Usein kysytyt kysymykset elämästäni Karibialla

Mikä oli parasta Karibialla työskentelemisessä?

- Se, että sain luistella työkseni! Lisäksi sain samaan aikaan nauttia Karibian lämmöstä ja nähdä kaikkia todella upeita paikkoja. Sain myös laivalla monia todella hyviä ystäviä ympäri maapalloa ja opin uusia asioita eri kulttuureista.

Oliko reissu juuri sellainen, mitä sen odotitkin olevan? Koitko kaikki asiat, mitä halusit kokea matkan aikana?

- Oli! Kokemus oli juuri sellainen kuin sen odotinkin olevan ja olen todella tyytyväinen, että päätin lähteä Karibialle. Koin melkein kaikki asiat, mitä halusin kokea matkan aikana.

Mikä oli reissusi paras kokemus?

- Koin reissun aikana todella monia upeita kokemuksia, mutta ehkä suosikkini oli se, kun vaelsimme Aruballa Arikok Natural Park - nimiseen luonnonalueeseen. Vaeltaminen kesti noin 1,5 suuntaansa, ja kohteessa meitä odotti upea luonnonallas, jossa vesi oli turkoosinväristä. Vaeltaminen 30 asteen lämmössä tuntui loppuvaiheessa aika haastavalta, mutta selvisimme reissusta kuitenkin todella hyvin. Myös Sint Maartenissa lentokenttärannalla käyminen oli upea kokemus!

Kokemukset Karibialta

Mitä jäät kaipaamaan eniten Karibiassa?

- Jään kaipaamaan Karibian lämpöä, kaikkia niitä upeita saaria millä kävimme, luistelemista ja yleisölle esiintymistä sekä tietysti kaikkia ystäviäni!

Mitä kaipasit eniten Suomesta?

- Eniten kaipasin ystäviäni ja perhettäni. Kaipasin myös suomalaista joulua ja lunta. Ruuista kaipasin suomalaisia kaloja ja rahkaa.

Missä asuitte laivalla?

- Asuimme pienissä hyteissä huonekaverin kanssa. Itselläni ehti olla puolen vuoden aikana kuusi eri huonekaveria. Huonekaverini olivat Latviasta, Meksikosta, Unkarista, Filippiineiltä, Kiinasta ja Englannista.

Mitä teit yleensä vapaa-aikanasi?

- Kävin ulkona kahviloissa tai ravintoloissa hyödyntämässä ilmaista nettiä tai kavereideni kanssa esimerkiksi rannalla. Kun olin laivassa, olin joko treenaamassa kuntosalilla tai jäällä, ottamassa aurinkoa laivan allaskannella, viettämässä aikaa kavereideni kanssa tai hytissäni katsomassa elokuvia.

Koetko, että kielitaitosi kehittyivät puolen vuoden aikana?

- Kyllä! Puhuminen englanninkielellä on minulle nyt helpompaa, eikä virheiden tekeminen stressaa enää niin paljoa. Kuullunymmärtämiseni parani myös, sillä opin ymmärtämään eri aksentteja paremmin. En vielä kuitenkaan puhu englantia mitenkään täydellisesti ja usein minulle tulee tilanteita, jolloin en ehkä osaa ilmaista joitain asioita ihan yhtä hyvin kuin suomenkielellä. Pärjään silti kuitenkin englanninkielellä todella hyvin.

Työskenteleminen show-luistelijana

Nautitko työstäsi show-luistelijana?

- Ehdottomasti! Rakastan luistelua ja esiintymistä, joten tämä työ tuntui todella upealta!

Mitä töitä työnkuvaasi kuului luistelemisen lisäksi?

