Om det är något jag ser fram emot så är det resan till Thailand, den kunde inte komma fortare. Vanligtvis brukar jag inte se en resa som ett sätt att fly vardagen men det är nog just det som den kommer att bli, en resa bort från allt.

De senaste veckorna har varit tuffa för mig, främst energikrävande. Jag känner mig utmattad och lite "out of it", jag har låtit alldeles för många saker påverka mig vilket i sin tur smittat av sig på mitt humör och sinnesstämning. Jag har varit i obalans länge nu och jag känner verkligen hur ett avbrott från allt skulle göra under för mig, en rättvis chans att få ladda om batterierna.

Utöver den utmattningen så har jag hamnat i en svacka vad gäller mitt utseende, känner mig så fruktansvärt osäker i hur jag ser ut och tycker inte att något jag tar på mig ser bra ut. Usch jag avskyr verkligen att må såhär, men efter en situation i slutet av förra året så har jag inte kunnat sluta tänka på mina osäkerheter. Nej nej jag måste sluta se ner på mig själv jag vet ju det, men som sagt - det är en svacka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter just nu och kikar på lite OS-hockey, det är så skönt att få vara ledig i två dagar. Jag är fortfarande sjuk vilket känns smått retligt, men trots detta så har jag fortsatt som vanligt och inte låtit det stoppa mig. Dock kände jag igår på jobbet att jag var så oerhört seg och rösten lät inte som den skulle, så under dessa två dagarna ska jag verkligen försöka vila upp mig.

Igår var det alla hjärtans dag och den firades med Caroline i form av middag på Pinchos i följd av bio där vi såg Fifty Shades Freed. Pinchos har ett roligt koncept där man äter fler mindre rätter än en stor huvudrätt, min favorit var baconlindade dadlar. Filmen var bra, vackert gjort som de förra. Min favorit med filmerna, inklusive denna, är musiken för den är verkligen top-notch!

Likes

Comments

Imorgon är det alla hjärtans dag, dagen då vi firar kärleken och är lite extra kärleksfulla. Jag har turen att fira den med en god vän i form av middag och Fifty Shades-bio; sådär härligt klyschigt. Dessutom har jag en lillebror som fyller år just den fjortonde februari så det har alltid varit dag av glädje. Fast även om kärlek kan visas och spridas till fler än bara en partner så kan man som singel inte hjälpa att ändå fundera över sitt kärleksliv, det går ju nästan att inte göra det under denna dagen. Jag gör det, och jag tror säkert att många singlar gör det; medvetet som omedvetet.

Som den enda singeln i mitt umgänge så är det svårt att inte tänka på det. Det är ju inte så att jag går runt och tänker på det hela tiden varje dag, det är när jag väl tänker på det så går det från "varför är jag singel?" till att jag spinner vidare på en massa olika teorier; den ena teorin mer invecklad än den andra. Ibland tänker jag att det måste vara olika omständigheter, dålig timing och ointresse från mitt håll, men jag kan även beskylla mig själv för min nuvarande relationsstatus; "du är inte fin nog", "du är inte tillräcklig", "du är för krånglig och svår att ha att göra med". "Du kommer aldrig att träffa någon". Jag tänker så mycket att jag ibland sårar mig själv, låter rent idiotiskt när jag skriver upp det såhär och gör det uppenbart för mig själv. Men alla våra tankegångar och syner på saker och ting har ju att göra med våra erfarenheter, saker som har hänt som har format oss och kanske fått oss att tänka om..

Jag har varit singel i nästan exakt tre år, tre år som började katastrof men som senare utvecklades till att bli bland de bästa i mitt liv. Innan och även under det tidigare och enda förhållandet kämpade jag med psykisk ohälsa, jag hade diagnoser som fängslade mig och gjorde mig fånge i mitt egna huvud. Jag hade ingen frihet. Sakta men säkert började jag må bättre och jag kände mig friare för varje dag, sedan gick jag in i det nämnda förhållandet och ganska snart så togs min frihet ifrån mig igen och detta ledde till att mitt psykiska välmående försämrades drastiskt. Jag var en fånge igen, men inte bara i mitt huvud.
När man som jag varit i ett destruktivt förhållande så blir man mer försiktig med att dejta. Under dessa tre åren har jag inte dejtat speciellt mycket, jag har känt en viss rädsla för att träffa någon. Jag har varit rädd för att ge bort min egentid, rädd och inte redo för möjligheten att bli sårad eller lurad. Dessa tre åren har handlat om att bygga upp mig själv och skapa en sundare och bättre relation till mig själv. Det har varit en tid där jag lärt mig att sätta mig själv först och våga vara egoistisk, där mina drömmar och mina mål fått stå i centrum. Jag har aldrig mått så här bra som jag gör nu, vågar jag verkligen att riskera den lyckan?

I mitt fall är det en fråga om tid, tid att bygga upp en tillit till andra igen. Jag behöver lära mig att våga släppa in någon i min privata, läs väldigt privata, sfär och framförallt våga att tro på kärleken igen. Jag trodde verkligen inte att jag skulle ha så svårt att komma in i det igen eller att det skulle ta så lång tid, men jag har inte bråttom. Jag varken väntar eller suktar efter att träffa någon utan snarare ser fram emot när det händer, att det får komma när det kommer och att det då kommer att kännas rätt.
Tills den dagen så ska jag fortsätta att vårda min relation till mig själv och göra den starkare och starkare, för att vara singel är i slutändan inte så dumt trots allt. Jag har fått uppleva bland de bästa stunderna i mitt liv som singel och lärt mig så mycket av att vara på egen hand. Jag har byggt upp en självständighet och en glädje och lycka som kommer från mig själv och ingen annan. Och viktigast av allt,

Jag är fri.

Likes

Comments

Brr vad kallt det är ute, sådär isande kallt. Jag är glad att jag inte behöver gå ut idag, eller jo jag behöver gå till Apoteket men det ligger precis runt hörnet. Det är så typiskt att jag har blivit sjuk nu, nu när det känns som jag har hur mycket som helst att göra.

I söndags var det konsert, på Royal Arena i Danmark närmare bestämt. Artisten i fråga var Kygo, min absoluta favorit-DJ. Jag gillar hans harmoniska toner och hur han väljer att lägga upp sitt sound. Det var en dansfest i drygt tre timmar, en riktigt bra show.

Likes

Comments

Tanken var att vänta med gymträningen till efter Thailandresan men så igår blev det ett kvällspass med en polare och det finns verkligen inte bättre träningspass än dem där man utöver träningen kan snacka och skratta. Kommer att börja långsamt då jag inte tränat på ett tag för att gå sakta framåt och inte pusha något.

En rätt som blivit en vardagsfavorit för mig är stekt lax med bulgur (matvete) kokt med gurkmeja, grönsaker och kryddor. Grönsakerna kan man variera och eftersom jag kom hem så sent igår så fick det "bara" bli majs, annars är rivna morötter och paprika otroligt gott. Rätten tar bara tjugo minuter att göra så både snabblagad och nyttig.

Likes

Comments