Ordning och reda i ett kreativt hem. Utopi? Möjlighet? Det stora projektet att rensa i röran hemma pågår lite extra just nu. En familj med fyra kreativa själar lämnar miljarder små fiffiga konstverk överallt.

Jag har så svårt att anlägga robot-tänket och hänsynslöst kasta saker som vi har ägnat så mycket tanke och arbete för att göra. Men det finns ingen annan som gör det.

Sucka mitt hjärta, brist dock ej.

Jag hämtar desperat inspiration från flera håll. Mamma har så rent, fritt och fint hemma! Jag vill också ha det så. Men mitt lilla hjärta minns hur kränkt jag kände mig när mina grejer betraktades som skräp. Balans. Balans. Som alltid i livet, utmaningen att hitta en fin balans mellan ytterligheter.

#kreativabarn #rensairöranmedfengshui #konmari #aslobcomesclean #burkmeddragkedja #majkenskapar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Agent Söderlind har nu utfört dagens tre rutinuppdrag och ett specialuppdrag. Samtliga uppdrag lyckades och fotografierna är skickade via krypterad länk till högkvarteret.

Idag har jag lönearbetat för SRB. Nej, min arbetsgivare är inte en ko av rasen Svensk Rödbrokig Boskap, utan en stor firma med butiksplockare över hela landet, Svensk Rikstäckande Butiksservice.

Jag visste ingenting om denna enorma verksamhet innan jag fick jobbet i oktober 2017. Visst har jag träffat på "arbetare" i bröddisken, som inte kan visa var senapen står, för att de bara jobbar med brödet. Men att det är så många varor som plockas upp på hyllorna av människor som inte hör till butiken, det hade jag ingen aning om.

Ett fritt jobb med möjligheter att anpassa arbetstiden. Jag har lägsta lönen enligt handelsavtalet för människor med minst tre års erfarenhet. En låg lön. Milersättning och en viss ersättning för mobilsurf tillkommer. Och några t-shirtar med firmatrycket.

Specialuppdraget idag var att revidera, alltså att ändra lite på ordningen bland nötterna i pick & mix-stället. När jag följde instruktionen till punkt och pricka, bockade av och fotograferade, så gick fantasin igång. Värsta James Bond, som tar fram sin microkamera och fotar fiendens ondskefulla planer. Fast jag fotade klisterlappen med texten "kryddiga jordnötter" och butiken är en samarbetspartner med beställningsdosor istället för handeldvapen. Men ändå. Nästan samma är det ju.

En gång hörde jag fel när en kompis kompis presenterade sig på en fest. Jag minns inte vad jag hörde eller vad han egentligen heter eller vilket alldagligt jobb han har. I min värld kommer han alltid att vara agenten. FBI, KGB eller MI6, det spelar ingen roll.

Jag älskar att fantisera. Det gör världen så mycket roligare!

Nu ska den här agenten starta sin kalla bil, få på värmen på högsta och återfå normal kroppstemperatur på väg till skola och dagis. Där hämtar jag upp "package 1" och "package 2". Rapporterar till högkvarteret (i min osynliga microfon/hörsnäcka) och drar vidare till vårt "safe house" för "drop off".

Over and out

Likes

Comments

Nystart! Jag älskar det!
Ett helt blankt år att fylla med vad vi vill!
Det gäller att tänka själv först, innan omständigheterna och alla andras önskemål dundrar in i verkligheten och i kalendern.

Nu är det tid för drömmar och planer. Att sortera bland grejer och insikter. Att ta vara på det goda och låta det mindre bra stanna i det förflutna eller åka till återvinning.
Vad har vi lärt oss? Vad vill vi ha mer av under 2018?

För det mesta filosoferar jag om livet, livspusslet, stress, hälsa, harmoni, inspiration, servicegrad och relationer. Jag har läst många intressanta böcker i dessa ämnen, haft äran att diskutera med andra tänkare. Och jag har hunnit med att utforska några av möjligheterna så här långt i mitt eget liv.

Det finns alltid omständigheter, erfarenheter, personlighetsdrag och tidigare val, som följer med oss i olika grad. Jag håller inte med dem som säger att man fullt ut kan styra sina egna tankar och därmed sin upplevelse av tillvaron. Vi är inte robotar som går att programmera om i en handvändning. Däremot är det förvånansvärt mycket som faktiskt går att påverka i den riktningen man själv önskar.

Så vad vill du ha mer av 2018?
Vad gör dig lycklig?

