine netværksmøder, er jeg blevet mødt med en anbefaling om hurtigst muligt at holde op med, at være jobblogger om det at være arbejdssøgende. Argumentet har hver gang været, at jeg ikke er en attraktiv kandidat, netop fordi jeg er arbejdssøgende. "Vi ved godt det findes, men...." "Når du har fået job, kan du fortælle hvordan det var" er også nogle af de konkrete kommentarer jeg har fået.

En headhunter har fortalt mig, at jeg skal vide, at nu hvor jeg er arbejdsløs, vil jeg ikke få nogle henvendelser fra netop headhunterne. Når de tager mellem 150-250.000 kr. for, at finde den helt rigtige kandidat, vil det være for "nemt" at finde en kandidat der er arbejdsløs. Hvor er deres berettigelse i forhold til virksomheden, som betaler det høje honorar ?

Summa summarum, har jeg her de sidste uger spekuleret på disse kommentarer, og er kommet frem til, at naturligvis vil jeg fortsætte med at skrive mine blog's om, hvordan det er at være arbejdssøgende.

Hvis sådan nogen som mig ikke gør det, hvordan skal vi så komme et af livets tabuer til livs ?
Likes

Comments

Hvor er jeg bare glad for, at jeg valgt, at bruge min blog og jer læser, som min out-placement konsulent.

Denne uge har jeg haft et netværksmøde, hvor vi gik en tur langs strande i det mest perfekte efterårsvejr - høj sol og klar luft. Tak

Det er et af de mest udbytterige møder jeg har haft, snakken og tankerne flyder bare på en anden måde, når man går en tur i stedet for, at sidde ved et konference eller cafe bord.

Det har været en uge med færre netværksmøder, men dem jeg har haft, har virkelig været udbytterige, og med mange gode input til opfølgning.

I går var jeg til konference med en helt masse landmænd. Hvor er det fedt at møde de mennesker, der faktisk producere de fødevarer, som jeg elsker at spise og sælge/markedsfører.

En hel masse spændende indlægsholder, der virkelig fik mine tanker i gang, så det meste af natten er gået med, at tænke på, hvordan jeg kan udnytte alt den viden, jeg blandt andet fik på konference i går.

Næste uge skal jeg til Svendborg og mødes nogle iværksætter, til innovations konkurrence i Århus og til hhv. Ålborg og København til netværksmøder

Så næste uge bliver med en del tid i bilen.

Likes

Comments