Fobier,.

hej, tänkte skriva lite om fobier etc. börjar m detta inlagg saledes..

Ångestsyndrom även kallad, ell eg en del av uttrycket fobier.

Det ordet som så mkt annat lärorikt i samhället i skrivande stund har sitt ursprung från Grekland och grekiskan i ordet "phobos", som vi översätter i Svenskan till skräck..

De flesta upplever panikattacker när dem utsätts för just det som skrämmer, "exponering" brukar jag anv mig av och ta i min mun, (likaså exponeringsträning som är en bra teknik att arb m för och i sin träning).- är ju detta som skapar det beteende där personen försöker göra allt för att undvika den känslan och det obehag, alltså att uppleva den igen framgent..

Ofta är det en ren inbillning, menar här att själva "hotet" saknar koppling till vad som är sannolikt att faktiskt inträffa och vad de faktiska konsekvenserna av det innebär..

Själva fobin kan diagnosticeras när personen börjar strukturera sitt liv kring fobin då denne försöker åstadkomma allt i sin makt för att undvika orsaken till sin upplevda rädsla. Det är inte samma sak som att vara rädd för ngt utan avsevärt mkt allvarligare, vilket ofta kan påverka möjligheterna att leva ett normalt liv..

 

forts följer,..

Önskar dig en fantastisk ons och dag, ta vara på den ty den kommer ej igen. /Kram fr mig, 😇🤘🏻🤗..

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Ja, jisses ja. Strukturera upp sitt liv efter paniken. Haha, jag har suttit fast i min lägenhet i två eller tre år snart. En liten innergård har jag som paniken tillåter mig att vara på och inte alltid det heller. Igår tänkte jag på att de livstidsdömda på Hinseberg och Kumlaanstalten har större rörelseförmåga och mer frihet än jag. Känns sådär. Förjävligt rent utsagt. Tack för att du lyfter ämnet. Hoppas att din dag bli fin👍❤

nouw.com/shining
Sergius298,

Yeah, I agree. Thanks, Joakim, for this post.

nouw.com/sergius298