- Työnkuvaani kuului yleisöluisteluissa työskenteleminen, jossa tehtävänäni oli antaa matkustajille kypärät ja luistimet ja varmistaa, että he allekirjoittavat lomakkeen ennen jäälle menoa. Laivalla oli myös turvallisuuskoulutuksia niin matkustajille kuin henkilökunnallekin, ja siellä olin johtajan roolissa omalla turvallisuuspisteelläni. Lisäksi toimimme teatterissa backstagella avustajina tanssijoiden nopeissa pukuvaihdoksissa. Minulla oli myös lisätyö, jossa myin asiakkaille Wifiä laivan promenadilla. Kaikki työ tapahtui siis englanninkielellä, mutta joskus puhuin myös muutaman sanan espanjaa asiakkaille, jotka eivät osanneet englantia.

Onko laivalle vaikea päästä töihin show-luistelijaksi? Mitä sinne vaaditaan?

- Olen kuullut, että laivalle on vaikeampi päästä kuin esimerkiksi Disney on Iceen. Laivalla naisilta vaaditaan kaksoisakseli ja miehiltä kolmoishyppyjä. Lisäksi vahvat esiintymis- ja luistelutaidot, notkeusasennot ja hyvät piruetit ovat eduksi.

Karibian reissun jälkeinen elämä

Mitä suunnitelmia sinulla on nyt tulevaisuudelle?

- Suunnitelmani ovat vielä jossain määrin hieman auki tulevaisuudelle, mutta todennäköisesti haen opiskelemaan kauppatieteitä. Joudun mahdollisesti muuttamaan Tampereelta johonkin toiseen kaupunkiin opintojen perässä.

Voisitko kuvitella lähteväsi uudestaan laivalle show-luistelijaksi tai muualle maailmalle?

- Voisin! Rakastan luistelemista ja matkustamista, joten nautin tästä työstä paljon. Lisäksi laivalla saa säästettyä rahaa todella hyvin. Luistelemista ei voi tehdä ammatikseen kovinkaan montaa vuotta 30 ikävuoden jälkeen, joten tätä työtä ei voi tehdä koko loppuelämää.

Tuliko sinulle kulttuurishokkia Suomeen palattuasi?

- Tuli! Ja jollain tavalla edelleenkin näin kuukausi palaamiseni jälkeen huomaan asioita, mitkä ovat täällä Suomessa eritavalla verrattuna muuhun maailmaan. Kun palasin Suomeen, olin ihmeissäni siitä, kuinka vähän ihmiset halaavat toisiaan Suomessa ja se tuntui minusta todella oudolta, sillä olin Karibialla tottunut halailemaan kaikkia kavereitani ja tuttujani todella usein. Karibialla jouduin myös aika usein perustelemaan käyttäytymistäni ja suomalaisille normaalia hiljaisuutta oman kulttuurini kautta.

Oliko kielen vaihtaminen englanninkielestä takaisin suomenkieleen haastavaa?

- Kieltämättä oli haastavaa, etenkin ensimmäisinä päivinä. Kun aloin puhua suomea, aloitin aina vahingossa jonkun lauseen englanniksi tai jopa keskellä lausetta saatoin vaihtaa kieltä. Muutaman päivän jälkeen kuitenkin opin taas puhumaan suomea "normaalisti". Tosin edelleen minulle tulee joskus tilanteita, jolloin ajattelen asioita englanniksi ja minulle tulee sanat mieleen englanniksi suomen kielen sijaan.

Miten olet viihtynyt nyt Suomessa? Mikä pitää sinut kiireisenä Suomessa?

- Olen viihtynyt Suomessa hyvin. Erityisesti olen ollut iloinen, kun olen nähnyt lunta pitkästä aikaa. Kuitenkin kun lumet ovat sulaneet, en ole nauttinut pimeydestä kovinkaan paljoa. Olen myös alkanut kaipaamaan taas luistelemista. Olen tehnyt erilaisia keikkatöitä, muuttanut uuteen omaan asuntooni ja nähnyt joitain kavereitani, joten olen pitänyt itseni melko kiireisenä. Haaveilen myös tällä hetkellä siitä, että pääsisin tekemään koreografioita luistelijoille.


Jos haluat vielä tietää jotain laivaelämästä tai show-luistelijan työstä, jätä kommenttiboksiin kysymyksesi! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit