Matka yksin Espanjaan: Sevilla, Cadiz & Mallorca

Pari viikkoa sitten tein yksin pienen lomamatkan Espanjaan, sillä halusin lähteä lomalle ulkomaille. Koska minulla ei sillä hetkellä ollut vakituista työtä tai mitään muutakaan, minkä takia minun olisi pitänyt pysyä Suomessa, oli minun oli helppo lähteä maailmalle. Päätin lähteä Espanjaan, sillä kyseinen risteilylaiva jolla olin ollut töissä, oli sillä hetkellä kunnostettavana Espanjassa ja halusin mennä tapaamaan muutamia kavereitani laivalta. Kukaan kavereistani Suomesta ei päässyt niin lyhyellä aikataululla lähtemään mukaani, joten päätin lähteä yksin.

Ensimmäiset kaksi yötä vietin Cadiz-nimisessä kaupungissa. Matkustuspäivän jälkeisenä aamuna menin argentiinalaisen kaverini sekä kiinalaisen entisen huonekaverini kanssa kahville, jonka jälkeen lähdin meksikolaisen kaverini kanssa bussilla Sevillaan, jossa vietimme melkein koko päivän. Sevilla oli todella upea kaupunki ja se oli täynnä isoja ja kauniisti koristeltuja linnoituksia.

Sevilla on kaupunki, jota voisin ehdottomasti suositella muillekin matkailijoille. Cadiz-rantakaupunki on noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä Sevillasta, ja sitä voisin myös suositella lämpimästi. Cadiz on varmasti etenkin kesällä todella hyvä kohde rantaloman ja kaupunkiloman yhdistämiseen.

Sevillassa ja Cadiksessa vietin suurimman osan ajastani muutaman kaverini kanssa eri paikkoja kierrellen ja nähtävyyksiä katsellen. Viimeisen yöni vietin Sevillassa Air Bnb -asunnossa, ja aamukuudelta lähdin kohti lentokenttää. Lentoni oli kohti Palma de Mallorcaa ja se kesti vain noin 1,5 tuntia. Mallorcalla olin noin puolikymmeneltä aamulla. Minulla oli yhdeksän tuntia aikaa ennen seuraavaa lentoani, joten lähdin yksin kiertelmään Mallorcan keskustaa.

Mallorcalla kiersin läpi suosituimmat nähtävyydet, kävin syömässä espanjalaista paellaa sekä löysin kivan rantakahvilan, jonne menin nauttimaan auringosta ennen lentokentälle takaisin palaamista. Lentoni kohti Suomea lähti noin kymmenen aikoihin ja Helsinkiin saavuin puoli yhden aikoihin yöllä. Kotona olin vähän ennen kello viittä aamulla.

Tämä reissu oli jollain tavalla mielestäni avartava kokemus, sillä en ole ennen tehnyt lomamatkaa yksin. Vaikka en ollutkaan koko matkaa yksin, lensin ja matkustin Espanjaan ja sain seikkailla Mallorcalla vieraassa kaupungissa yksin. Yksin matkustaessa kaikki päätökset ja suunnitelmat voi ja pitää tehdä itse ja ainoastaan itse on vastuussa kaikesta, ja mielestäni se opettaakin itsenäistymistä ja antaa lisää itsevarmuutta ja tunnetta siitä, että pärjää. Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla yksin ulkomaille matkustamista ja olen iloinen siitä, että päätin toteuttaa toiveeni. Vaikka usein muiden seurassa lomamatkan tekeminen onkin kivempaa, kuitenkin mielestäni jokaisen olisi jossain vaiheessa elämäänsä hyvä kokeilla yksin matkustamista.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Ihanat kuvat. Sevilla näyttää olevan tosi kaunis kaupunki.
nouw.com/jossustravelpics
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kiitos! Joo, Sevilla oli kyllä todella upea kaupunki!😍
nouw.com/joannakallela
Pieniruskeatytto
Pieniruskeatytto,
Ompa kivoja kuvia! Millä muokkaat niitä?😍
pieniruskeatytto.com
nouw.com/pieniruskeatytto
JoannaKallela
JoannaKallela,
Kiitos paljon! Muokkaan yleensä Adobe Photoshopilla, mutta tämän postauksen kuvat muokkasin kännykälläni VSCO-sovelluksella 😊
nouw.com/joannakallela