Morgonrutiner & fantasilekar

Morgonen började med ett mindre kaos. Jag är jätte tankspridd. Det gör att jag gömmer mycket. Jag har alltid varit det, men ännu mer sen jag blev mamma. Det är ju enormt mycket att hålla reda på - det är trots allt två mini människor som man ansvara för helt och hållet. Isolde hade en BVC tid imorse och igår kväll försökte jag trycka in i huvudet: BVC - imorgon - Isolde. Jag har en fast rutin för morgnarna, post-it lappar på väggarna som påminner om saker och typ 115 larm för varje sak jag gör. Utan det lär jag inte komma i tid och jag lär glömma hälften (jag var sen till mitt eget bröllop, kom inrusande i kyrkan sista minuten, do I need to say more..). Men med mina smått extrema rutiner är jag numera för det mesta i tid. I alla fall, när jag gick och la mig igår kväll glömde jag att ställa om mina larm (i och med att morgonen skulle se annorlunda ut idag). När jag vaknar på morgonen är jag som hon bruden i 50 first dates (filmen) och har fullkomligt glömt att Isolde hade BVC. Jag kör min vanliga morgonrutin. Jag och Gabbe är alltid först uppe och jag påbörjar med allt i vanlig ordning. Efter en stund vaknar Isolde och skuttar glatt ut och säger ”jag ska till doktorn i dag mamma, jag ska byta om snabbt”. Det här händer i mitt huvud -> Mina barn har bättre minne och mer koll än jag tydligen. I alla fall, Juan tog Isolde till BVC. Jag lämnade Gabbe istället. Hann i tid till jobbet, men var minst sagt stressad. Plus denna fucking yrseln on top of it.

Isoldes 3 års kontroll gick i varje fall super, hon följer kurvan och allt annat såg bra ut.

Kvällen har flutit på i vanlig ordning. Gabriel hittar jämt på en massa lekar. Hans lekar involverar att möblera om och dra ut en massa. På bilden ser ni en av hans fantasilekar. Där har han ändå inte dragit ut mycket, de är värre när han t ex får för sig att bygga om hela rummet för att han vill bygga en låtsas motorväg av kuddar, böcker, möbler och annat han hittar. Till en början blev jag irriterad när han började dra ut saker och vände upp och ner på hela lägenheten. ​Ni med små barn vet hur frustrerande det är att konstant plocka undan allt och man hittar typ stekpannor under soffa och nycklarna inne i subwoofern.. (där la Gabbe mina nycklar en gång). Men när jag en dag börja plocka undan soffkuddarna han slängt ut över hela lägenheten och han sa ”mamma rör inte bilarna”, förstod jag att det är helt logiskt för honom, han drar inte ut saker för att vara jobbig på något vis - han använder bara fantasin och leker. Han har kul och han utvecklas av det! Så nu har vi kommit överens att han får leka så, men bara i ett rum i taget och han måste plocka undan efter sig själv också (jag hjälper honom lite så klart) och det fungerar bra.

Jag frågade honom ikväll vad han lekte (ni ser bilden längre upp). Han berättade att han har byggt ett postkontor och att han nu kan ta emot beställningar och sa ”vad vill du beställa mamma?” och sen fick jag beställa en massa låtsas grejer. Han är väldigt kreativ och leker konstant fantasilekar. Sånt ska man bara uppmuntra.

Konstverk #2 en stund senare.

Gillar