Header

Godmorgon fina! Åh, igår somnade jag och lilleman tidigt och så tog Oscar honom denna morgon, så jag fick sova ut. Känner mig som en helt ny utvilad människa och så skiner solen idag, det kan inte bli bättre. 😊 Dessa små tofflor fick vår lilla kille av oss i 1 månads present. Visst är dom helt underbara? Älskar att hans namn står på baksidan. Dom kommer vara helt perfekta utomhus i vinter och i vår på dom små kalla bebisfötterna. Ni hittar dom HÄR.

-------
​​Mornin beauties! Yesterday me and my little boy went to bed early, so this morning I felt like a new human. The sun is also shining outside today, it can't be a better start on this day.
😊 We bought these cute booties to Charlie the other day. Aren't they absolutely wonderful? It's so cute that they have his name on it. You cand find them HERE.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Glad första advent till er fina ni. Jag håller på här hemma och plockar fram lite julsaker. Nedan ser ni årets adventsljusstake. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag tycker ändå den blev himla fin. Jag använde mig av en skärbräda i marmor som vi hade här hemma och köpte bara till ljus och nummer att knyta runt om ljusen. Annars har vi ätit bananpannkakor, druckit glögg och lyssnat på lite julmusik denna morgon och försökt få lite julkänslor. I veckan ska vi börja med julklapparna, så att dom blir färdiga i tid. Åh, det blir verkligen lite extra roligt att fira jul i år när vi är en liten familj.

-------
Happy first Advent to all of you. Here is this years candle holder! I used a marble breadboard and just added some candles and numbers on it. Simple and trendy, just the way I like it. This morning we tried to get some christmas feeling so we have been listening to some christmas music and drank some mulled wine. Cozy! It's so much more fun to celebrate christmas as a little family.

Likes

Comments

Hej raringar!

Såhär myser jag och min glada kille runt denna lördag. Det är verkligen härligt att han börjar vara med så mycket mer nu. För fem veckor sedan var du i min mage och nu sitter du i mitt knä och ler mot mig. Det är en helt galen känsla och både jag och Oscar blir helt rörda till glädjetårar varje gång han ler mot oss.

-------
Hi lovely you! This is how me and my baby boy looks this cozy saturday. Can't understand that this boy was in my belly five weeks ago and now he sits in my knee and smiling to me. It's a pretty crazy feeling and both me and Oscar gets tears of joy every time he smiling to us. ♥

Dessa små bebisfötter alltså! / I love his cute baby feet.

Me: Knitted sweater from Lailascloset HERE

Charlie: Onesie from Cubus

Likes

Comments


Hej fina!

Ni efterfrågade mer inredningsinlägg, så självklart ska jag börja med mer sånt. Ovan ser ni mina senaste mässingsfavoriter som jag köpte häromdagen. Jag hade tänkt att ha en liten minigran i krukan, men har inte hunnit köpa någon än, så kaktusen fick leka modell så länge. Krukan är extremt lik "hortus krukan" från svenskt tenn, men min kommer ifrån MIO och gick på 129:- istället för 900:-. Hur fina är inte dessa grytunderlägg också? Hittade dom på lagerhaus för några dagar sedan, lite roligare att servera mat på tycker jag! Mobilskalet kommer som jag tidigare nämnt från richmond & finch och ni hittar det HÄR. Ha en mysig fredagskväll och tusen tack för all fin respons från inlägget med förlossningsberättelsen. Ni är så otroligt gulliga. TUSEN KRAMAR TILL ER!​Hi beauties!

Some asked for more interior updates, so here are som new golden favs. I was thinking I would have a little christmas tree in the golden bucket. I haven't bought it yet though, so the cactus does the job so far. The bucket is a cheaper one compared to a swedish brand called ''svenskt tenn''. It's ten times less expensive. And how nice aren't the pot coaster? I love serving food on it, likewise the bucket, this one is a cheaper version. The mobile case is as I have mentioned earlier from Richmond&Finch. Have a lovley friday evening and thank you so so much for the good respons from the labour story! XX

Likes

Comments

For my english readers, maybe you can translate it in google translate from swedish.
It's
my labour story! <3

​Kanonkulan några timmar innan vår son kom, tänk om jag visste att detta skulle bli den sista bilden som gravid! 


