Kaksi viikkoa lähtöön Karibian jääshow’hun

Enää on noin kaksi viikkoa jäljellä siihen, että lähden Karibialle show-luistelijaksi 6,5 kuukauden ajaksi. En malta odottaa! Päätin tehdä postauksen, jossa kerron vastauksia minulta usein kysyttyihin kysymyksiin reissuun liittyen. Koska en itse ole vielä kyseistä työtä tehnyt, niin joihinkin kysymyksiin osaan vastata varmasti paljon paremmin sitten kun olen ollut siellä laivalla töissä :)


Minkä niminen laiva on?

- Freedom of the Seas, Royal Caribbean -laivayhtiön laiva

Milloin lähdet sinne?

- Lentoni lähtee 6.7. klo 8.00. Lähden kotoani 5.6. sillä menemme yöksi Helsinkiin. Lennän Helsingistä Lontooseen, Lontoosta Philadelphiaan ja Philadelphiasta San Juaniin. Lentoaikaa kertyy yhteensä noin 15 tuntia, ja perillä San Juanissa olen noin klo 22 paikallista aikaa.

Missä kaikkialla laiva seilaa?

- Laiva lähtee San Juanista, Puerto Ricosta ja seilaa itäisillä ja eteläisillä Karibian saarilla. Näitä kohteita ovat esimerkiksi St. Maarten, St. Kitts, Antigua ja Barbuda, St. Lucia, Barbados, Aruba, Curacao ja Bonaire.

Kuinka kauan yksi risteily kestää?

- Kahdeksan päivää.

Miten laivalla pystyy luistelemaan?

- Laiva on niin iso, että sinne mahtuu sellainen pieni jääkenttä, jossa luistelemme :)

Mistä sait idean lähteä show-luistelijaksi Karibialle ja miten sait paikan itsellesi?

- Olen jo pienestä asti haaveillut lähteväni Karibialle show-luistelijaksi. Omassa seurassani on ollut muutama luistelija kiertämässä maailmaa show-luistelijana, ja idean olen saanut heiltä. Karibian jääshow kuulosti mielestäni vähän mielenkiintoisemmalta kuin esim. Disney on Ice, joten päätin valita Karibian show’n. Hain show’hun viime syyskuussa laittamalla hakemuksen sähköpostilla, johon laitoin videon luistelutaidoistani sekä listan saavutuksistani CV:n muodossa. Pian sen jälkeen minulla oli lyhyt Skype-haastattelu englanniksi, jonka jälkeen minulle tarjottiin kyseistä työmahdollisuutta!

Kuinka monta luistelijaa yhdellä laivalla on?

- En tiedä vielä ihan tarkkaan, mutta varmaankin noin 10.

Tiedätkö/tunnetko entuudestaan niitä luistelijoita, jotka tulevat kanssasi samalle laivalle?

- En tiedä vielä, ketä muita luistelijoita kyseisellä laivalla on. Se selviää viimeistään laivalla sitten! :D Tunnen kuitenkin muutamia suomalaisia luistelijoita, jotka esiintyvät muilla Royal Caribbeanin laivoilla. Kuitenkin hyvin todennäköisesti olen laivallani ainut suomalainen luistelija.

Pelottaako sinua lähteä työhön, jossa puhekielenä on englanti ja kukaan muu ei puhu suomea?

- Ei! Olen kehittynyt englannin kielessä melko paljon viime vuosien aikana, ja uskon, että tulen pärjäämään näillä kielitaidoillani. Tärkeintä kuitenkin on se, että uskaltaa puhua rohkeasti eikä pelkää virheiden tekemistä.

Aiotko lähteä tämän 6,5 kuukauden sopimuksen jälkeen uudestaan Karibialle show-luistelijaksi?

- En tiedä vielä. Sen näkee sitten, kun olen nähnyt, millaista laivaelämä on :) Olen kuitenkin miettinyt, että jos show-luistelijan elämä on todella kivaa, niin saatan jatkaa työtä vielä toisen sopimuksen verran. Jos kuitenkaan en jatka työtä enää, niin sitten haen opiskelemaan kauppatieteitä yliopistoon ja jatkan töitä osa-aikaisena valmentajana.

Laitatko Karibialta sitten jotakin kuvia ja videoita show’sta?

- Kyllä! Otan varmasti kuvia, ja todennäköisesti saatan alkaa tekemään myös videoita uudella Canon M50-kamerallani sekä GoPro:llani.


Sitten kun olen ollut jonkin aikaa töissä Karibialla, voin tehdä uuden kysymyspostauksen, jossa vastaan myös sellaisiin kysymyksiin, mihin en tällä hetkellä vielä osaa vastata :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit