Merimiesterveystarkastus Turussa

Viime maanantaina matkustin junalla yksin Turkuun ja vietin päiväni siellä. Matkani tarkoituksena oli mennä suorittamaan merimiesterveystarkastus Turun Mehiläiseen, sillä se on ainut paikka Suomessa, jossa tuon voi suorittaa. Terveystarkastukseen kuuluvat laboratoriokokeet ja rintakehän röngenkuvauksen suoritin kuitenkin Tampereella.

Mikä ihmeen merimiesterveystarkastus?

Merimiesterveystarkastus vaaditaan niiltä henkilöiltä, jotka hakevat laivalle töihin. Royal Caribbean -laivalle vaadittava merimiestarkastus oli hyvin laaja, sekä myös kallis - kokonaisuudessaan tarkastus maksoi minulle yli tuhat euroa. Tarkastukseen kuuluivat esimerkiksi:

- keuhkojen röntgenkuvaus

- verikokeet, esimerkiksi kolesterolimittaukset ja huumetestit

- näön, kuulon, pituuden, painon, verenpaineen ja sykkeen mittaukset

Lisäksi ennen lääkärin vastaanotolle saapumista minun piti täyttää monta kaavaketta, joissa kysyttiin muun muassa aikaisemmista ja nykyisistä sairauksista, erilaisista oireista, vammoista, loukkaantumisista, lääkityksistä, allergioista ja mielenterveysongelmista.

Jännitin hieman tarkastusta etukäteen, sillä kyseinen tarkastus ratkaisee sen, pääseekö laivalle töihin vai ei. Onneksi kuitenkin terveyteni oli riittävän hyvä ja pääsin tarkastuksesta läpi.

Kävin syömässä Turussa Oscar Pub & Grill - nimisessä ravintolassa, jossa tilasin superfood-lautasen, johon tuli muun muassa lohta, kvinoaa, siemeniä, granaattiomenaa ja vihanneksia.

Ruokailun jälkeen kävin kiertelemässä kaupungilla ja ostamassa uusia vaatteita. Päivä kului nopeasti, ja yksin reissaaminen oli vaihteeksi ihan mukavaa.

Paluumatkalla ostin junaan evääksi Valion ProFeel proteiinipirtelön.

Seuraavan kerran matkustan Helsinkiin, sillä tarvitsen Yhdysvaltoihin viisumin, joka pitää anoa Helsingin suurlähetystössä.

Tykkää-merkinnät

Kommentit