Jag vaknade som vanligt mitt i natten för att gå på toa den 24 oktober. Minns att jag knappt tog mig ur sängen för att magen var så stor och otymplig. Snacka om att jag var trött på att vara gravid och att den ända lilla dagen som jag gick över beräknat datum, kändes som den längsta någonsin. Jag trodde aldrig att det skulle komma någon bebis, eftersom jag inte kände något annorlunda alls i kroppen och dom förvärkar jag haft två veckor innan, helt hade avtagit. MEN så går jag tillbaka till sängen den natten för att somna om och när jag sätter mig ned så kommer det från ingenstans, världens BOMB med vatten. Jag kommer ihåg att jag skriker "OSCAAAAAAAR, vattnet har gått och att jag börjar asgarva" han vaknar såklart med ett ryck och skrattar med mig. Vi var verkligen i chock! Klockan är ungefär 03.30 när detta händer och strax därefter ringer jag till förlossningen, som ber oss att avvakta och somna om igen och komma in vid 10.00 eftersom jag inte hade några värkar än.

Och hur går man och sover när man vet att vi snart ska blir föräldrar? Jag gick till datorn istället och tänkte förbereda lite blogginlägg till er, men började då efter bara 15 minuter att känna en stark smärta i både mage och rygg. Oscar försökte lugna mig, men smärtan ökade snabbt och snart hade jag redan värkar med 5 minuters mellanrum, så några blogginlägg blev det inte. Jag beslutade mig istället för att göra något som är lite roligt såhär i efterhand. Jag började att sminka mig och fixa håret mellan värkarna. Man kan verkligen undra hur jag tänkte? Jag hade fått någon riktigt knäpp idé om att jag skulle vara "snygg" under förlossningen. Ja, jag hade nog inte fattat hur ont man har och hur mycket man svettas när det väl är dags och att sminket bara skulle vara utsmetat i hela ansiktet ändå och hur håret såg ut efteråt ska vi inte ens tala om (HAHA)! Så där satt jag med sminket och locktången i högsta hugg medan värkarna blev tätare och tätare. Till slut skrek jag till Oscar att ringa förlossningen och fråga om det verkligen skulle vara såhär och dom bad mig att testa ta alvedon. Klockan var nu ungefär 4.30 och alvedonen hjälpte inte alls. Minns att jag ringde mamma och hon sa direkt att vi skulle åka in, men jag envisades ändå med att vara hemma och försökte andas och stå ut smärtan lite till. Jag ville verkligen inte bli hemskickad när vi väl kom in. Värkarna kom nu med 2 minuters mellanrum och jag låg på golvet och bara skrek rätt ut. Smärtan går verkligen inte att beskriva eller föreställa sig innan man fött barn alltså! Samtidigt visste jag att för varje värk var vi ett steg närmare vår underbara son. Vi bestämde oss till slut för att åka in och klockan var nu ungefär 05.00. Något som är lite roligt igen är att jag ser Oscar lite nervöst packa ihop sopor och springer mot soprummet, hoppar över en hög häck på vägen för att det går mycket snabbare, medan jag dör av smärta i bilen. Jag tror att han här började bli lite nervös nu och jag kunde inte hålla mig från att skratta där inne i bilen trots smärtan (HAHA)!

Klockan var 05.15 när vi var framme på BB och vägen från parkeringen upp till förlossningen är helt suddig. Vi gick två steg, jag skrek av smärta och så gick två steg till. När vi väl var där fick vi ett rum och en barnmorska ville se om jag hade öppnat mig något, men nej det hade jag såklart inte. Så vi blev lämnade ensamma och smärtan blev helt outhärdlig, jag grät och sa till Oscar att dom får ge mig vad som helst som tar bort smärtan, för jag klarar verkligen inte mer nu! Vi hade varit på BB i 15 minuter då och O tryckte på knappen så att en barnmorska skulle komma och det visade sig att jag hade öppnat mig 3 cm redan.

Jag kommer ihåg att hon sa att det här kommer gå fort och efter det är allt en dimma. Jag och lustgasen blev bästa vänner och stackars Oscar drog och slet jag i för att klara av värkarna. Det var så otroligt skönt att O var så lugn och verkligen hjälpte mig genom varenda liten värk och hela tiden trodde på mig, när jag själv tappat allt hopp om att jag skulle klara av detta.

