Terveellinen suklaapuuro

Mun yksi lemppariaamupaloistani on suklaapuuro jogurtilla ja hedelmillä. Tämä puuro on terveellisempää kuin tavallinen suklaapuuro, sillä tähän ei lisätä ylimääräistä sokeria (eikä rasvaa), vaan makeus tulee hunajasta. Puuroon lisättävistä hedelmistä tulee myös makeutta, ja esimerkiksi banaani sopii tähän todella hyvin. Myös mandariini, päärynä tai ananas sopii hyvin sekä lisäksi makua ja raikkautta tähän puuroon saa lisäämällä jogurttia tai rahkaa.

Ohje terveelliseen suklaapuuroon

1 dl kaurahiutaleita

2 dl maitoa

1-2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (leivontakaakaojuhetta)

ripaus kanelia

ripaus kardemummaa

1 rkl hunajaa (oman maun mukaan)


Puuron voi tehdä joko normaalisti keittämällä liedellä tai sitten mikrossa. Itse valmistan puuroni mikronkestävässä, kannellisessa Tupperware-astiassa, joka on tarkoitettu ruuanlaittoon. Kannellinen astia sopii hyvin, niin puuro ei tule mikrossa yli astiasta. Ohjeessa olevat määrät eivät ole ihan tarkkoja, sillä puuroa voi tuunata ja maustaa oman maun mukaan.

1. Jos teet puuron mikrossa, valitse mikronkestävä, syvä (ja mahdollisesti myös kannellinen) kulho/astia. Sekoita kaurahiutaleet, kaakaojauhe, kaneli ja kardemumma yhteen.

2. Sekoita joukkoon maito ja hunaja.

3. Jos valmistat puuron mikrossa, laita puuro mikroon noin 2-3 minuutiksi. Sekoita puuroa valmistuksen puolivälissä ja katso, ettei puuro tule yli astiasta.

4. Jos puuro ei ole vielä tarpeeksi kypsää, laita se vielä hetkeksi mikroon tai anna hautua hetken aikaa kannen alla. Tarjoile puuro hedelmien, marjojen ja jogurtin kanssa. Halutessasi voit lisätä puuroon myös pähkinöitä, siemeniä tai mysliä.


Kommentoi, jos aiot laittaa tämän reseptin kokeiluun! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anne Villa Emmasta,
Hei, kiva kun olit vieraillut blogissani! 😊 Tulin vastavierailulle.
Tämä suklaapuuro menee kyllä kokeiluun. ♥
www.lily.fi/blogit/villa_emmassa
Anne,
Menikin tuo osoite väärin 😊
www.lily.fi/blogit/villa-emmassa
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kiitos kun tulit vierailulle, ja kiva jos menee kokeiluun! 😊
nouw.com/joannakallela