En liten lista - 2018

Jag älskar listor. Jag skriver inte många här på bloggen, men jag skriver en massa i mobilen eller i mitt huvud haha Året börjar gå mot sitt slut och jag har gjort några listor, här kommer en.

Största förändring:
Jag började jobba igen. Minns ni hur många inlägg jag skrev om vilken ångest jag hade inför att börja jobba.. Jag kunde då inte alls föreställa mig jobblivet igen efter att ha varit föräldraledig 3,5 år. Jag levde och andades barnliv och jobblivet kändes så overkligt, som en annan värld långt borta. Men allt blev bra, ett nytt kapitel startades. Jag saknar en del saker med mammaledighets-livet, men samtidigt föll en del andra pusselbitar på plats när jag började jobba igen och ett nytt liv öppnades upp som jag verkligen saknade.

Första jobbdagen

Ätit mest av i år:
Sushi, I love sushi. När jag beställer sushi till lunch kan de rabbla upp hela min beställning innan jag ens sagt något haha Så ofta äter jag sushi.

Det bästa det här året:
Utöver alla fina minne med barnen (inget slår det), är det bästa att jag hittade tillbaka till mig själv. Eller ja, inte direkt tillbaka, utan jag hittade fram till den Jojo jag är nu och det är så befriande. Jag har aldrig känt mig bättre. Jag tappade bort mig själv helt efter barnen. Så mycket hade hänt. Jobbet, Nathaniel, graviditeterna, min hemska förlossning, oron och sen det underbara, men samtidigt otroligt tuffa barnlivet. Jag försvann helt i en egen bubbla. Men jag behövde det. En paus från verkligheten. En paus från andras krav och förväntningar. Få chans att sörja ifred. Få chans att för första gången få vara ifred och andas från allt och alla. Och jag njöt av mammalivet och barnen. Jag hade den bästa mammaledigheten trots allt. Jag älskade det och gick in helt i det. Tänkte inte på något annat än det som jag befann mig i då. Samtidigt var det på bekostnad av mig själv. Jojo försvann och mammarollen tog över. But I’m back :)

Jag under mammaledigheten. Starkare och lyckligare än någonsin som mamma, but totally lost med mig själv.

Sämsta under året:
Att inte få träffa minna vänner lika ofta sen jag började jobba.

Blev många träffar, fikor och vagnprommenader med vännerna och mammagrupperna.

Insikt detta år:
Livet är till för att leva & låt saker run its natural course, släpp kontrollen.

Läxa detta år:
Vara mer privat.

Bästa inköp:
Apple AirPods, om jag skulle ta med tre saker till en öde ö så är dessa en av sakerna, that’s how much I love them!

Misslyckat mål:
Träning. Minns ni mitt inlägg om hur jag skulle förändra mitt liv och jag cyklade på nyår och köpte gymkort (det är en typisk mig-grej att göra). Well, that was pretty much the only time I went to the gym haha

Bästa album detta år:
Helt klart Mac Miller - The Divine Feminine och Swimming

Mest spelade låt:
Ariana Grande - Dangerous woman, spelade sönder denna under sommaren.

Lyckat mål:
Jag har faktiskt lyckats gå att lägga mig hyfsat tidigt för det mesta (förutom idag, är helt uppe i varv och väntar på att min Lergigan ska verka). Jag la mig förut aldrig tidigare än typ 23:30-00, men nu är jag oftast i säng vid 22-22:30. Synd bara att jag inte kan sova normalt, men jag har i alla fall fullföljt oftast och lagt mig i tid och det är det som räknas!

Stolt över mig själv:
1) Att jag inte ältar lika mycket längre, jag släpper lättare på saker och vissa saker bryr jag mig inte om alls längre. 2) Att jag utmanade mig själv och gick på kören, alone!

Gillar