Värkarna blev tätare och tätare och 30 minuter senare hade jag öppnat mig 8cm, jag skrek efter epidural, det var det ända jag hade planerat att jag skulle ta för att jag var så rädd för smärtan, men det var naturligtvis för sent. 15 minuter senare var det dags att börja krysta..

Dessa krystvärkar hade många sagt skulle göra mindre ont, men dessa var verkligen ännu värre för mig. Det kändes som att hela ryggen skulle gå av och jag minns att barnmorskan och Oscar kom överens om att testa ha en tens-maskin på min rygg för att dämpa smärtan något. Det hjälpe faktiskt lite. Att krysta var verkligen inte som jag hade föreställt mig, det kändes precis som att jag skulle bajsa på mig överallt och jag som hade trott att min kropp skulle göra allt av sig själv och att jag bara skulle ligga där och koncentrera mig på att andas. Så jag blev rädd och vågade inte krysta, just för att jag inte ville bajsa på mig. Efter ungefär 2 timmar och vad som kändes som 5 minuter för mig, vet jag att barnmorskan säger till mig på skarpen, att jag måste våga ta i. Sagt och gjort och med hjälp av allt stöd från O, så börjar jag tillslut att våga ta i och krystar allt jag bara kan.

Nu kan du känna bebisens huvud, hör jag och vaknar upp ur dimman. Känner på vår sons lilla huvud och en krystvärk senare är han ute och precis ALL smärta är som bortblåst. Det är helt sjukt att smärtan bara kan försvinna på en sekund. Oscar klipper navelsträngen, den var tydligen väldigt kort, så dom var tvungen att göra det på en gång och jag halvsover en stund innan jag får min son på bröstet.

"Det är den 24 oktober och klockan är 10.39 och ni har fått en alldeles underbar liten son som är 50cm lång och väger 3590g" sa barnmorskan och både jag och Oscar grät av lycka och lättnad. Vi hade klarat det och vi gjorde det tillsammans.

Älskade underbara son, här någon minut gammal <3

..och så fick vi det omtalade fikat, som jag knappt åt något av, jag låg bara där och tittade på vår son.

Lycklig nybliven pappa. Hud mot hud <3

Likes

Comments

När pappa är och tränar, passar vi på att bara gosa i sängen hela förmiddagen.
Tänk att du är över 1 månad redan. Tiden går så fort!

Morning ritual of snuggles in bed, when daddy goes to work.
He's already over 1 month, time flies!

Likes

Comments


Ni var många som undrade om sängen och vi köpte den på MIO, som just nu är en av mina favoritbutiker när det gäller inredning. Dom har verkligen fått in så mycket fint på senaste tiden, så här om dagen gick jag "bananas" och köpte massa nya ljusstakar, en vas, en filt och en kruka där för över tvåtusen. MEN, det är detaljerna som gör det och för ett mysigt hem behövs det mycket detaljer, detaljer, detaljer, så det lägger jag gärna lite pengar på och så köper jag ofta grunden lite billigare istället. Ska försöka hinna förbi Ikea imorgon, såg att dom hade några fina sängbord som jag är lite sugen på. Hoppas att dom är lika fina i verkligheten och lite högre, så att dom passar med nya sängen. Sen är jag sugen på att göra en egen adventsljusstake med en marmorskärbräda som grund. Ska se om jag lyckas i helgen, i så fall visar jag självklart upp resultatet!  Och för er som kanske missuppfattade förra inlägget, så menade jag verkligen inte att jag tycker att bloggandet är jobbigt, det är bara roligt, men att vädret gör det lite tuffare att hålla den kvalité på bilderna som jag vill ha.
​ ♥

----------
Many of you was wondering about our new bed and we bought it at a store called "MIO". That's actually one of my fav stores when it comes to interior right now. The other day I bought some new details for our home at MIO. When it comes to interior I think in a way that i rather buy some more expensive stuff when it comes to details, and then a little less expensive when it comes to the basic stuff. I found some side boards for the bed at IKEA and I hope they are as good in real life as the look at the website. With christmas soon coming I'm thinking that I will design a candle holder with some marble as basis. Hopefully I'll do it this weekend, I'll show you soon as it's been done! If anyof you missunderstood the last update I just want to make it clear; I don't find blogging hard and energy taking, it's so much fun. It's just that the weather makes it so hard to make good pics and to have the quality that I want. ♥

Likes

Comments

Hej finaste ni!

