Kaksi kuukautta jäljellä Karibialla

Tällä viikolla laskin, että mulla on enää alle 10 viikkoa siihen, että palaan Suomeen. Tuntuu vähän haikealta, että kymmenen viikon päästä en enää tule näkemään ihania Karibian hiekkarantoja, turkoosin väristä merivettä ja ennen kaikkea niitä ystäviäni, joita olen laivalla saanut. Laivalla on todella helppo tutustua uusiin ihmisiin ja solmia läheisiä ihmissuhteita. Kuitenkin joka kuukausi joudun sanomaan jollekin kaverilleni hyvästit, mikä tekee minut surulliseksi, sillä tiedän, että en välttämättä tule näkemään näitä ihmisiä enää myöhemmin elämässäni.

Laivalla olen saanut kavereita muun muassa Ranskasta, Virosta, Meksikosta, Kolumbiasta, Philippiineiltä, Yhdysvalloista, Kiinasta ja Intiasta. Ihmiset tulevat eri puolilta maapalloa, mikä auttaa minua ymmärtämään ja oppimaan uusia asioita esimerkiksi siitä, minkälainen käyttäytyminen on normaalia missäkin kulttuurissa.

Vaikka joudunkin sanomaan hyvästit monille ihanille ihmisille, en halua unohtaa ketään heistä, vaan haluan säilyttää jokaisen heistä muistoissani. Lisäksi nyt kun tunnen ihmisiä ympäri maailmaa, haluni matkustaa eri paikkoihin on kasvanut entisestään. Toivonkin siis, että jonakin päivänä pääsen matkustamaan mahdollisimman moniin eri paikkoihin tapaamaan ystäviäni.

Uskon, että nämä kuukaudet Karibialla ovat antaneet minulle todella paljon hyödyllisiä asioita tulevaisuuttani varten. En ole kertaakaan katunut sitä, että päätin lähteä tänne!

Tykkää-merkinnät

Kommentit