Fundera, skissa, gör en tankekarta, skriv listor eller vad du vill och låt den goda inspirationen komma med det som fyller ditt hjärta med sång.

Många gillar tydliga, mätbara mål. Grattis! Det verkar så praktiskt och smart!

Det kan fungera för mig ibland, men min självkänsla blir så vissen när jag inte lyckas och jag är så rädd om min sköra lilla självkänsla att jag inte vill utsätta den för det i onödan. Känslorna drar så lätt iväg med mig när jag har bestämt mig för ett mer inrutat liv. Jag blir trotsig och vresig. Ingenting för mig.

Jag gillar att ta ut en riktning, att ha den som ledstjärna och följa den så gott jag kan. Att kunna basera alla mina pyttesmå vardagliga val på något större som jag redan har bestämt i förväg.
Å andra sidan vill jag ge mig möjligheten att justera riktningen efter hand som mina erfarenheter berättar något för mig.

Mina ledstjärnor för 2018

Prio 1: Fungerande familj
Jag har min fantastiska sambo Calle och vi har världens bästa barn Majken och Simon. Sedan Majken föddes tycker jag att jag har tagit mest ansvar för hemmet och familjen. Oavsett vad jag anser om rättvis fördelning och jämställdhet, så är det så hos oss. När jag jobbade mer var det ett stort problem för mig. Vår lösning blev till slut att jag jobbar mindre med lönearbete. Jag gör ungefär lika mycket för familjen, men kan göra det på bekvämare tider. Det kommer jag att fortsätta med under 2018.
- Mer ordning och reda i hemmet! Gemensamma plocka-upp-stunder och tydligare regler om var saker ska vara
- Ännu mer gemenskap genom utflykter och aktiviteter tillsammans alla fyra. Vi hade en underbar nyårsafton bara vi i familjen!
- Rätt utrustning till var och en. Kläder och annat som ingen av oss är särskilt intresserade av, men som är så fantastiskt bra att ha. Rensa bort skräpet och köp in sånt vi behöver. Smidigt och enkelt att hitta något helt och rent i rätt storlek, ska det vara.
- Matlagningen går säkert att fixa på ett smartare sätt. Jag ska prova några varianter för att minska denna arbetsuppgift. Återinföra veckomenyer, lägga in hämtmat en dag i veckan, frysa in storkok och annat bra.
- Fortsätta att vara snälla mot varandra och se till att alla fyra får göra sådant som ger oss energipåfyllning lite då och då
- Kärlek och bekräftelse!

Socialt utbyte
Jag vill träffa mina härliga kompisar oftare. På enkla sätt. I fantasin vill jag ha "symöte" regelbundet, säg varannan vecka, så att det blir av. Jag har faktiskt inte provat, men hittills har det mesta som ska inträffa regelbundet blivit lite av ett tvång med negativ klang. Hur ska vi ses oftare, utan att vi tycker att det är besvärligt eller stör vardagen? Jag ska höra med de bästa om vi kan komma på något bra ihop. Förutsatt att de har lust att träffa mig också. Bort med energitjuvarna från min kalender. Det kan ju även vara någon som plockar bort mig från sin kalender. Det får man tåla.
Annat socialt är en intressant grupp jag vill träffa mer. Och så de lättsamma snabba mötena när jag jobbar med min nya timanställning som butiksplockare för SRB. Och andra knallar och kunderna på marknader! Det är jättekul och energigivande!

Simulans och utmaningar
Servicegrad - det vill jag utveckla. Nu har jag hållit några föredrag i ämnet och det fungerar! Själv tycker jag att ämnet är en väldigt användbar vinkel på stresshantering. Det är så mycket i min bakgrund som jag kan använda i föredraget. Med den rasande takt som antalet utbrända ökar, finns det helt klart ett behov av fler som pratar om olika vinklar på stress, press och krav. Inget passar alla, men något kan få någon att tänka till, ändra sin tillvaro och klara sig fint utan brända kanter!
Jag vill finslipa föredraget. Skriva om ämnet både här och kanske i tidningar. Hitta aktuella belägg som stöder min tes och nörda in mig mer, så att det jag producerar blir bättre och mer koncentrerat.
Under 2017 har jag varit med Pysselparty på flera stora marknader. Jag älskar det! Energin på plats, utmaningen i att sälja rätt grejer till rätt målgrupp, följsamheten mot kunden som står framför mig. Jag ska boka in mig på flera stora marknader och event med gott om tid emellan, så att jag hinner ha roligt och inte stressa till det.

