Vuosi 2018

Vuoden 2018 aikana koin paljon kaikkea uutta ja erilaista. Alkuvuodesta kilpailin mm. Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Rovaniemellä, jotka olivat lopulta koko urani viimeiset kilpailut. Lyhytohjelmakilpailussa kaaduin kolmoisflipin, jossa nilkkani vääntyi (jälleen kerran) ja venäytin samalla nivelsiteet nilkastani. En pystynyt jatkamaan enää vapaaohjelmakilpailuun, mikä oli suuri pettymys minulle, sillä olin jo etukäteen hieman miettinyt, että nämä saattaisivat olla urani viimeiset kilpalut. Rovaniemen kilpailun jälkeen matkustin suoraan siskoni luokse Ouluun, jossa olin muutaman päivän ajan.

PM-kilpailujen jälkeen meillä oli seuran keväynäytös, jossa teemana oli "Pikku Ponit" ja minä esiinnyin siinä pääponin roolissa. Kevään aikana olin myös ensimmäisissä ylioppilaskirjoituksissani sekä juhlin penkkareita ja kävin abiristeilyllä.

Kevätnäytöksen jälkeen en ollut vielä päättänyt, jatkanko luistelua vai en. Olin ollut noin viikon näytöksen jälkeen treeneissä, kunnes valmentajani kyseli jatkostani. Päätös oli tehtävä melko pian, sillä tulevaa kautta alettiin suunnittelemaan jo hyvissä ajoin. Pidimme valmentajien kanssa keskustelun jatkostani ja minulla oli mukanani lista luistelun plussista ja miinuksista, ja lopulta keskustelu päättyi monen asian myötä lopettamispäätökseen.

Lopettamisen jälkeinen kesä oli minulla hyvin outoa ja uutta aikaa, sillä en ollut koskaan ennen elänyt kesää ilman luistelutreenejä ja urheilua. Olin pitkään lopettamisen jälkeen hieman "hukassa" ja koin identiteettikriisin, sillä elämästäni katosi kuitenkin itselleni niin iso ja merkittävä asia. Loppukeväästä aloitin tanssiharrastuksen, ostin jäsenyyden kuntosalille, ohjasin muutaman tunnin viikossa luistelukoulua ja sain töitä kaupan alalta. Kesällä työskentelin mm. lasten kesäkerhojen liikuttajana.

Loppukesällä keskityin ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen. Elokuussa kävin taas pitkästä aikaa siskoni kanssa luistelemassa ja otin viime vuonna minulle ostetut uudet luistimet käyttöön. Pääsin myös syksyllä valmentamaan Tapparan luistelukoulun lisäksi myös harraste- ja kilparyhmiä säännöllisesti. Tein lisäksi satunnaisesti töitä eri ruokakaupoissa. Syksyllä menetimme kolmannen kissamme Miirun munuaisvian vuoksi, mutta tilannetta helpotti kuitenkin se, että meille jäi kotiin kuitenkin kaksi muuta kissaa.

Syksyllä sain idean näytösluistelijaksi hakemisesta. Olen haaveillut pienestä pitäen pääseväni maailmalle näytösluistelijaksi urani päätyttyä, ja otin asian urani päätyttyä uudestaan mietintään. Ajatus maailmalle lähtemisestä houkutteli, vaikka pelkäsinkin, etten enää osaisi hyppyjä ja piruetteja tarpeeksi hyvin pitkän tauon jälkeen sekä sitä, miten kauan joutuisin olemaan pois Suomesta ja kaukana läheisistäni. Otin kuitenkin rohkeasti askeleen kohti unelmaani ja lähetin hakemuksen Bietak Productions -luistelunäytökseen Royal Caribbeanin laivoille. Vaikka Skype-haastattelu meni mielestäni englannin kielellä minulta todella huonosti, sain viikon päästä sähköpostin, jossa minulle tarjottiin 6-8 kuukauden mittaista sopimusta Freedom of the Seas -laivalle ensi heinäkuusta alkaen. Laiva lähtee Puerto Ricosta ja seilaa useilla Karibian saarilla. Olin todella iloinen asiasta ja sopimuksen hyväksymisen myötä tein päätöksen, että lähden ensi kesänä Karibialle. Minua hieman huoletti, että miten pystyn pitämään taitojani yllä heinäkuuhun asti kun en enää harjoittele ja treenaa jäällä, mutta onneksi sain mahdollisuuden käydä entisten harjoituskavereideni kanssa viikoittain aamujäillä. Olen nyt loppusyksystä lähtien käynyt jäällä kerran viikossa pitämässä taitojani yllä ja luodakseni itselleni uskoa siihen, että pystyn kyllä selviämään tästä kuuden kuukauden odotusajasta ennen lähtöä.

Ensi kesän suunnitelmien luominen ja uusien valmennusjuttujen lisääntyminen helpottivat identiteettikriisiäni ja tunsin, että minulla on taas vihdoin selkeä suunta elämälleni. Luistelun lopettamisen jälkeen koin elämäni jollain tavalla merkityksettömäksi ja vailla tavoitteita, mutta nyt onneksi tilanne on hieman helpottunut. Toki edelleen saatan kokea hetkiä, jolloin haen uutta identiteettiäni, mutta nämä hetket tulevat usein esiin silloin kun minulla ei ole päivälle mitään suunnitelmia tai tekemistä. Siksi olenkin pyrkinyt pitämään itseni edelleen melko kiireisenä.

Vuonna 2019 haluan olla iloisempi, huolettomampi ja stressata vähemmän. Pyrin olemaan positiivisempi, yritän olla enemmän oma itseni välittämättä liikaa muiden mielipiteistä ja teen enemmän asioita, joista nautin.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Iina / MouMou,
Ihana lukea, kun joku seuraa unelmiaan! Oot rohkea. 😊
moumou.fi
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kiitos paljon!😊❤️
nouw.com/joannakallela
kiiainnanmaa
kiiainnanmaa,
Vitsi miten tapahtumarikkaalta sun vuosi kuulostaa! Toivottavasti saavutat tänä vuonna tavoitteet iloisuudesta, huolettomuudesta ja vähemmästä stressistä! <3
nouw.com/kiiainnanmaa
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kiitos!😊💖
nouw.com/joannakallela
Henna,
Sulla on kyllä aivan ihanan aito tää blogi! 😊 Sekä hurjan paljon kaikkea ihanaa on sun vuoteen kyllä mahtunut! Varmasti ollut iso juttu tuo luistelun lopettaminen, mutta kun jotain ovia sulkee elämästä, sitä mukaa aukeaa uusia!<3 😊 Pitääkin tallentaa tää sun blogi lukulistalle!
www.hennam.fi
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kiitos paljon ihanasta kommentista!❤️ Kiva jos jäät seurailemaan mun blogia!😊
nouw.com/joannakallela