Mat

I helgen som gick hade Molly och jag härligt med tjejmys! Vi åkte ner till Malmö i lördags med några kompisar (mamma+dotter). Hotell, shopping, fika, restaurang, tåg, Melodifestivalen, hotellfrukost och ännu lite mer shopping.
Resan fick hon i julklapp och när vi gick från Arenan till tåget efteråt så sa hon att det var jätteroligt, och ”tack så jättemycket för att jag fick den här presenten”. De orden värmer! Det var riktigt härligt att vara iväg bara hon och jag, utan småbrorsorna....även om vi saknade dom lite smått där på söndagen...:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mat

En sak som är så tråkig tycker jag, är det när varje dag vid hemkomst efter hämtning på skola/dagis ska dukas fram mellanmål. Är alldeles för dålig på att hitta på nytt och spännande. Och barnen äter helst nåt av macka/flingor/frukt/knäcke...

Men idag slog vi till på våfflor! Mums med grädde och sylt på. Idag slog vi dessutom till med lite chokladsås.

För många år sen, innan barnen kom, så hade jag ett presentkort på Cervera. Var inget speciellt jag skulle köpa, utan då landade faktiskt inköpet på ett våffeljärn - för framtiden tänkte jag då. Jag slog till på ett dubbeljärn och är så glad idag över mitt mitt kloka (hehe) val jag gjorde då!

Likes

Comments

Mat

Tänk. Att jag skulle bli trebarnsmor innan 30 år fyllda! Det är verkligen ett privilegium att få dela årets alla dagar tillsammans med tre härliga yrväder. Som säkert varenda förälder känner så är barn det mest underbara man kan tänka sig, samtidigt som det också är väldigt krävande - och som medför sig en av de svåraste uppgifterna i livet (enligt mig än så länge) - att anta föräldrarollen.

När man har yngre barn i nån härlig trotsålder får man höra av de med äldre barn: Små barn - små problem, stora barn - stora problem. Ja lite så kanske.. Just nu har jag glömt hur den allra värsta trotsåldern var. Max har tack och lov inte riktigt haft nån jobbig trotsperiod, inte alls som jag kommer ihåg att Molly hade. Men det går ju över. Och Molly, snart fyllda 8 år har inte nått några stora problem än. Men, det är ändå på ett annat sätt när det uppstår bekymmer, mer känslomässigt, hur man är en bra kompis, hur man beter sig i skolan, hur menar andra kompisar när de säger vissa saker, lära henne att våga samtidigt vara den trygga famnen. Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska tackla saker. Första klass är snart avverkad för hennes del, och det är ett stort steg - både för henne själv och för oss tror jag. Att gå från lediga dagar när man vill, kunna vara hemma helt fritt, till att ha skolplikt och som för vår del föll sig lite olyckligt egentligen - att jag är hemma och föräldraledig samma år som hon börjar skolan. Max får vara hemma vissa dagar i veckan vilket Molly också önskar ibland. Att lära sig livets hårda skola - ha skolplikt i 8-10 år framöver :)

Jag är otroligt glad att våra två äldsta barn var så pass gamla när Pelle kom. De klarar sig bra själva och behöver inte ha 100% uppmärksamhet hela tiden, de leker gärna med kompisar på annat håll och tycker också om att hjälpa till med Pelle. Guld värt ibland när maten bränns vid spisen och Pelle sitter hungrig vid bordet, då rycker nanny-Molly in och ger Pelle gröt - till henne lycka! Ibland får han också vara med i mamma-pappa-barn-leken... Tänk vilken lycka där också - att få ha en levande docka med i leken.


Gullungar i backen förra veckan när snön låg tjock! Idag är det plusgrader och snön är snart borta....

Likes

Comments

Mat

Då så. Då ska jag äntligen försöka få tummen ur och börja skriva ner några rader...

Jag gillar egentligen att skriva men som livet ser ut just nu så tar jag mig inte tiden till att sätta mig vid datorn, eller ens via mobilen (trots att man har den där mobilen mest hela tiden).

MEN. Eftersom jag tycker det är roligt att dels skriva och dels att faktiskt få minnen sparade så ska jag verkligen

f ö r s ö k a att göra det här nu. På riktigt. Ska bara lära mig bloggportalen också... för den gamla bloggen finns alltså på jonssonjoanna.blogg.se men har valt att starta upp på nytt här nu - känns enklare, fräschare och snyggare!

Och vart börjar man då? Klurigt.

Just nu sover Pelle och har faktiskt gjort någon timme, så jag har kollat lite OS, gjort lite administrativa grejer vad gäller handbollsskolan och plockat lite. Det är ju det. Det där PLOCKET. Herregud vad det gör mig galen ibland.

Lilla sovande grodan.

Likes

Comments