Faktoja laivalla työskentelemisestä

Tässä postauksessa kerron asioita laivalla työskentelemisestä, jotka ovat olleet itselleni jollain tavalla uusia tai yllättäviä asioita. Nämä faktat eivät kuitenkaan päde kaikkiin laivalla työskenteleviin ihmisiin samalla tavalla, vaan nämä ovat lähinnä show-luistelijan näkökulmasta kerrottuja.

Työympäristö

- Työntekijöiden ruoka on yllättävän hyvää ja monipuolista täällä Royal Caribbeanin Freedom of the Seas -laivalla. Joka ruualla on paljon eri vaihtoehtoja mistä valita. Työntekijöille on kaksi ruokalaa, joissa voi syödä maksutta.

- Työntekijöille järjestetään melko usein juhlia tai erilaisia aktiviteetteja.

- Hytit ovat todella pieniä. Nukumme kahden hengen hytissä, jossa on kerrossänky. Hytissä ei ole ikkunaa.

- Työntekijät ovat kaikki todella ystävällisiä täällä. Ihmisiin on helppo tutustua, ja myös ventovieraille ihmisille jutellaan ja kysellään kuulumisia.

- Laivassa järjestetään joka viikko turvallisuusopastuksia niin matkustajille kuin työntekijöillekin, ja minun työnkuvaani kuuluu ohjaaminen näissä turvallisuusopastuksissa. Tehtäväni on tarkastaa, ketkä kaikki ovat paikalla ja ohjata ihmiset oikeisiin jonoihin.

- Pääsemme maihin melkein joka päivä. Jos meillä on show-päivä, niin en silloin yleensä käy ulkona.

- Laivalla ei eletä viikonpäivien mukaan, vaan aina sunnuntaisin täällä on ”Turnaround day” eli päivä 1, jolloin laiva palaa Puerto Ricoon ja uusi risteilyviikko alkaa. Sunnuntai on siis viikon ensimmäinen päivä ja viimeinen päivä eli lauantai on päivä 7.

Show-luistelu laivalla

- Show-luistelijan työhön kuuluu paljon muutakin kuin vain luistelemista, esimerkiksi laivan turvallisuuskoulutukset, All Skates eli yleisöluistelut matkustajille, teatterissa esiintyjien asujen vaihdoissa auttaminen, spottivaloissa työskenteleminen sekä erilaiset paraatit. Lisäksi laivalla on mahdollista saada ekstratöitä, esimerkiksi Wifin myymistä tai työntekijöiden kioskissa työskentelemistä.

- Matka hytiltäni kuntosalille tai jääkentälle kestää vain noin kaksi minuuttia.

- Jääkenttä on todella pieni, ja siinä luisteleminen vaatii hieman totuttelua. Laiva keinuu myös aina välillä, mikä luo lisähaasteita luistelemiseen. Laivan keinumiseen kuitenkin tottuu jollakin tapaa. Laiva ei onneksi kuitenkaan aina keinu.

- Show-päivinä meillä on show’t klo 7 ja 9 illalla tai klo 8 ja 10, viikosta riippuen. Aina esityksien jälkeen katsomme show’tamme videolta ja syömme iltapalaa.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229