Hälsan
Motion är ju bra, har jag hört. I lagom dos, har jag känt.
Fortsätta med simning och bastunjutning på måndagar. Och lägga till något på dagtid på onsdagar eller torsdagar. Hmm, promenader, gym, gympapass, yoga? Jag vill prova mig fram. Bygympan här hemma på torsdagskvällar provade jag förra terminen. Hur bra, nära och billigt det än är, så tar det emot att ge sig av i mörkret efter middagen. Det bästa för mig är direkt på morgonen. Gärna i samband med att jag har lämnat barnen, då är jag ändå igång och det blir smidigt. Vi bor en bit ut på landet, så jag vill gärna göra flera ärenden när jag ändå kör någonstans. Energin och syresättningen efter träningen effektiviserar mitt egna jobb under dagen. Går jag på pass, kanske jag till och med får en social stund som piggar upp.

Inspiration
Jag vill åka till några andra pysselföretag och gotta mig bland deras utbud. Det är så inspirerande att se vad andra har gjort. Jag har minst tre ställen som jag ska besöka under våren.
Ta mig tid att sitta i ateljén och pilla på mina grejer. Inspirationen finns inom mig, i mina tidningar, på nätet och överallt. Det jag vill bättra på är tiden. Att ge mig själv tiden att sitta och pyssla. Kanske med Rod Stewart eller en god bok som ger öronen stimulans samtidigt. Det är en gåta hur jag har kunnat undvika "skapartid" så mycket som jag har gjort.
En grej som har tagit mycket tid är nätbutiken. Jag har fotat och kämpat och fixat för att få in produkterna där. Ändå är det nästan ingen som handlar via min nätbutik. Det går säkert att sökoptimera och hålla på, men mitt hjärta sjunger verkligen inte av att syssla med det. Jag blir bara på dåligt humör. Nu har jag provat och jag har just betalat räkningen för nätbutikshyran, så den får ligga kvar 2018 med. Men jag ber mig själv, snälla, lägg fler timmar i den mysiga ateljén där hjärtat sjunger och färre timmar i nätbutiken där jag inbillar mig att jag kan göra fina affärer. Välj rätt utifrån mig själv, inte utifrån något jag gissar att jag borde.
Jag kanske inte är någon konstnär ännu, men 10 000 timmar kanske höjer kvaliteten på mina mästerverk!

Jag har mycket mer i min utvärdering från 2017 och på min önskelista för 2018, men nu får det räcka om mig. Över till dig!

Hoppas att du får en härlig stund med drömmar och egna planer inför det strålande året 2018!

Gott nytt år!
Önskar Malin på Pysselparty

Foto ovan: En kompis fick en badtunna på 40års-dagen. Kortet jag gjorde ger mig härliga vibrationer!
Foto nedan 1: Jag på Hjälmeskullas julmarkand. Underbar värd, trevliga grannar och sköna möten med kunder.
Foto nedan 2: De bästa barnen i världen, prinsessan och prinsen av Tomtaberget: Majken och Simon!

Likes

Comments

Panik i lägret. Apparaten har gått sönder. Hjälp!
– Det fixar jag! Inga problem!
eller
– Jasså, har du gjort nåt fel nu igen?
Är du superhjälten som ger fullkomlig service eller betongklumpen som bara gör att det känns ännu värre?

De allra flesta varierar servicegrad beroende på omständigheterna; Råkar vi ha tid? Är vi duktiga på ämnet? Är vi vänligt inställda till personen som ber om hjälp? Finns det någon belöning som gör mödan värd? Har vi under livets gång lärt oss att ställa upp för andra eller att bästa sättet att överleva är att smita undan?

Servicegraden vi ger och får påverkar stressen i livet. Den som curlar både familj, kollegor och vänner har mycket att göra. Troligtvis för mycket.
Visst är det härligt att dra på superhjältemanteln och kasta sig in i problemet och lösa det inför en förvånad och tacksam publik.
– Åh, lyckades du med det svåra. Och så snabbt också. Du har verkligen räddat min dag!
Men det är så många som behöver så mycket hjälp. Tusentals problem som väntar på en superhjälte. Och ibland kommer inte ens ett litet ynkligt;
– Tack.