Det blev en dags uppehåll från bloggen. Jag blir så låst i bloggandet när det är dåligt väder och MÖRKT hela tiden. Bilderna blir inte alls som jag tänkt mig och då vill jag inte lägga upp dom. Jag är en sån person som alltid vill göra ALLT perfekt, annars så struntar jag i det och det kan verkligen vara jobbigt ibland. Jag vill vara en perfekt mamma, en perfekt flickvän, en perfekt kompis och en perfekt bloggare och jag kan känna mig så dålig när jag inte hinner att vara allt detta. Samtidigt har jag sedan jag fick Charlie eller egentligen sedan jag blev gravid blivit bättre på att leva mer i nuet och prioritera saker som faktiskt är viktiga i livet och det är egentligen inte att vara perfekt, utan att njuta av att ha världens finaste familj och vänner runt mig och att jag får vara mamma till min fina son. Om han visste vilken lycka och kärlek han gett mig redan, det är helt obeskrivligt.

---------
Hey beautiful peeps!

I took a day off from the blog yesterday. I'm stuck indoors due to the bad weather and the darkness doesn't make it easier. Pics I take when it's dark isn't the kind of pics I want to publish, they're not good enough. I'm a person who wants EVERYTHING to be perfect, otherwise I can't be bothered to do it at all. This is sometimes very frustrating. I want to be a perfect girlfriend, a perfect mum, a perfect friend and a perfect blogger. On the other hand, since Charlie came in to our lives I've been much better to take the days as the come and to see whats more important in life. To cherish a beautiful family and friends. And to be the mum for my most beautiful little son. If he only knew how much love he has given me. Words can't describe it.


Såhär ser vi ut idag. Mysig jumpsuit och ofixat hår, hann inte göra något med håret efter att jag duschat, men det är allt tjusningen med att vara mamma tycker jag. Det är otroligt att man kan vara så betydelsefull och behövande för någon.

---------
This is how I look today. A cozy jumpsuit and unfixed hair. I didn't have time after showering, but that's the benefit of being a mum. It's amazing to feel so needed for someone as I do for Charlie.

Såhär ser det ut så fort jag inte har uppsatt hår nu mera, (haha)! Det måste vara så roligt att rycka tag i det... 😏

-------
​This is what it looks like when I haven't got my hair in a ponny tail, haha. It must be so fun to grab hold of it...
😏

Likes

Comments

1. HERE 2. HERE 3. HERE 4. HERE 5. HERE 6. HERE 7. HERE 8. HERE 9. HERE


Kikade runt lite efter julig inredning och hittade så mycket fint. Gillar att det känns trendigt och stilrent. Papperspåsarna skulle vara så fint att ha en liten minigran i och adventsljusstaken med marmorbotten var ju verkligen sjukt snygg.

Likes

Comments


Att sova i mammas och pappas stora, mjuka säng på nätterna är det bästa tycker Charlie. Hans egen säng vill han minsann inte sova i. Det roliga är att det är han som tar mest plats i vår säng, haha, men det gör inget, för det finns inget mysigare eller bättre än att somna och vakna bredvid vår lilla kille. För mig är trygghet det viktigaste och vill han sova hos oss så får han göra det så länge han bara vill och behöver. Idag har det varit en riktig mammig dag för lilla "c" och han har inte släppt min famn för en sekund. Då blir det att äta med bebis i famn, gå på toa med bebis i famn och ja göra allt med en bebis i famnen. Tänk vad bra man blir på att använda en arm och fötterna till att plocka upp saker sådana dagar, ni mammisar vet hur det är 😉

----------
Sleeping in mummy's and daddy's big, cozy bed is the best thing Charlie knows. He doesn't want to sleep in his own bed, no way! The funny thing about this though, is that he is taking up the biggest spot of all three of us. It's no big deal for us though, it's no better way to fall asleep than next to our little man. My main priority is safety, so if that's the way he wants to sleep, then he is more than welcome to do so. Today he has been a real mumy's boy and hasn't left my arm for the entire day. All you mums out there know what theese days are like. Eat with the baby in my arms, go to the toilet with him in my arms. You moms know the feeling
😉

Likes

Comments

Nouw Magazine