Paluu Suomeen - mitä mulle kuuluu?

Palasin Karibialta takaisin Suomeen noin kolme viikkoa sitten ja kolmessa viikossa olen ehtinyt tekemään todella monia asioita täällä Suomessa. Kotiin tultuani aloitin heti osa-aikatyöt, ja tällä hetkellä olen taitoluisteluvalmennuksen lisäksi kolmessa muussakin työpaikassa keikkatyösuhteella. Työskentelen Teboililla, S- ja K-ryhmän kaupoissa extraajana sekä eräässä perheessä kotiapulaisena.

Päätin toteuttaa myös asian, josta olen haaveillut jo pitkään - muutin ensimmäiseen omaan asuntooni. Sain todella nopeasti todella kivan ja edullisen asunnon, johon muutin noin viikko sitten. Kutsuin myös muutaman kaverini käymään asunnollani tupaantuliasten merkeissä. Tammikuun aikana pääsin näkemään perheeni lisäksi monia ystäviäni, joita en ole yli puoleen vuoteen nähnyt.

Nyt kun olen saanut töitä ja asunnon, seuraava etappini on alkaa valmistautumaan kauppatieteiden pääsykokeisiin. Yritän hakea opiskelupaikkaa Tampereelta, mutta jos en pääse Tampereelle, on minulla kuitenkin mahdollisuus päästä Jyväskylään.

Sain myös "extempore-idean" lähteä heti helmikuun alussa uuteen reissuun - varasin itselleni muutaman päivän pituisen matkan Espanjaan, jossa Freedom of the Seas -laiva on tällä hetkellä kunnostettavana helmikuun ajan. Pyysin joitain kavereitani mukaan, mutta heille tämä ajankohta oli huono, joten päätin, että lähden yksin. Lennän ensin Helsingistä Sevillaan, josta menen bussilla Cadiz-nimiseen rantakaupunkiin, jossa pääsen näkemään muutamia kavereitani kyseiseltä laivalta. Cadiksessa vietän kaksi yötä, ja kolmannen yöni vietän Sevillassa. Sevillasta lentoni takaisin Suomeen lähtee lauantai-aamuna, mutta minulla on pitkä vaihto Mallorcalla, joten ehdin käymään kiertämässä myös sitä kaupunkia hieman. Reissu kokonaisuudessaan kestää siis neljä päivää.

En ole ikinä ennen tehnyt lomamatkoja yksin tai ostanut matkaa seuraavalle viikolle, mutta mielestäni joskus elämässä on hyvä tehdä ja kokeilla asioita, joita ei ennen ole tehnyt! Jotkut ihmiset ovat ihmetelleet, että miksi päätin näin heti Suomeen palattuani lähteä taas matkalle, mutta syynä on se, että tämän hetkisen elämäntilanteeni vuoksi pystyn helposti lähteä matkalle juuri tähän ajankohtaan. Lisäksi rakastan matkustamista, ja matkailu avartaa monella tavalla. Freedom of the Seas -laivalla on työntekijöitä ympäri maapalloa, joita en välttämättä tule näkemään tulevaisuudessa kovin montaa kertaa enää, mutta nyt kun laiva on Euroopassa, ei matka sinne ole ihan liian pitkä ja pääsen näkemään muutamia kavereitani vielä ehkä viimeisen kerran.

Tykkää-merkinnät

Kommentit