Dessutom kan superhjälten ibland glömma att höra efter om någon verkligen vill ha hjälp och med vad. Som när en cp-skadad man fick hjälp att bära sin lunchbricka. Toppen! Bara det att den snälla damen som hjälpte honom bestämde utan att fråga att han ville ha lingon på maten. Just det var bra, för det ville han. När hon sedan drog iväg och försvann i restaurangvimlet, var det inte lika bra. Han stod kvar vid kassan och till slut kom hon tillbaka och han fick en chans att säga var han hade tänkt sitta.

Ack så frustrerande det är att försöka få hjälp av någon med riktigt låg servicegrad.
– Inte mitt bord.
– Vem rekommenderar du att jag kontaktar istället?
– Du ska prata med bla bla-kontoret.
– Skulle jag kunna få telefonnumret till bla bla-kontoret?
– Det finns på hemsidan. (säkert dolt bakom 50 helt ologiska klickningar)
– Jag står lite illa till, kan du hjälpa mig att ta fram numret?
…och så vidare tills man slutligen har pressat fram allt man behöver för att kunna kontakta rätt ställe.

Hur ska vi välja rätt servicegrad för att inte bränna ut oss själva?
Går det att be om service när det inte kommer automatiskt?
Kan man utarbeta någon sorts servicegradpolicy eller räcker det att finslipa den egna servicekompassen?

Boka ett tankeväckande föredrag med humor och värme
malin(a)pysselparty.se eller 0703555777

Vill du att jobbarkompisarna, tjejgänget eller föreningen ska få njuta av skratt och begrundan, så kommer jag gärna till er och berättar hur du kan anpassa servicegraden för att få ett enklare och härligare liv!

Likes

Comments

Jag skulle njuta av denna dag ifred.
Förra veckan var så stressig och fylld med plikter och åtaganden ända in till söndagen.
Idag har jag lämnat barnen, simmat o kommit hem.
Men så ringde farmor. Wooooffff - en timma väck.
Och så ringde grannen. Jag var stark och tackade nej till promenad. Råkade ändå prata på och wooofff - så var ytterligare en timma väck.
Måste sluta svara i telefon.
Eller lära mig att avsluta, trots att jag har så mycket att säga.
Vill bara äta socker och se på TV.
Har mängder av små åtaganden att fixa.
Idag har jag lovat mig själv ledigt.
Att göra nåt jag VILL istället för allt jag borde.
Och så blir det snack med morsor på skolan. (Inte planerat)
Simningen - enligt plan.
Tårtrester och massor av telefonprat - inte planenligt över huvud taget.
Och så tröttande att jag fastnade med Facebook en stund efter.
Ännu mer slöseri med min dyrbara tid.
15:30 måste jag åka och hämta barnen. Då ska middagen vara planerad och gärna påbörjad, för det är bråttom till scouterna efter maten.

Min plan var minst en timma i ateljén och en timma ordning o reda i huset.

Det är nästan exakt två timma kvar, så det kan gå om jag snabbäter lunch på några minuter och låter middagsgrejset ingå i ordning- och redagrejset.

Jalla jalla

Likes

Comments

En trend inom scrapbooking som passar perfekt för att få resultat snabbt och enkelt.

En eller ett par stämplar direkt på manillamärken 6x12cm.

Prova du med!

Köp blanka manillamärken av mig. 30:- för 20st 6x12cm.

Eller färdiga med motiv och band att hänga fast dem med. 10:- för ett, 30:- för fem.

Ha det kalasbra!

Likes

Comments

Finn fem fel. Det är lätt. För lätt. När man har tränat på att identifiera fel och brister för att kunna göra bättre och smartare nästa gång, så är det busenkelt att fastna i felsökningen.

För oss som trillar ner i mörker emellanåt är det livsviktigt att kunna känna äkta tacksamhet. Passa på att fånga ögonblicken av förnöjsamhet. Att observera och suga i sig det fina. Att ta sig tid att fundera över vad det är i tillvaron som faktiskt känns bra på riktigt. Är vi tacksamma, så får vi mer av det vi gillar!

Det var allt från den djupa delen av bassängen, nu över till kreativ verkstad, det lugnande i skapandet och en av livets härliga kryddor: cardmaking.

Det var jättekul att göra den här serien tackkort! I år har jag varit inblandad i att tacka personal på båda barnens skolor. När jag var i full färd med korten behövde en släkting också tackkort att skicka efter uppvaktningen på sin födelsedag. Perfekt, jag fick tillfälle att göra ännu fler! Nu vet jag inte hur många jag har gjort, för det blev några till som har hamnat i en butik och några som jag har kvar.

Grundidén kom från en tidning som visade tekniken smooshing. Min förebild Kristina Werner visar det i den här filmen på Youtube. Det blev tyvärr inte alls lika snyggt när jag fångade upp färgen med OH-film och kladdade till det på pappret, men vill du försöka, så har jag gott om OH-film att dela med mig av. Kom och prova!

Istället tog jag distressdynorna på klinkerplattor och använde mina kära penselpennor med vatten i skaftet. Jag har två storlekar till salu, de har bara inte kommit in i webbshoppen ännu. Det 300 gram tjocka och precis lagom stora akvarellpappret finns däremot inlagt i shoppen.

Sedan var det bara att stämpla många blommor i en cirkel runt Tack-stämpeln.

Några av stämplarna jag använde finns här:
BoBunnys clearstampset Hello Sunshine
BoBunnys clearstampset Swirls
Reprints clearstampset Fingal
Reprints clearstampset Barn, Paket, Hjärta
Reprint stämpel på träkloss Tack med hjärta

Bling-bling som lyser upp blommorna lite, diskret glitterpenna som lyfter här och var och mönstrat bakgrundspapper. Vikta halva cardstock som kortbas, ett par remsor 3D-tejp, så att blickfånget lyfter från bakgrunden och en cellofanficka att stoppa det i, så var det klart!

Eller nästan klart. Jag satte en swirl-stämpel på insidan av kortet och en blomma på baksidan. Det där lilla extra som visar att det är en omtänksam människa som har gjort kortet :-)

Topp fem på min tacksamhetslista just precis nu
1. Att jag har en ateljé full av roliga saker att använda
2. Kreativiteten som finns där varje dag. I mig, i våra barn och i deras pappa
3. Att sommaren är här! Ljuset och värmen gör livet så mycket lättare
4. Att detta inlägget blir klart före midnatt
5. Att alla sover, det är tyst i huset och jag får jobba i lugn och ro

Likes

Comments

1 478 miljoner idéer poppar upp i mitt huvud.
Jag KAN skriva! Har gjort det nästan jämt.
Jag KAN fota så att man åtminstone ser motivet hyfsat.
Jag KAN redigera fotona så det blir en smula bättre än de var från början.
Jag KAN använda mig av publiceringsverktygen. Både här och på min hemsida.

Hur kommer det sig då att jag publicerar ett inlägg varannan månad på min egen sida och bara någon gång var hundrade år här på Nouw?

Är det bristen på läsare?
Är det för höga ambitioner som sätter krokben på mig själv?
Är det för att läsarna uteblir, så att det känns meningslöst att skriva?

Ikväll har jag tränat kroppen och kände mig peppad att ta tag i bloggandet igen. Fotoöverföring från luren till datorn har inte funkat på länge, så jag skickar helt enkelt fotona på messenger till mig själv, sparar dem och redigerar i Photoshop.

Nu har jag redigerat tre foton och redan tröttnat.
Det är inte detta jag gillar att göra.
För mycket trist jobb med för dåliga bilder.

Framgångsrecept topp 5
- Ett inlägg per vecka.
- Supersnygga bilder. Perspektiv, normal och närbild.
- Skön mix av proffsigt och personligt.
- Balanserat innehåll. Content på hög nivå. Relevanta ämnen, som säljer produkterna i smyg.
- Kommentera och peppa andras inlägg i rätt kategori för att synas.

Verkligheten topp 4
- All over the place
- Tappar sugen
- Ingen tydlig linje
- Allt annat är roligare och viktigare

Räddning
- Anställa en mediestrateg!
Ta daaaa!
Billigt och bra!
Jag lär ju lyssna på den strålande mediestrategen så mycket mer än på mig själv😁
Och lyda mediestrategen😘
Och göra min läxa varje vecka 😂

Jajemensan!

Tjillevippen!

Likes

Comments

Tänd grillen, lägerelden, kaminen, kakelugnen och pannan med tjärstickor från Fjärås. 100% naturmaterial, inga tillsatser.

Klicka här för att komma till webbshoppen

Min sambos pappa, Rune, har länge tagit vara på tjärtallar för att ”dra tjärstickor” som är grymt bra att tända i spisen med. Tills alldeles nyligen är det bara utvalda släktingar som har fått ta del av hans hantverk vid födelsedagar och som julklappar. En mycket uppskattad present! Så uppskattad att vi bestämde oss för att låta fler få uppleva denna 100% naturliga och ekologiskt odlade braständare!

Kådan gör att det brinner bra
Vissa tallar bildar extra mycket kåda. Det har människor dragit nytta av i hundratals år. Den höga halten kåda gör virket naturligt impregnerat och traditionellt har man använt det kring fönster och till finsnickerier som under lång tid ska tåla väder och vind. Kådan fungerar också som tändvätska. Stickorna tar lätt fyr och brinner intensivt.

En liten varning - det sotar en del när tjärstickorna brinner, så det kan bli lite sot på insidan av kaminluckan.

Använd stickorna så här:

1. Bygg som vanligt upp din brasa med torr ved.
2. Stanna upp och njut av den härliga doften från tjärstickorna.
3. Tänd ett par, tre stickor och för in i den nedre delen av brasan för att få igång elden. Tjärstickorna avger hög värme och det behövs för att tända resten av brasan.

De fungerar utmärkt när man ska tända grillen, lägerelden, kaminen, kakelugnen och pannan. Jättebra att ha med på utflykt, eftersom de tål att få lite vatten på sig och ändå går att tända med.

Lokalproducerat och ekologiskt
Stickorna är garanterat lokalproducerade i Sverige. Tallarna har vuxit i skogen hemma i Sundstorp, utanför Fjärås. När min sambo Calle och hans pappa Rune jobbar i skogen för att gallra och ta hem ved, tar de vara på tjärtallarna de stöter på. Först torkas stora kubbar, sedan hugger de dem till mindre bitar som också får torka. Till slut dras stickorna för hand med en hovtång, när andan faller på, eller när det är slut i byttan i köket vid Rune och Ingrids vedspis.

Naturlig tjärhalt
Tjärhalten och storleken varierar och vi har inte skickat dem för tester på något laboratorium. Rune ser förstås lätt vilken sticka som är extra bra och vilken som är normal standard. Vi packar en bra blandning i varje paket. Vi levererar stickorna i presentförpackningar försedda med en liten informationsfolder.

50:- för 25 stickor
Allt detta hantverk, den härliga doften och en del av svensk skogsbrukskultur får du för endast 50:- per paket. Roligt att använda själv och en perfekt gå bort-present till alla med kamin, kakelugn eller vedeldning och folk som gillar friluftsliv.

Vill du ha en större mängd utan presentförpackning, så har vi nu stickorna för 1:75/st i webshoppen. Då packar vi det antal du vill ha i ett förbrukningspaket.

Du får beställa precis hur många stickor eller paket du vill!
För att få maximalt ut av fraktkostnaden rekommenderar vi tre eller sju paket.

Tre paket tjärstickor á 50:- och Postens spårbara tjänst ”skicka lätt” 53:- = 203:-

Sju paket tjärstickor á 50:- och Postens spårbara tjänst ”skicka lätt” 89:- = 439:-

De finns också att hämta i Fjärås och Kungsbacka.

Njut av en varm brasa!
// Malin och Calle

sökord som jag hoppas länkar till det här inlägget: Törestickor, töre, itänne, törved, tjärstickor, tjärtallar, tjärved, elda, starta en eld, få fyr på elden, starta en brasa, campingeld, lägereld, naturens egen tändvätska, naturlig tändvätska, eldstartare, braständare, fetved

Klicka här för att komma till webbshoppen

Många gillar våra tjärstickor.
Den åttonde februari 2017 fick vi ett härligt mejl:

Hej Malin.
Dina tjärstickor, som jag nu använt till och från i några månader, är smått fantastiska.
Ibland lägger jag in en för stor vedklabb i spisen. Den ligger och pyr och ryker och vill inte riktigt ta fart och tända.
Då petar jag bara in ett par av din tjärstickor undertill och – tjoff! det blir som att tillföra en skvätt fotogen. Göta Petter vilket fart det blir på elden!

Med vänliga hälsningar
Lennart Lindén

Tack Lennart! Vi är så glada att du gillar tjärstickorna!
Gör som Lennart och prova du med!

Likes

Comments

​Innan jag flyttar över det populäraste inlägget till min egen hemsida, så får jag se till att det kan ligga kvar tryggt på den här sidan. Dessa rader är alltså för att det ska synas att bloggen är aktiv och inte stängs av på grund av inaktivitet.

Kram Kram

Heja www.pysselparty.se !

Likes

Comments