Julklappar till barnen & julstress

Idag har jag hämtat massor av paket. Hade inga barn med mig, men barnvagen fick följa med. Kanske låter (och ser) roligt ut med barnvagn utan barn, men jag tar faktiskt alltid med mig barnvagnen när jag går och handlar så jag slipper bära tungt. Hur praktiskt som helst ju. Kvällen har gått åt att slå in alla klappar.. eller ja, några kvar. Tycker det är världens tråkigaste sak att slå in presenter. Men det ska bli underbart att se barnens reaktioner imorgon när de ser att tomten har lagt presenter under garnen.

Till barnen brukar vi köra på 3 lite större presenter och 2 små grejer var. Tycker det är lagom med 5 julklappar per unge. Detta året blev de 4 var och en små sak extra var. Isolde får en interaktiv docka, en interaktiv katt, en sminkväska, nagellacksset väska och slime. Gabriel får en Spiderman blaster, pokemon leksak, verktygsbord/låda, spelet Doktor och slime. Tror de kommer bli nöjda.

Det verkar vara många som känner av julstress. Jag är en av dem kan jag säga, men sista åren har det minskat rejält. Dels har jag börjat planera allt i förväg, men har jag också (det viktigaste) sänkt standarden och skippat allt onödigt. Jag har också börjat kräva mer från Juan, det är hans ansvar lika mycket som mitt. Sen går det inte att träffa alla varje år, det stressar sönder en och tar bort all julkänsla för vår del. Numera firar vi själva med barnen den 23:e eller 25:e (viktigt för mig att de har egna traditioner hemifrån) och sen 24:e kör vi varannat år med var familj och kör julklappsspelet med vuxna. Jag älskar att ge gifts till folk, men när man ska köpa julklappar till typ 10 pers samtidigt.. oh lord säger jag bara, stressen kring det alltså! Jag som får psykbryt av att stå och välja mellan en apelsin- eller äpplejuice på Willys typ. Vad det gäller maten så sköter Juan all svensk julmat och jag tar det polska. Julpyntet låter jag barnen fixa nästan helt själv, hjälper bara till med det som de inte kan själva. Det behöver inte se perfekt ut. Det viktiga för mig är att känna julstämnigen och njuta av lugna dagar hemma med barnen. Så, mitt tips för alla er med julstress: fundera på vad DU vill ha ut av julen och kör på det. Sänk standarden, gör mindre och planera i god tid. Lägg hälften på er partner (de kan!).

Och sist men inte minst.. my precious 😍 Den är så fin! Och kameran så bra! Mitt skal från nudient har inte kommit än, så jag körde till Elgiganten idag (med munskydd, jag följer råden) och köpte snabbt ett vanligt genomskinligt skal. Har suttit och lekt med den nu en bra stund. Känner mig som ett litet barn på julafton haha Nu jäklar kommer det bli bättre bilder i alla fall. Jag har ju mina två systemkameror, men de använder jag mest till speciella bilder, så en bra mobil kamera är ett måste för mig! #bloggerlife 😂

Gillar

Kommentarer